reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

To ja chyba mam jakieś dziwne dziecko, im bardziej skomplikowana zabawka, tym bardziej mu się podoba. Pieluszką się nie pobawi, proste grzechotki też odpadają, a gryzaki ma całkowicie poniżej pleców, chociaż ryczy, bo zęby idą, ale na gryzaki nawet nie spojrzy (ewentualnie pięknie nimi rzuca - coraz dalej) :)

Hehe, no mnie zdziwił fakt, że Krzyś się bawi już szczeniaczkiem uczniaczkiem:-)

Co do kubków ze słomką to jest oczywiste, że to starsze dzieciaczki z tego piją, bo młodsze to nie potrafią ciągnąć.

DorissŁ ja chyba kupię 2 takie kocyki żeby miał jeszcze u mojej mamy po czym spać, bo nie chce mi się wozić do niej coraz więcej rzeczy.

reklama
kupiła dla Majeczki kocyk który któraś z was polecała. Na prawde fajny, czasem są takie dni, że na flanelke za zimno a na kocyk ktory mam z mikrofibry za ciepło. Ten jest milusi. Tylko takie wielkie te kocyki sa, a ja bym chciała miec taki na wielkosc do wózka. Ale i tak polecam'
*BOBAS* KOCYK 100% BAWEŁNIANY ŻAKARD - LUX KOC (1664618622) - Aukcje internetowe Allegro

Ja kupiłam dziś ten z Mothercare Cotton Cellular Blanket : mothercare- Nursery Equipment, Maternity Clothes & Baby Shop za całe 2zł w lumpeksie :D

JA osobiście uważam za zbędne kupowanie takich różnych gadżetów dla juz większych dzieicaczków- bo w późniejszym wieku dzieci to co lubią najabrdziej to nasladować dorosłych i często te wszystkie fajne rzeczy , które nam sie tak podobają i wydają sie bardzo praktyczne okazują się totalnym zbytkiem, a w rezultacie stratą pieniędzy - myślicie , że wasz rozbrykany siedzący juz maluch będzie chciał się ograniaczać do takiego siedzonka w wannie ? - a znając zycie - na codzień wszędzie bedzie siadał tylko nie na zakupionym przez nas wypasionym krześle- i zauważyłam jeszcze jedną zależność- czym bardziej sprzęt wypasiony tym bardziej zbędny :)
ps. to samo dotyczy zabawek ;)

Ja sie akurat z tym nie zgadzam, to chyba zalezy od dziecka, czytalam bardzo duzo pozytywnych opinii o tym krzeselku dlatego sie zastanawiam :)

My mamy jedenk kocyk z mothercare a drugi z mamas &papas, uzywamy czesciej ten z mamas &papas bo jest przyjemniejszy w dotyku, a co do wielkosci to wydaje mi sie , ze nie sa wcale takie duze. Moze te maja inne wymiary

Ostatnia edycja:
vikiigus dostałam już ten kubek niekapek z tommetippee i powiem Ci że jest rewelacyjny. To pełnowartościowy produkt bez rzadnych wad. Po prostu jest w takiej zgrzanej folii ( ja kiedyś dostałam w takim czymś darmową butelkę tommee tippee na targach) a nie w oryginalnym pudelku.
Już się nie mogłam doczekać i podałam małemu wode w tym kubeczku - na poczatku nie umiał pić ale szybko załapał i teraz butelki nie chce. Wystarczyło pół godzinki i chyba zamowie jeszcze jeden - a butelki w odstawke :)

vikiigus dostałam już ten kubek niekapek z tommetippee i powiem Ci że jest rewelacyjny. To pełnowartościowy produkt bez rzadnych wad. Po prostu jest w takiej zgrzanej folii ( ja kiedyś dostałam w takim czymś darmową butelkę tommee tippee na targach) a nie w oryginalnym pudelku.
Już się nie mogłam doczekać i podałam małemu wode w tym kubeczku - na poczatku nie umiał pić ale szybko załapał i teraz butelki nie chce. Wystarczyło pół godzinki i chyba zamowie jeszcze jeden - a butelki w odstawke :)

czyli tworzywo jednak identyczne jak zwykle butelki ze smoczkiem?

dz sylvanas :)- zaraz kupuję:) - bo tez się martwiłam ,że to może z tego miekkiego plastiku ;) - może to jakieś gratisy- ktos ma dostęp i teraz idą jak burza niekoniecznie gratisowo:)))

a wtemacie zabawek- hehhe- to nie chodzi o to , że są dzieci , które w ogóle nie są zainteresowane "super wypasem " - są , są - jak najbardziej - może nawet wszystkie bez wyjątku - ale zazwyczaj w dwóch sytuacjach
- na poczatku po otrzymaniu- i tu zapewne zależy od dziecka jak długo trwa okres fascynacji - pewnie znajdą sie wyjatki dłużej zafascynowane nowym sprzętem niz ich rodzice, ale zazwyczaj ten okres trwa odwrotnie proporcjonalnie
- i druga sytuacja - w momencie zagrożenia- czyli przychodzą koledzy... oj, jak wtedy ożywa zafascynowanie:))))

Ostatnia edycja:
reklama
tak. nawet można ten ustnik przykręcić normalnie do butelek tommee tippee. :)

to w takim razie warto kupic. ten z aventu ma jeszcze jedna wade: krotsza szyjke wiec zeby nie przeciekal to trzeba zakladac dodatkowo specjalny pierscien czyli wiecej mycia, skladania itd. jesli ktos korzysta z butelek aventu to bardzo latwo mozna z nich zrobic niekapek (ktory jednak jak to avent troche kapie) dokupujac specjalne ustniki ktore po prostu zaklada sie zamiast smoczka i raczki do trzymania:

NIECIEKNaCY%20MAGICZNY%20USTNIK%20AVENT%203M%20zdjecie%204%20ustnikow.jpeg

Do góry