reklama
goyap
Zaangażowana w BB
Dziś kurier przyniósł wreszcie nasz wózek - Cybex Callisto, taki kolor mamy:
![]()
Na razie wydaje się, że jest super, reszta wyjdzie w praniu.
sliczna fura, tez taka bym chciala ale maz zrobil mi szlaban na wozki

Ale wszystko moze sie jeszcze wydarzyc

Olcia_87
Fanka BB :)
ja kupilam juz fotelik zeby byl w razie czego ale dalej jezdzimy w tym nosidelku malej tez poki co jest wygodnie a fotelik kupilam MAXI COSI:-)
ja tez rozgladam sie za fotelikiem - ale chcialabym taki z grupy 0-18 - ktoś zna jakis fajny i godny polecenia z tej grupy??ja kupilam juz fotelik zeby byl w razie czego ale dalej jezdzimy w tym nosidelku malej tez poki co jest wygodnie a fotelik kupilam MAXI COSI:-)
N
nataliak
Gość
maxi cosi, roemer i cybex.
jesli to odp na moje pytanie - to poprosze o konkretne modele - i jak dysponujesz info o testach adac to byłabym wdzieczna - bo ja niestety w tym zakresie wagowym o który pisalam to znajduje malo testowanych fotelików - nie wiem czy mało sie testuje w tej kategorii - i czy w ogóle warto kupowac z tego zakresu - bo chyba nie ma tam fotelika z 5* :-( - i ostatnie pytanie czy warto kupowac fotelik z 3* czy lepiej zakupic nietestowany , ale za to polecany prze inne mamy - co uważacie??maxi cosi, roemer i cybex.
N
nataliak
Gość
sugerowalabym jednak 9-18 ale na to jeszcze macie czas a jesli 0-13 jest za maly (w co watpie) to wymienic na obszerniejszy z tej samej kategorii wagowej. tak jest najbezpieczniej: najpierw 0-13 a jak dziecku zacznie glowka wystawac ponad fotelik to wtedy 9-18. z 9-18 najbardziej godne polecenia sa maxi cosi tobi, pearl i priori z isofixem oraz roemer king plus, ewentualnie cybex pallas 9-36.
a po testy adac wystarczy siegnac do googli... http://fotelik.info/
a po testy adac wystarczy siegnac do googli... http://fotelik.info/
Ewitka
Majowo-lutowa mama
Co do drugiego fotelika, to my kupilismy Roemera King Plus 9-18, ale synuś w pierwszym jeździł cały rok! Kazdy następny fotelik to pozycja bardziej siedząca, a nasze maluszki jeszcze dużo spią, szczególnie podczas jazdy. To był dobry wybór, bo fotelik ekstra, a niedługo będzie dla córci, więc koszty się rozłozyły.
Fajny wózeczek tab, ale z tego co mi pokazuje "unkle google" to jest drogi. Gdzie go kupowałaś? Ja chciałabym kupić Peg Perego SO Completto, ale kurcze 930 zł z przesyłką to dla mnie przesada, jak za spacerówkę. A wózeczek podobny, tylko to co mi się w nim podoba, to możliwość dosunięcia budy do samego pałąka, jest to ekstra sprawa jak wieje wiatr albo pada deszcz a nie opłaca się nakładać folii.
Fajny wózeczek tab, ale z tego co mi pokazuje "unkle google" to jest drogi. Gdzie go kupowałaś? Ja chciałabym kupić Peg Perego SO Completto, ale kurcze 930 zł z przesyłką to dla mnie przesada, jak za spacerówkę. A wózeczek podobny, tylko to co mi się w nim podoba, to możliwość dosunięcia budy do samego pałąka, jest to ekstra sprawa jak wieje wiatr albo pada deszcz a nie opłaca się nakładać folii.

reklama
GosiaLew
Fanka BB :)
jesli to odp na moje pytanie - to poprosze o konkretne modele - i jak dysponujesz info o testach adac to byłabym wdzieczna - bo ja niestety w tym zakresie wagowym o który pisalam to znajduje malo testowanych fotelików - nie wiem czy mało sie testuje w tej kategorii - i czy w ogóle warto kupowac z tego zakresu - bo chyba nie ma tam fotelika z 5* :-( - i ostatnie pytanie czy warto kupowac fotelik z 3* czy lepiej zakupic nietestowany , ale za to polecany prze inne mamy - co uważacie??
sorki za bezpośredniość ale inna mama nie powie nic na temat bezpieczeństwa fotelika, wyda opinię tylko co do jego używalności itp.
Kubie prędzej nogi zaczną wystawać niż głowa i będzie miał podkurczone a bez sensu jest kupować drugi o-13 kg. Można znaleźć też foteliki z przedziału chyba o-18 lub o-25 montowane też tyłem do kierunku jazdy, ale nie wiem czy takie uniwersalne jest sens kupować.
Podziel się: