• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

U nas tez słoiczek na raz bez problemu tylko stwierdzma ze na kazka na noc to gu... daje. Wczoraj wciagnal miche kaszki(180ml) o 20.00 a o 23.30 juz na butle sie obudzil, wciagnal 210ml i o 3.30 poprawil 210. Wcale mi nie ley ta kaszka, czy powinno sie ja dawac czy nie koniecznie? Fakt ze ja lubi.

reklama
jola24 hehehe... a ja myślałam, że mam łakomczucha:-D
może już cały dzień musisz jechać na kaszce, żeby mu się na noc kalorii nazbierało:-D

Witajcie!
Mam pytankos bo ja w tym temacie to zielonkos
Co pierwsze podać najlepiej maluchowi który jest na cycu soczek,marchewkę czy jabłuszko?W jakich ilościach,a jak soczek to jaki na początek?
Z góry dziękuję za odpowiedzi

Witajcie!
Mam pytankos bo ja w tym temacie to zielonkos
Co pierwsze podać najlepiej maluchowi który jest na cycu soczek,marchewkę czy jabłuszko?W jakich ilościach,a jak soczek to jaki na początek?
Z góry dziękuję za odpowiedzi

Soczki nie są najlepszym wyjściem dla dziecka - zdrowsza woda. Oczywiście można soczek ale bardzo rozcieńczony.
Na początku spróbuj dawać jabłko, gruszkę, marchewkę (marchew +) a później powoli zupki i resztę.
Co do ilości to zaczynasz od kilku łyżeczek, obserwujesz czy wszystko w porządku i dajesz trochę więcej po kilku dniach możesz dać cały słoiczek

U nas tez słoiczek na raz bez problemu tylko stwierdzma ze na kazka na noc to gu... daje. Wczoraj wciagnal miche kaszki(180ml) o 20.00 a o 23.30 juz na butle sie obudzil, wciagnal 210ml i o 3.30 poprawil 210. Wcale mi nie ley ta kaszka, czy powinno sie ja dawac czy nie koniecznie? Fakt ze ja lubi.
A ty kaszke na wieczor dajesz???
ja dawałam ale z mleczkiem , tylko ze wogole dłużej po niej nie spała

jak nie chce nie musisz ja córce wcale nie dawałam kaszki na wieczór i żyje ;) jadła sporadycznie kaszki raz na tydzień ;-)

a w nocy tylko po niej kupa była i więcej roboty miałam i sie rozbudzała

jak nie chce nie musisz ja córce wcale nie dawałam kaszki na wieczór i żyje ;) jadła sporadycznie kaszki raz na tydzień ;-)

a w nocy tylko po niej kupa była i więcej roboty miałam i sie rozbudzała

Eureko!!! A ja sie zastanawiałam co on mi zaczal kupy w nocy robic??:eek: Mata racje dziewuszki w doope z ta kaszka, czasem na niadanie dotanie i juz:tak:

My planujemy zaczać od warzyw - marchew + ziemniak, dynia + marchew, itp. Smak owoców (słodki) niech pozna jako drugi ;-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry