reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wszystko dla mamusiek ;) czyli co warto zrobić lub kupić by ciąża była przyjemnością

Anja to ci zazdroszczę szpitala u nas wszystko trzeba mieć swoje od papieru toaletowego zaczynając, tylko rożek dla dzidziusia i ubranka na zmiane na czas pobytu w szpitalu zapewniają, nawet wkładów poporodowych nie dawali tylko ligninę jak rodziłam trzy lata temu.

reklama
Anja w każdym szpitalu jest inaczej. Zawsze sie trzeba upewnić, co zapewnia szpital a co mama musi przynieść sobie sama. U mnie wygląda to tak: że przynoszę do szpitala kosmetyki których używam, majtki jednorazowe, wkłady, pamperki dla maluszka i mokre chusteczki-to wszystko

z tym ze my z Crazy Mama rodzimy w US a tu to ogolnie standard ze szpital jak hotel, oprucz paru panstwowych gdzie jest gorszy standard ale i tak w wiekszosci wszystko dsotajesz

Anja to ci zazdroszczę szpitala u nas wszystko trzeba mieć swoje od papieru toaletowego zaczynając, tylko rożek dla dzidziusia i ubranka na zmiane na czas pobytu w szpitalu zapewniają, nawet wkładów poporodowych nie dawali tylko ligninę jak rodziłam trzy lata temu.

jak juz pisalam tutaj szpitale jak hotele, ale np doba w tym moim hotelu kosztuje $1500 i to tylko pokoj i jedzenie, zadnych badan

Ja dostalam takie majtki jednorazowe w szpitalu. Takze teraz tez mozesz miec.
Moze porozmawiaj z lekarzem, lub pielegniarka to ci powie dokaldnie jak wszystko w twoim szpitalu bedzie wygladac. Lub mozesz sie wybrac zobaczyc szpital, porodowke i tam porozmawiac z pielegniarkami. Nie spotkalam sie jeszcze z przypadkiem zeby nie dawali wszystkeigo w szpitalu. Majtki podpaski reczniki itp wszystko dostaniesz, pieluchy, chusteczki kremy itd Jedyne co potrzebujesz to ciuchy na wyjscie dls siebie i dla dziecka. U mnie nawet sa pasty, szampon mydla itp

U mnie dawali tez pizamy,mydlo,paste ale o majtkach nie bylo mowy.Ja zakladalam swoje takie normalne i do tego duze wklady takie jak dla osob ktore nie trzymaja moczu.Nigdy nie spotkalam sie z majtkami jednorazowymi.Odnosnie zaopatrzenia ja tam wole swoja pizamke i szlafroczek oraz ksmetyki niz te szpitalne wiec na porodowke z walizka

Ps.zgadza sie ze tutaj szpital prawie jak hotel.Zdarzaja sie 5* lub 3* ale mozna spokojnie isc na porodowke bez niczego to jest w 100% prawda.Ja tam i tak wole swoje juz chyba taka jestem ze lubie jak moj recznik pachnie plynem do plukania ;)

a ja ostatnio sobie dogadzam...

zaczęłam tradycyjnie od nowego ciuszka - fotkę sobie wrzuce na poprawę nastroju w odpowednim wątku;-)

i dokonałam zakupu zapachów - pisałam, że doczytałam gdzieś , że warto na naszym etapie stosować olejki migdałowy i z kiełków pszenicy - znalazłam sklepik na allegro- mam nadzieję ,że jutro będę miała paczuszkę - dodatkowo kupiłam też zapachowe mydełka:) - gdzies też pisało, że olejki te są dobre na rozstępy....

dodatkowo już w Naturze kupiłam żel do kąpieli o zapachu róży - podobno róża bardzo dobrze wpływa na odprężnie już podczas porodu, tak więc butla z żelem będzie miała zapewnione miejsce w porodowej torbie :-)

dodam jeszcze , że ja ostatnio na poprawę nastroju stosuję prysznicową aromaterapię połączona z pielęgnacją - od jakiegos czasu stosuję peelingi z Perfecty- na wiadome części antycelulit o cudownym zapachu pomarańczy, a na cycki i brzusio - kakaowo-kawowy o właściwościach ujędrniających - zapachy są boskie i mąż się śmieje, że jak się kąpię to wydaję takie odgłosy jak babeczka z dawno nie puszczanej reklamy szamponu Herbal Essences :-D

a jaką skórę mam gładką - zwłaszcza na pupie:wink:

a po kąpieli męża zatrudniam do masażu - masłami o tych samych nutach zapachowych - ot taki domowy luxus :-)

viikiigus zabrzmialo tak cudownie, ze mam ochote leciec po olejki :D mnie chyba tego brakuje, bo wczoraj jakos wieczorem krzatalam sie nie wiadomo czy to spac mi sie chcialo czy co, a taka aromatyczna kapiel plus masaz na pewno by mnie zrelaksowal :D

jakby co (by sie nie musiec z domku ruszać ;) - wrzucam linka do tego sklepu z allegro- dodam, że jest to sklep zielarski , którego najpierw wyszukałam na jakims forum jako polecny, a potem dojrzałam, że są tez na allegro i chyba nawet taniej ....

Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

w sumie wczoraj kupiłam- a dziś dostałam mejla, że towar wysłany- mam nadzieję , że tak jest :)

Vikigius to masz fajnie z tymi masażami, mój mąż to żeby mi zrobił masaż to po prostu marzenie szczególnie w tygodniu, przychodzi z pracy wieczorem i pada po jedzeniu. Się śmieję, ze w tygodniu nie mam z niego pożytku. A w weekendy pomaga mi przy sprzątaniu lub coś robi w mieszkaniu, bo u nas ciągle jest coś do zrobienia i tak mogę sobie o masażu pomarzyć, a butla z olejkiem to masażu stoi i się kurzy, bo jeszcze niedawno to prawie rytuał był u nas.

A do szpitala żeby nie dźwigać tego wszystkiego kupię sobie mini produkty z białego jelenia (żel, płyn do higieny, szampon), wszyscy polecają po porodzie a to mini wiec nie zajmie dużo miejsca.

No a tak w sumie to nie pomyślałam, żeby używać peelingów z Perfekty, z tym, ze ja to za bardzo nie lubię się peelingować, ale po porodzie to trzeba będzie.
Już mam w planach intensywne treningi na stepperze jak dojdę do siebie, bo moja pupa jest straszna.

powiedzcie mi jakie będziecie mieć koszule do porodu?
bo kupiłam dzisiaj sobie taka tanią w markecie ale teraz się skapowałam że nie jest rozpinana na piersiach :wściekła/y:
ale tak sobie myślę że przecież w czasie porodu będzie podniesiona a potem się przebiorę w rozpinaną
martwi mnie jednak tzw czas "skóra do skóry" u nas na porodówce po badaniu dzidziusia kładą go na 2 godziny na piersi i nie wiem czy mój ubiór się sprawdzi :sorry2:

ale mam głupi problem :-D

reklama
powiedzcie mi jakie będziecie mieć koszule do porodu?
bo kupiłam dzisiaj sobie taka tanią w markecie ale teraz się skapowałam że nie jest rozpinana na piersiach :wściekła/y:
ale tak sobie myślę że przecież w czasie porodu będzie podniesiona a potem się przebiorę w rozpinaną
a do porodu nie dają koszuli szpitalnej? bo ja w zasadzie kupiłam sobie rozpinaną z przodu ale na razie tylko jedną tylko żeby mieć w czym leżeć w szpitalu już po porodzie, bo na poród szpital chyba daje swoją, jeśli tak to nie ma sensu kupować nowej bo po porodzie i tak pewnie będzie do wyrzucenia, bo będzie w wodach płodowych, jakiejś mazi i we krwi, więc szkoda kasy

Do góry