reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wszystko dla mamusiek ;) czyli co warto zrobić lub kupić by ciąża była przyjemnością

1.jpg2.jpg

Witam dziewczynki:happy: Mam do sprzedania swoje spodnie ciążowe, gdyż już z nich niestety wyrosłam. Zanim jednak wystawię je na allegro to może któraś z Was chciałaby się na nie skusić.

Są z firmy H&M MAMA w rozm 36-jednak poprzez wszyte dwie gumki wewnątrz spodni na poziomie bioder rozciągają się do większego rozmiaru.

98% bawełny, 2 % elastanu.
DDługość spodni od biodra do nogawki to 99cm, od kroku do nogawki 76cm, szerokość w biodrach zmierzona na wysokości guzika to 46cm ( x2 ).
SSpodnie mają troczki ( sznureczki ) na końcach nogawek, które można sobie ściągnąć, oprócz tego kieszenie na biodrach oraz na wysokości uda I z tyłu na pośladkach.
CChiałabym za nie 60 zł ( łącznie z przesyłką )

BBuźka:-)

reklama
Kupiłam wczoraj legginsy ciążowe w Gatcie. Kupowałam w ciemno bo nie miałam nawet czasu mierzyć. I są rewelacyjne, na prawdę polecam:)

Z przodu mają na brzuszek także szeroką wstawkę, która jest niesamowicie wygodna. A z rozmiarem trafiłam idealnie. No i nie były drogie, raptem 26 zł.

Ja także kupiłam sobie 2 parę ciążowych dżinsów, stwierdziłam ze warto mieć tego więcej bo mimo że drogie to nie będę na okrągło chodzić w jednych spodniach:) I o dziwo kupiłam takie bardzo zwężane w nogawkach, jak nie byłam w ciąży to uważałam ze wyglądam w takich spodniach tragicznie zaś teraz że rewelacyjnie:) Mierzyłam też taką ciążową sukieneczkę z szelkami (ale takimi cieniutkimi), wyglądała super ale trochę żal mi było wydać kolejne 150 zł...

a mi przyszły dzisiaj te 3 sweterki z allegro... no i muszę powiedzieć że z 2 jestem zadowolona, bo się ładnie rozciągają, a trzeci jest taki trochę tępy, więc chyba raczej pochodzę w nim bez brzuszka

Ja kupuje rzeczy na moj brzusio od konca 3 miesiaca i przekonalam sie ze sweterki sa duzo fajniejsz w zwyklych sklepach niz w ciazowych i conowo tez jest roznica. Ja mam jak narazie 4 sztuki, wystarczy dobrze poszukac, musza byc elastyczne, ja kupuje na rozmiar 40 albo 42 normalnie nosilam 36 zwracam tylko uwage zeby dobrze sie ukladaly na ramionach bo tam jestem raczej drobna a reszta sama dopasowuje sie do krztaltu i rosnie razem ze mna. Wczoraj kupilam nawet taka sukienke sweterkowata rozmiar 40, mam ja na sobie do tego czarne grube rajstopy kozaczki i czuje sie naprawde super.... powodzenia w zakupach........

Ja to chyba malo przytylam, jak juz to wszystko weszlo w brzuszek bo nadal kupie ubrania w rozmiarze XS, S i 8. Dzis bylam w H&M i kupilam fajne legginsy, 2 siwe sukienki (rozmiar xs:szok: ) w wiekszych zle wygladam, sa rozciagliwe wiec jest ok :-) kupilam tez kilka bluzek i koszulek (z dodatkiem lycry), super sa fajnie opinaja brzuszek :-) tez w rozmiarze XS i jedna S na potem jak bardziej urosne:-D i sweterek tez XS ...nawet sie nie spodziewalam ze tam moge dostac tyle fajnych ciuchow i w porownaniu do tych co nosze to tanie :-) wiec polecam

Kupilam tez kosmetyko organiczne, studiowalam je chyba z tydzien albo i dluzej bo sie przerzucam, najlepsza wydaje mi sie marka SUKI ...choc bardzo droga :szok:
wybralam ta marke bo wydaje sie najbezpieczniejsza , duzo organicznych marek twierdzi ze maja tylko organiczne skladniki co nie szkodza a to nie jest prawda...marki takie jak DR hauschka, ren, weleda czy inne , trzeba naprawde sie naszukac zeby znalezc odpowiednie i 100% bezpieczne, takie sa SUKI (smieszna nazwa:-)) dam znac jak dzialaja , mam nadzieje ze dobrze bo sporo kasy wladowalam w nie :zawstydzona/y:

ciazowe to uzywam Belly Pregnancy- bardzo fajnie nawilzaja , choc co do skladu tez mam male zastrzezenia :-) mniejsze niz do innych marek ale nie znalazlam nic 100 bezpiecznego ...jak juz mowilam czytam duzo o toksycznych skladnikach w kosmetykach ktore uzywamy na codzien i skora sie jezy ....pewnie bedzie z tego afera za kilka dobrych lat :-)

reklama
Moje dzisiejsze zakupowe szalenstwo :-)
spodnie mam ze sklepu Seraphine (dla kobiet ciezarnych) , polecam dla tych ktore mieszkaja w UK bardzo ladnie leza i sa wygodne. Reszta rzeczy z H&M :-) wprawdze nie sa typowo ciazowe ale ladnie wygladaja i sie rozciagaja :-) blueczki w dlugi rekaw ktore sa na dole kupilam tez z rekawem 3/4 ale zdjec nie mam :-(

Załączniki

• grey dress.jpg
    grey dress.jpg
    30 KB · Wyświetleń: 31
  • cardigan.jpg
    cardigan.jpg
    31,9 KB · Wyświetleń: 28
  • leggins.jpg
    leggins.jpg
    22,9 KB · Wyświetleń: 25
  • grey dress 1.jpg
    grey dress 1.jpg