reklama

goyap
Zaangażowana w BB
Dziś kurier przyniósł wreszcie nasz wózek - Cybex Callisto, taki kolor mamy:

Na razie wydaje się, że jest super, reszta wyjdzie w praniu.
sliczna fura, tez taka bym chciala ale maz zrobil mi szlaban na wozki
 ....gdyz obecnie mam na stanie az trzy.
 ....gdyz obecnie mam na stanie az trzy.Ale wszystko moze sie jeszcze wydarzyc

Olcia_87
Fanka BB :)
ja kupilam juz fotelik zeby byl w razie czego ale dalej jezdzimy w tym nosidelku malej tez poki co jest wygodnie a fotelik kupilam MAXI COSI:-)

ja tez rozgladam sie za fotelikiem - ale chcialabym taki z grupy 0-18 - ktoś zna jakis fajny i godny polecenia z tej grupy??ja kupilam juz fotelik zeby byl w razie czego ale dalej jezdzimy w tym nosidelku malej tez poki co jest wygodnie a fotelik kupilam MAXI COSI:-)

N 

nataliak
Gość
maxi cosi, roemer i cybex.

jesli to odp na moje pytanie - to poprosze o konkretne modele - i jak dysponujesz info o testach adac to byłabym wdzieczna - bo ja niestety w tym zakresie wagowym o który pisalam to znajduje malo testowanych fotelików - nie wiem czy mało sie testuje w tej kategorii - i czy w ogóle warto kupowac z tego zakresu - bo chyba nie ma tam fotelika z 5* :-( - i ostatnie pytanie czy warto kupowac fotelik z 3* czy lepiej zakupic nietestowany , ale za to polecany prze inne mamy - co uważacie??maxi cosi, roemer i cybex.

N 

nataliak
Gość
sugerowalabym jednak 9-18 ale na to jeszcze macie czas a jesli 0-13 jest za maly (w co watpie) to wymienic na obszerniejszy z tej samej kategorii wagowej. tak jest najbezpieczniej: najpierw 0-13 a jak dziecku zacznie glowka wystawac ponad fotelik to wtedy 9-18. z 9-18 najbardziej godne polecenia sa maxi cosi tobi, pearl i priori z isofixem oraz roemer king plus, ewentualnie cybex pallas 9-36.
a po testy adac wystarczy siegnac do googli... http://fotelik.info/

a po testy adac wystarczy siegnac do googli... http://fotelik.info/
Ewitka
Majowo-lutowa mama
Co do drugiego fotelika, to my kupilismy Roemera King Plus 9-18, ale synuś w pierwszym jeździł cały rok! Kazdy następny fotelik to pozycja bardziej siedząca, a nasze maluszki jeszcze dużo spią, szczególnie podczas jazdy. To był dobry wybór, bo fotelik ekstra, a niedługo będzie dla córci, więc koszty się rozłozyły.
Fajny wózeczek tab, ale z tego co mi pokazuje "unkle google" to jest drogi. Gdzie go kupowałaś? Ja chciałabym kupić Peg Perego SO Completto, ale kurcze 930 zł z przesyłką to dla mnie przesada, jak za spacerówkę. A wózeczek podobny, tylko to co mi się w nim podoba, to możliwość dosunięcia budy do samego pałąka, jest to ekstra sprawa jak wieje wiatr albo pada deszcz a nie opłaca się nakładać folii.

Fajny wózeczek tab, ale z tego co mi pokazuje "unkle google" to jest drogi. Gdzie go kupowałaś? Ja chciałabym kupić Peg Perego SO Completto, ale kurcze 930 zł z przesyłką to dla mnie przesada, jak za spacerówkę. A wózeczek podobny, tylko to co mi się w nim podoba, to możliwość dosunięcia budy do samego pałąka, jest to ekstra sprawa jak wieje wiatr albo pada deszcz a nie opłaca się nakładać folii.

reklama

GosiaLew
Fanka BB :)
jesli to odp na moje pytanie - to poprosze o konkretne modele - i jak dysponujesz info o testach adac to byłabym wdzieczna - bo ja niestety w tym zakresie wagowym o który pisalam to znajduje malo testowanych fotelików - nie wiem czy mało sie testuje w tej kategorii - i czy w ogóle warto kupowac z tego zakresu - bo chyba nie ma tam fotelika z 5* :-( - i ostatnie pytanie czy warto kupowac fotelik z 3* czy lepiej zakupic nietestowany , ale za to polecany prze inne mamy - co uważacie??
sorki za bezpośredniość ale inna mama nie powie nic na temat bezpieczeństwa fotelika, wyda opinię tylko co do jego używalności itp.
Kubie prędzej nogi zaczną wystawać niż głowa i będzie miał podkurczone a bez sensu jest kupować drugi o-13 kg. Można znaleźć też foteliki z przedziału chyba o-18 lub o-25 montowane też tyłem do kierunku jazdy, ale nie wiem czy takie uniwersalne jest sens kupować.

Podziel się: