reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

Dziewczyny, czy wy myślicie o zmianie fotelików samochodowych? My jedziemy za miesiąc nad morze, mamy ok 500km i planujemy kupić małemu inny fotelik bo w obecnym ledwo sie mieści. Fotelik jest do 9kg, a Igor juz ma ponad 8.. Myślałam o takim 0-18kg i nawet ten mi sie podoba FISHER PRICE Fotelik COSMO DRIVER 0-18kg + GRATISY (1670941285) - Aukcje internetowe Allegro Nie jest drogi i opinie ma dobre. Jest dużo fajnych ale 9-25kg a na takie to chyba za wcześnie.

reklama
Dziewczyny, czy wy myślicie o zmianie fotelików samochodowych? My jedziemy za miesiąc nad morze, mamy ok 500km i planujemy kupić małemu inny fotelik bo w obecnym ledwo sie mieści. Fotelik jest do 9kg, a Igor juz ma ponad 8.. Myślałam o takim 0-18kg i nawet ten mi sie podoba FISHER PRICE Fotelik COSMO DRIVER 0-18kg + GRATISY (1670941285) - Aukcje internetowe Allegro Nie jest drogi i opinie ma dobre. Jest dużo fajnych ale 9-25kg a na takie to chyba za wcześnie.

Tu są wyniki testów bezpieczeństwa fotelików, którymi warto się kierować:
Kindersitze im ADAC-Test

i googlowe tłumaczenie na polski:
Google TBumacz

Ja myślałam o takim:
FOTELIK ESPIRO OPTIMA 3 KOLORY + WKŁADKA KLIN !!!! (1671362257) - Aukcje internetowe Allegro

jestem zła.. mężuś kupił taka olbrzymia paczkę huggiesów bo niby sie opłacało...
ona zdążyła sie juz 4 razy przesikac i 2 razy usrać po plecy brudząc ubranka...
W Dadach po pierwszym miesiącu to sie juz w ogóle nie zdarzało, są bardziej przyjemne,chłonne i chyba nawet ciut dłuższe.

Nasia mam ten sam dylemat. Ja kiedys wspomnialam za niecale 2 miesiace czeka nas trasa 2500 km . Tez mysle w jakim foteliku najlepiej by ja przetransportowac malutka.
Jedno jest pewne na tym etapie wiekowym , fotelik musi byc montowany tylem do jazdy.
Gdyby niedaj boze doszlo do wypadku dziecko wowczas jest wciskane w fotelik, gdyby jechalo przodem do kierunku jazdy glowka poleci do przodu, a nato miesnie karku maluszka nie sa jeszcze gotowe.To samo moze sie zdazyc podczas gwaltownego chamowania.

Ogladalam wspomiany przez Ciebie fotelik Fisher Price gdyz tez myslalam o nim ( nie ma niestety zbyt duzego wyboru w fotelikach w grupie 0-18 ).

Na zdjeciach bardzo mi sie podobal ale na zywo material ktorym pokryty jest fotelik jest bardzo sztuczny. Obawiam sie ze latem moze sie nie sprawdzic.

Ostatnia edycja:
nixie co do pieluszek, to świetne sa te nowe Dada Premium. Jak dla mnie przebiły Pampersa. Te wcześniejsze były bardzo sztywne, a te sa miękkie, cieniutkie i nie przeciekają ( a w Pampers zdarzało sie u nas, w Huggisach też). Mamy 3 z lwami :) polecam

reklama
Co do pieluch Dada, mi się udało dorwać je jak była promocja i kupiłam 2 dwupaki po 128szt po 39,99 za sztukę. Miałam jeszcze zapas innych pieluch i zastanawiam się czy zdążymy zużyć zanim młody wyrośnie ;)
Może to już kwestia przyzwyczajenia, ale jak jakiś czas temu założyłam młodemu oryginalnego pampersa to mi jakoś nie pasował. Miałam jeszcze paczkę do zużycia i moment poszła, szybciej niż te tańsze. Wolę Dada i Babydream (a młody uwielbia patrzeć na kolorowe pudełko od babydreamów ;))

Ostatnia edycja:
Do góry