reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

reklama
:tak::-)
bardzo fajne ogladalam je na allegro,spodobaly mi sie bo jak dzidzia juz siedzi to mozna ja w wannie myc wlasnie w takim krzeselku,frajda musi byc fajna duzo wody zabwek i jeszcze w fajnej pozycji==)))

JA osobiście uważam za zbędne kupowanie takich różnych gadżetów dla juz większych dzieicaczków- bo w późniejszym wieku dzieci to co lubią najabrdziej to nasladować dorosłych i często te wszystkie fajne rzeczy , które nam sie tak podobają i wydają sie bardzo praktyczne okazują się totalnym zbytkiem, a w rezultacie stratą pieniędzy - myślicie , że wasz rozbrykany siedzący juz maluch będzie chciał się ograniaczać do takiego siedzonka w wannie ? - a znając zycie - na codzień wszędzie bedzie siadał tylko nie na zakupionym przez nas wypasionym krześle- i zauważyłam jeszcze jedną zależność- czym bardziej sprzęt wypasiony tym bardziej zbędny :)
ps. to samo dotyczy zabawek ;)

Doris - fajny ten kocyk - ale mówisz, że za duzy do wózka?

a w temacie niekapków- ja czaje się na TT - na alegro jest wysyp jakis tanich, np
http://allegro.pl/tommee-tippee-niekapek-miekki-ustnik-6m-260ml-i1658816384.html
, że niby ze zbiorczych opakowań - znajoma kupila - niby to samo co te droższe, bo porównywała z inną znajomą - a Wy coś słyszałyście w tym temacie?

Ostatnia edycja:
vikiigus ja właśnie zamówiłam go ( z tych tańszych) jakies 2 dni temu wiec mysle ze po weekendzie dojdzie. napisze wtedy co i jak. nawet od tego samego kolesia

JA osobiście uważam za zbędne kupowanie takich różnych gadżetów dla juz większych dzieicaczków- bo w późniejszym wieku dzieci to co lubią najabrdziej to nasladować dorosłych i często te wszystkie fajne rzeczy , które nam sie tak podobają i wydają sie bardzo praktyczne okazują się totalnym zbytkiem, a w rezultacie stratą pieniędzy - myślicie , że wasz rozbrykany siedzący juz maluch będzie chciał się ograniaczać do takiego siedzonka w wannie ? - a znając zycie - na codzień wszędzie bedzie siadał tylko nie na zakupionym przez nas wypasionym krześle- i zauważyłam jeszcze jedną zależność- czym bardziej sprzęt wypasiony tym bardziej zbędny :)
ps. to samo dotyczy zabawek ;)

Zgadzam się w 100%.

A co do niekapków to ponoć lepiej żebu dziecko szybciej piło z kubeczka a takie sprzęty są dobre na wyjazdy czy wyjścia. No i jeszcze można uczyć przez słomkę - dzieci to lubią.

DorissŁ kocyk fajny też miałam go kupić i chyba jeszcze zakupię, bo przede wszystkim jest bawełniany czyli przepuszcza powietrze a nie jak te polarowe czy z mikrofibry.

Ostatnia edycja:
Na jedną warstwę do wózka nie wejdzie, trzeba go zlożyc na pól. Albo poprostu bedzie wystawał.
Wczoraj Maja pod nim spała w nocy, zamiast spiworka i rano sie obudziła cała przykryta i dopiero o 7.30 - hehe pomyślałam, że jej miło pod nim było. Naprawde jest milusi.
vikigus masz racje co do zabawek. Kupiłam ostatnio Mai pierwszą kierownice i ma ją, że tak brzyszko napisze w tyłku. Najlepsza zabawa jest jak jej ruszam pieluchą nad buzią a najlepiej jeszcze kiedy próbuje trafić w usta wtedy zaczyna ją zssac. Jest najwiecej smiechu wtedy.

Takie kubeczki ze słomkami też są http://allegro.pl/kubek-z-chowana-slomka-babyono-209-6-i1674827537.html

Ostatnia edycja:
To ja chyba mam jakieś dziwne dziecko, im bardziej skomplikowana zabawka, tym bardziej mu się podoba. Pieluszką się nie pobawi, proste grzechotki też odpadają, a gryzaki ma całkowicie poniżej pleców, chociaż ryczy, bo zęby idą, ale na gryzaki nawet nie spojrzy (ewentualnie pięknie nimi rzuca - coraz dalej) :)

DarissŁ między innymi taki kubeczke ze słomka miałam dla Ali i ona zaczela z niego pic dgy miala ok roku wczesniej nie umiala ciągnąc przez tą slonkę wiec wydaje mi sie, ze te ze słomkami to dla takich już większych Maluchów a te takie niekapki dla mniejszych... ja polecam z aventu, ale z miekkim dziubkiem (bo sa tez takie z twardym) ale z twardym ala w ogóle nie chciala a z miękkim to piła KUBEK NIEKAPEK AVENT 200 ml nowe wzory 0%BPA (1673198515) - Aukcje internetowe Allegro

a zabawki... ja dla Ali kupiłam tego mase i ona i tak nie specjalnie sie tym wszystkim bawiła... wiec zostało dla Mai... ale czasem najlepsza zabawka, nie zadowoli malucha a metka od kocyka okaże sie wspaniałym wynalazkiem hehehe... pisze z doswiadczenia ;)

reklama
a w temacie niekapków- ja czaje się na TT - na alegro jest wysyp jakis tanich, np
TOMMEE TIPPEE __NIEKAPEK miękki ustnik 6m+__260ml (1658816384) - Aukcje internetowe Allegro
, że niby ze zbiorczych opakowań - znajoma kupila - niby to samo co te droższe, bo porównywała z inną znajomą - a Wy coś słyszałyście w tym temacie?

nie mialam tego w rekach ale z foty wyglada na cos w stylu kubka treningowego aventu ktory tez jest bajecznie tani i ma ustnik jak niekapek ale niestety butelka jest wykonana z innego tworzywa, nie wiem jak je okreslic ale jest mniej trwalsze niz to z ktorego sa normalne butelki, to taki tandetny miekki plastik. my czesto zabieralismy na spacery wrzatek w termoopakowaniu zeby po kilku godzinach woda byla akurat do zrobienia mleka i niestety ten treningowy sie odksztalcil od goracej wody.
samego sprzedawce czyli boboland baaardzo polecam, kilka razy kupowalismy od nich na allegro i korzystalismy tez ze sklepu stacjonarnego.
a kubeczki ze slomka rzeczywiscie dobre sa dopiero dla roczniakow i tu znowu polecam tommee tippee.
i kocyki firmy bobas tez polecam.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry