reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

No to już gruba przesada jest moim zdaniem.... Biedne dziecko pewnie w szoku było jeszcze po porodzie że zmieniło środowisko na inny a matka go jeszcze do tłumu prowadzi O SZOK!!

no, że dla dziecka szok to wiadomo, ale przecież w takich centrach to ludzi masa i siedlisko wirusów bo tam przecież nikt nie selekcjonuje czy ktos chory czy zdrowy i tak kichaja kaszlą a taki maluszek to zaraz podłapie, wiec lepiej sie do takich skupisk ludzi nie pchac na poczatku... ale tu to norma, że babki z noworodkami i tak jak zauwazyla polis, z plastrem po wenflonie, pierwszy spacer po shoppingach odbywają...

reklama
Dla mnie szok, zwłaszcza że dziecko narażone jest w takich centrach na gwałtowne zmiany pogody i przegrzanie. No cóż, nie każdy jest odpowiedzialnym rodzicem.

Dla mnie szok, zwłaszcza że dziecko narażone jest w takich centrach na gwałtowne zmiany pogody i przegrzanie. No cóż, nie każdy jest odpowiedzialnym rodzicem.
dla mnie też,jak widzę nawet starsze dzeci w wózkach....
rozumiem jak lecisz po "spożywkę" nie masz pomocy itp.ale często są to własnie wypady całych rodzin,bezmyslność.Światła umieszczone na sufitach też nie pozostają bez wpływu na dziecko.

hello,znów bezsennie...

Viki- ja też mam monitor oddechu, z tym że Babysense. Mąż stwierdził, że dla mojego lepszego snu lepiej coś takeigo kupić bo na pewno będę cały czas w nocy pilnować małej a tak to mamy coś, co będzie czuwać za nas:)

Co do spaceru to nam też mówiono, że po ok. tygodniu można rozpocząć werandowanie, po kolejnym tygodniu krótkie spacerki z tym że do temperatury -5 stopni, jeżeli jest zimniej to siedzieć w domu.

my dziś mamy zamiar zrobić balkonowe werandowanie - tylko śniezek lekko spadł :-) ale temp około zera:tak: więc może się uda pierwszy raz...te galerie to sobie koniecznie odpuszczę - zawsze patrze na wszystko z kilku perspektyw - a tu mnie zaćmiło ,heheh...ale dobrze mieć kumpele z bb co umysł poporodowy rozjaśnią:-D

monitor sobie pulsowała całą noc , a ja tak sie rozespałam , że pierwszy raz nocką męża na przewijanka budziałam ,a cyca w łóżku na leżąco - pomału wracam do normaloności:tak:

Ja zas jak wiele z nas zakupilam butelki i acesoria do karmienia Tommee Tippee.

Kiedys przyuwazylam jak jedna mama przygotowywala mleczko na placu zabaw i spodobal mi sie ten patent.

Przyda sie gdy bede musiala w przyszlosci przygotowac mleko na lotnisku czy tez poza domem.

closer to nature ® Milk powder dispensers x 6 | Tommee Tippee

oraz link na allegro

Tommee Tippee
pojemnik dozownik mleka w proszku (1423382402) - Aukcje internetowe Allegro

dodatkowo mam termos z tej samej seri-pelni on dwie funkcje termosu na ciepla wode a zewnetrzne opakowanie stanowi podgrzewacz do butelek lub sloiczkow.

closer to nature ® Travel Bottle Warmer | Tommee Tippee

TOMMEE TIPPEE TERMOS/ PODGRZEWACZ PODRÓŻNY TANIO (1415662695) - Aukcje internetowe Allegro

Hej,
mam pytanie do was.
Pierzecie wszystko w proszku do prania jelp etc.? Czy lepiej płatki mydlane czy wystarczy płyn zmiękczający? Rożek, kocyk też pierzecie?

Ja wszystko wyprałam w proszku dla dzieci, pościel, kocyki, rożki, podusie też. Płatków mydlanych nie używałam. Płynów to zmiękczania nie używałąm, bo nie wiem czy dziecko nie bedzie uczulać. Potem wszystko przeprasowałam, z wyjątkiem kocyków i wypełnienia pościeli, ale są miękkie i przyjemne.

reklama
Hej,
mam pytanie do was.
Pierzecie wszystko w proszku do prania jelp etc.? Czy lepiej płatki mydlane czy wystarczy płyn zmiękczający? Rożek, kocyk też pierzecie?

Ja prałam w proszku jelp i delikatnym płynie do płukania chyba też z jelp a potem prasowanko i gotowe:tak: Ja prałąm wszystko ciuszki rożki kocyki pościel pieluchy tetrowe,wszystko wszystko

Do góry