A
aniaprzemka
Gość
Dzięki Sylvana za cenne wskazówki i podpowiedzi 
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Moj typ wózka dla maluszka to Quinny Buzz 3 + Fotelik Maxi Cosi Cabrio + koło trekingowe
Wybór padł na ten model, gdyż jest chyba najbardziej zwrotnym wózkiem z jakim mialam do czynienia, poza tym w szybkim tempie sie sklada i zajmuje malo miejsca. Jako baby consultant musze czesto przemieszczac sie po miescie i robie to samochodem. Tak wiec godzinka tu godzinka tam. Zależy mi zatem aby złożenie czy rozłożenie wózka zajmowało jak najmniej czasu. Poza tym wózeczek jest przystosowany typowo do miasta, gdzie bedziemy spedzac najwiecej czasu. Uwielbiam jednak chodzic po górach i organizowac wszelkie wypady za miasto. I tu znalazlo sie rozwiązanie!!Quinny zaprojektowal specjalne kolko trekingowe dla buzza
![]()
Fotelik wiadomo dlaczego. Malutki dzidzius bedzie raczej w foteliku, ten mozna latwo zamontowac na stelazu buzza. poza tym nie jestem skłonna do gondolek, gdyz dziecko i tak lubie jak go wkolo wszaystko otula a fotelik jest jednak bardziej przytulnyWybór padł na Maxi Cosi Cabrio, gdyż jest on najwyżej w testach bezpieczeństwa.
Taki komplet kosztuje ok:
-Quinny Buzz 3 1900 zł
-Maxi Cosi Cabrio 550 zł
-Koło trekingowe 250 zł
-Baza Family Base 700 zł
Oczywiście, że by było stać. Moja teściowa powtarza, że pewne sytuacje wymuszaja pewne ruchy, ktore jak byś np. nie spodziewała się dziecka nie wykonałabyś.No pewnie, ze warto. Jak trzeba kupic to trzeba nie ma dyskusji. Tylko sie tak zastanawiam czy mnie by bylo stac na dziecko w Polsce skoro tutaj ledwo ledwo.