reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wszystko dla mamusiek ;) czyli co warto zrobić lub kupić by ciąża była przyjemnością

PacyŚka- duzo mi pomoglas, poczekam jeszcze troche ale teraz juz wiem za czym sie rozgladac :)

Jeżeli mogę dodać coś od siebie w temacie biustonosza - najlepiej, tak jak Pacyśka już napisała, kupić w dziewiątym miesiącu, na obwód pod biustem taki jak przed ciążą (ewentualnie dokupić przedłużkę) i miseczkę rozmiar większą. Jeżeli masz wątpliwości w kwestii jaki to powinien być rozmiar, to najlepiej wejść na LOBBY__BIUŚCIASTYCH:) - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl wpisać swoje wymiary do wątku "jaki powinnam nosić rozmiar stanika" z zaznaczeniem, że chodzi o stanik do karmienia i dziewczyny na pewno kompetentnie doradzą.
Jeśli chodzi o sklepy to mogę polecić brytyjski brastop, bo ma dobre ceny i czasem można coś fajnego upolować: Search Big Bras at Small Prices | Brastop.com
z polskich sklepów np. dopasowaną: Biustonosze | dla karmiących | Internetowy sklep z bielizną dla każdej z nas!
a z polskich staników w rozsądnej cenie melissę Melissa - internetowy sklep z elegancką, damską bielizną

reklama
No u nas było tak, że Pani najpierw zmierzyła nam jaki teraz, w czasie ciąży powinnyśmy mieć rozmiar i do tego kazała dodać miseczkę i odjąć pod biustem. Dla przyszłych mam z Warszawy i okolic - Pani była ze sklepu Satine. Są na Puławskiej i Mazowieckiej. Podobno mają duży wybór. Chyba się tam wybiorę i zobaczę :)

Mam pytanie odnośnie biustonoszy do karmienia. Ile potrzeba na początek? Bo nie chcę przesadzić z ilością, ale nie chcę też za mało mieć.

Mam pytanie odnośnie biustonoszy do karmienia. Ile potrzeba na początek? Bo nie chcę przesadzić z ilością, ale nie chcę też za mało mieć.

Pisałam wyżej, Pani na szkole rodzenia zalecała minimum dwa (jeden na dzień, jeden na noc) a najlepiej trzy :) Jeden na noc i dwa na dzień i pewnie ja tak zrobię - jeden ciemny, drugi biały na dzień no i taki najzwyklejszy jeden, albo dwa na noc :) Ale to się jeszcze okaże na zakupach, na razie nie kupuje, poczekam do stycznia :)

Ja miałam dwa biustonosze do karmienia i to mi wystarczyło, bo jakie by nie były, dla mnie te biustonosze (choć jeden z nich to elegancki triumph) jak nie mają fiszbin, to z dużym biustem słabo sobie radzą, a ja czuję się niekomfortowo. Mimo, że karmiłam bardzo długo, to już po 2-3 miesiącach (latem do sukienek) zaczęłam nosić zwykły miękki (wygodny, bo już rozciągnięty) biustonosz fiszbinami, z którego do karmienia po prostu wysuwałam pierś, a spać też szybko przestałam, bo nie lubię, a moje piersi były z tych niekapiących, więc wszystkie wkładki laktacyjne sprzedałam kolezance :-)

reklama
sunshine79 a pozwolą Ci chodzic w szpitalu w zwykłych majtkach??

W sumie to nie wiem :-) za tydzien mam spotkanie z prywatna pielegniarka wiec wypytam sie jej. W razie czego wezme normalne i jednorazowe. Jak juz wczesniej wspominalam dla mojej siostry byly one za duze i podpaska sie dobrze nie trzymala...wszystko jej latalo:-D

Do góry