reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

wózki kochane, to każda musi wybrać pod siebie i zwracać uwagę na swoje potrzeby i warunki podłoża w jakich będzie śmigać. mamy różne zapotrzebowanie. Inne wózki sprawdzą się w mieście, a jeszcze inne lepsze będą na wiejskie ścieżki i wyboje.
ja miałam wózek z dużymi pompowanymi kołami, minus jego był taki, że był ciężki i mało zwrotny, ale za to rewelacyjnie nam się sprawdził podczas wakacji w górach, kiedy jeździliśmy po wertepach. nie było na niego mocnych.

Ostatnia edycja:
reklama
Moj typ wózka dla maluszka to Quinny Buzz 3 + Fotelik Maxi Cosi Cabrio + koło trekingowe
Wybór padł na ten model, gdyż jest chyba najbardziej zwrotnym wózkiem z jakim mialam do czynienia, poza tym w szybkim tempie sie sklada i zajmuje malo miejsca. Jako baby consultant musze czesto przemieszczac sie po miescie i robie to samochodem. Tak wiec godzinka tu godzinka tam. Zależy mi zatem aby złożenie czy rozłożenie wózka zajmowało jak najmniej czasu. Poza tym wózeczek jest przystosowany typowo do miasta, gdzie bedziemy spedzac najwiecej czasu. Uwielbiam jednak chodzic po górach i organizowac wszelkie wypady za miasto. I tu znalazlo sie rozwiązanie!! :) Quinny zaprojektowal specjalne kolko trekingowe dla buzza :)
Fotelik wiadomo dlaczego. Malutki dzidzius bedzie raczej w foteliku, ten mozna latwo zamontowac na stelazu buzza. poza tym nie jestem skłonna do gondolek, gdyz dziecko i tak lubie jak go wkolo wszaystko otula a fotelik jest jednak bardziej przytulny :p Wybór padł na Maxi Cosi Cabrio, gdyż jest on najwyżej w testach bezpieczeństwa.

Taki komplet kosztuje ok:
-Quinny Buzz 3 1900 zł
-Maxi Cosi Cabrio 550 zł
-Koło trekingowe 250 zł
-Baza Family Base 700 zł

Jeśli jednak chodzi o jakieś porady dla was to tak jak Scarletka napiała musicie zwrócic uwage na:
- to gdzie mieszkacie (blok/dom/które pietro/czy jest winda czy nie) tu chodzi o to czy możecie pozwolic sobie na ciezki wózek czy jednak stawiamy na lekkość
- jaka jest wasza okolica (parki/ścieżki żwirowe/ asfaltowe/ las/itd) tutaj wybieramy rodzaj kół, czy beda to koła duże pompowane czy może wystarczą piankowe, albo małe miejskie)
- kolejna sprawa to jaki samochód posiadacie - w tym punkcie zastanawiamy sie czy mozemy sobie pozwolic na duzy wózek i czy po złożeniu bez problemu zmiesci on sie w naszym bagażniku
- warto również sprawdzic czy do stelaża wózka jest mozliwość zamontowania fotelika samochodowego- jesli np jedziecie gdzies samochodem i musicie cos szyubko zalatwic to z pewnoscia bedzie przydatne
- są równeiż wózki jak np Quinny Zapp które sie składają w tak mala paczuszke ze mozna przymontowac je do roweru :) na to tez mzona zwrocic uwage jesli lubicie ten sport
- no i na koniec juz chyba takie podstwawowe sprawy (5-punktowe pasy bezpieczenstwa, budka, folia ochronna, moskitiera, wiatrołap, hamulec)

Po przeglądnieciu sobie różnych wózków np w internecie warto wybrac sie do hurtowni badz sklepu zeby porównac sobie te wózki pod wzgledem prowadzenia, rozkladania, zmieniania różnych funkcji a tyakże stabilności (!!!)

Ja np najpierw myslalam o Concordzie Fusion ale gdy poszlam do hurtowni to zauwazylam ze jednak quinny jest bardziej zwrotny i wrecz mozna w mniejscu sie z nim obrucic ;)

Ja gondolke mam po Oliwce i jestem z niej bardzo zadowolona.To jest wozek starego typu .Taki jakie byly jak ja bylam dzieckiem.Gondola jest stabilna i duza :-). Spacerowke mam inna dla Oliwki ale jej bym nie chciala miec dla drugiego dziecka.Ja nie wiem czy ja nie bede potrzebowala jeszcze podwojnego wozka bo oliwka bedzie miala 2 latka i wszedzie na nozkach nie pojdzie.Ale jak kupie podwojny to juz pozniej nie bedzie mnie pewnie stac na spacerowke nowa dla drugiego. Jesli chodzi o ciuszki to ja za wczesnie przy Oliwce nie kupowalam aby NIE ZAPESZYC. Teraz to tez dlugo nic nie kupie.Po pierwsze asy brak a po drugie 3/4 rzeczy juz mam :-). Podziwiam was ze chcecie juz cos kupowac :-).

Rozwiązaniem dla Ciebie mogą być wózeczki maclarena. Można je dowolnie łączyć. Więc po prostu kupujesz takie 2 spacerowki i bez problemu mozesz je rozlaczac gdy chcesz wyjsc tylko z jeddnym dzieckiem badz łączyc przy spacerze z dwójką :) Te wózeczki rozkładaja sie na płasko dzieki czemu sa super juz od urodzenia poza tym dostepna jest rowniez do nich cala gama spiworkow i miekkich gondolek :)

Mi do pierwszego dziecka wózek kupili teściowie i oni sami wybrali.
Do drugiego kupiłam używanego polaka(jednak okazało się że musiałam wymienić sprężyny, budka też jakoś stale opadała) sprawdzał się super bo mieszkam na osiedlu gdzie nie ma jeszcze dróg tylko straszne dziury, ale potem kupiłam parasolkę bo lepiej zmiescić się w samochodzie ale niestety kółka na dziurach nie dawały rady(polaka juz wydałam znajomej).Więc kupiłam kolejny wózek(używkę) trójkołowiec ale po krótkim użytkowaniu pękł podnóżek no i budka także kiepsko działała.
Więc doszłam do wniosku że w sumie wydałam tyle kasy ,że kupiła bym jeden nowy , bo te wózki teraz pewno i tak sa nastawione tylko na jedno dziecko.
Mój faworyt to Bebe Confort High Trek 3w1

sylvanas lepiej bym tego ując nie mogła, rady super, jasno i przejrzyście, wszystko w pigułce:-) a co do fotelika maxi cosi, to ja go również polecam, sami kupiliśmy dla synka i byłam z tego zakupu baaaaardzo zadowolona:)

reklama
ja mam cala wyprawke z tamtej ciazy. teraz nic nie kupuje bo nie chce zapeszyc. brakuje mi tylko wozka ale to domena dziadkow. ja tylko wybieram.

Do góry