reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

Dziś kurier przyniósł wreszcie nasz wózek - Cybex Callisto, taki kolor mamy:
WOZEK-SPACEROWY-CALLISTO-kolor-INDIGO-firmy-CYBEX.2226.jpg

Na razie wydaje się, że jest super, reszta wyjdzie w praniu.

reklama
Dziś kurier przyniósł wreszcie nasz wózek - Cybex Callisto, taki kolor mamy:
WOZEK-SPACEROWY-CALLISTO-kolor-INDIGO-firmy-CYBEX.2226.jpg

Na razie wydaje się, że jest super, reszta wyjdzie w praniu.

sliczna fura, tez taka bym chciala ale maz zrobil mi szlaban na wozki :wściekła/y: ....gdyz obecnie mam na stanie az trzy.

Ale wszystko moze sie jeszcze wydarzyc :-D

maxi cosi, roemer i cybex.
jesli to odp na moje pytanie - to poprosze o konkretne modele - i jak dysponujesz info o testach adac to byłabym wdzieczna - bo ja niestety w tym zakresie wagowym o który pisalam to znajduje malo testowanych fotelików - nie wiem czy mało sie testuje w tej kategorii - i czy w ogóle warto kupowac z tego zakresu - bo chyba nie ma tam fotelika z 5* :-( - i ostatnie pytanie czy warto kupowac fotelik z 3* czy lepiej zakupic nietestowany , ale za to polecany prze inne mamy - co uważacie??

sugerowalabym jednak 9-18 ale na to jeszcze macie czas a jesli 0-13 jest za maly (w co watpie) to wymienic na obszerniejszy z tej samej kategorii wagowej. tak jest najbezpieczniej: najpierw 0-13 a jak dziecku zacznie glowka wystawac ponad fotelik to wtedy 9-18. z 9-18 najbardziej godne polecenia sa maxi cosi tobi, pearl i priori z isofixem oraz roemer king plus, ewentualnie cybex pallas 9-36.
a po testy adac wystarczy siegnac do googli... http://fotelik.info/

Co do drugiego fotelika, to my kupilismy Roemera King Plus 9-18, ale synuś w pierwszym jeździł cały rok! Kazdy następny fotelik to pozycja bardziej siedząca, a nasze maluszki jeszcze dużo spią, szczególnie podczas jazdy. To był dobry wybór, bo fotelik ekstra, a niedługo będzie dla córci, więc koszty się rozłozyły.
Fajny wózeczek tab, ale z tego co mi pokazuje "unkle google" to jest drogi. Gdzie go kupowałaś? Ja chciałabym kupić Peg Perego SO Completto, ale kurcze 930 zł z przesyłką to dla mnie przesada, jak za spacerówkę. A wózeczek podobny, tylko to co mi się w nim podoba, to możliwość dosunięcia budy do samego pałąka, jest to ekstra sprawa jak wieje wiatr albo pada deszcz a nie opłaca się nakładać folii.
peg-500x375.jpg

Ewitka, ja kupiłam używany, ale jest prawie jak nowy, ma jeszcze niecały rok gwarancji i ślady użytkowania tylko na kołach, no i dużo za niego nie zapłaciłam :) Na nowy ze względu na cenę bym się nie zdecydowała.

reklama
jesli to odp na moje pytanie - to poprosze o konkretne modele - i jak dysponujesz info o testach adac to byłabym wdzieczna - bo ja niestety w tym zakresie wagowym o który pisalam to znajduje malo testowanych fotelików - nie wiem czy mało sie testuje w tej kategorii - i czy w ogóle warto kupowac z tego zakresu - bo chyba nie ma tam fotelika z 5* :-( - i ostatnie pytanie czy warto kupowac fotelik z 3* czy lepiej zakupic nietestowany , ale za to polecany prze inne mamy - co uważacie??

sorki za bezpośredniość ale inna mama nie powie nic na temat bezpieczeństwa fotelika, wyda opinię tylko co do jego używalności itp.

Kubie prędzej nogi zaczną wystawać niż głowa i będzie miał podkurczone a bez sensu jest kupować drugi o-13 kg. Można znaleźć też foteliki z przedziału chyba o-18 lub o-25 montowane też tyłem do kierunku jazdy, ale nie wiem czy takie uniwersalne jest sens kupować.

Do góry