reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko dla maleństwa

Strasznie dziecku wiszą nogi w tym nosidełku. Nie powinny być czasem podparte pod całym udami - aż do kolan? Bo tak to na samej pupie maluch siedzi.

dlatego mam chustę , Olek był w tym nosidle może z 5 razy i miał już co najmniej 5 miesięcy skończone- w ogóle wg mnie jest to najgorszy okres u maluchów ( między 5-6 miesiącem) bo spacery to jedna wielka porażka ! :/

aha i dzieciaczek jest tak "daleko" od ciała matki bo możesz go "odpiąć" np śpiącego i odłożyć a ty nadal zostajesz w tych pasach

Ostatnia edycja:
reklama
5-6 miesięczniak to istny potwór wózkowy-coraz rzadziej śpi w wózku, jak już to krótko, bardzo marudny, ruchliwy, na płasko w wózku- broń boże!- zapłacze się, ale płasko nie będzie leżał- pozycja idealna- NA RACZKACH U MAMY. Widok najczęstszy-7-8 kg dziecko na rękach a matka brzuchem pcha wózek- z potem i furią na twarzy ;/

etap kolejny- przejście do spacerówki ( takiej w której malucha można rozłożyć na płasko) i dopiero przyjemność ze spacerów.

Aha, czyli późną wiosną :) To nawet fajnie się złożyło :)
Postraszyłaś tym ryczącym maluchem w gondoli... Franek już teraz jak się obudzi na spacerze, to się irytuje - ale głównie przez kombinezon, bo nie bardzo może się w nim ruszać. Czekam na wiosnę i przejdziemy na polarkowy kombinezon - jest o wiele wygodniejszy.

ja spacerowke tez mam zamiar wprowadzic tak ok 5 m-ca. moja jest bardzo fajna - obszerna i oczywiscie rozkladana na plasko. a nosidelko mam chicco po Nince - bardzo malo go uzywalam. teraz moze troche wiecej bede np. do przedszkola z Ninka. ale tez juz jakos ok. 5 m-ca

Zastosowanie tej łyżeczki mogę sobie wyobrazić, ale nie wydaje mi się to zbyt wygodne, natomiast siateczka... Nie, nie, nie!

reklama
5-6 miesięczniak to istny potwór wózkowy-coraz rzadziej śpi w wózku, jak już to krótko, bardzo marudny, ruchliwy, na płasko w wózku- broń boże!- zapłacze się, ale płasko nie będzie leżał- pozycja idealna- NA RACZKACH U MAMY. Widok najczęstszy-7-8 kg dziecko na rękach a matka brzuchem pcha wózek- z potem i furią na twarzy ;/

etap kolejny- przejście do spacerówki ( takiej w której malucha można rozłożyć na płasko) i dopiero przyjemność ze spacerów.

Ja już niedługo właśnie przejdę na spacerówkę bo Mikos wyrasta z gondoli :)

Do góry