• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

Nadarienne, kaszki polecają na noc, bo są sycące, więc dziecko w nocy rzadziej budzi się na jedzonko :-)

A moja w taki upał pić nie chce :-( Wypije dwa łyki i tyle.

Dziewczyny, my już całkiem butelkowe (kurcze, dzisiaj karmię małą butelką i czuję, że mam koszulę na cyckach mokrą...), to już nie trzeba podawać wit. D, tak?

reklama
Nadarienne, kaszki polecają na noc, bo są sycące, więc dziecko w nocy rzadziej budzi się na jedzonko :-)

A moja w taki upał pić nie chce :-( Wypije dwa łyki i tyle.

Dziewczyny, my już całkiem butelkowe (kurcze, dzisiaj karmię małą butelką i czuję, że mam koszulę na cyckach mokrą...), to już nie trzeba podawać wit. D, tak?

Nadarienne nie słuchaj się :-pmoja i tak o swoich porach się budzi po kaszce:-)
ale są dzieci i dzieci może Twoje maleństwo "zapcha":tak: Polcia nie chciała się dać oszukać:no:

nie trzeba dawać D?:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

Pasi cycki były zazdrosne jak butelke zobaczyły hi hi

Ostatnia edycja:
Z tym, że Marysia bez problemu przesypia nocki - czasem tylko obudzi się, jak zrobi kupkę, ale nie karmimy się wtedy. I ostatnio sprawdziłam - niezależnie czy dostanie cycusia wieczorem czy mieszankę - śpi tyle samo, czyli mniej więcej do 6 rano. Stąd właśnie się zastanawiam, czy jest sens "zapychania" brzuszka na noc, bo to chyba nawet niezbyt zdrowe jest (przynajmniej dla dorosłego, ale nie wiem jak u dzieci).

edit: Ja planuję dawać kaszkę tylko łyżeczką.

u nas też tylko łyżeczka :tak:

i tak dla poprawienia humoru pochwalę się moją 'inteligencją' :-D
otóż moja Zuzu bardzo się krztusiła pijąc z niekapka ... myślałam, że dziecię za małe i pić nie potrafi ...
a wczoraj odkryłam, że ta gumowa wkładka w środku ma tam być cały czas ... a nie tylko np. do transportu ... i wtedy z kubeczka się nie leje, a jak się dziubek pociągnie, to pięknie leci :eek: i dziecię się krztusić przestało :-)
za inteligentne te dzieciowe gadżety :-p

Oj widzę ze juz prawie wszystkie dzieci przesypiają cała nocke:szok:

A Zuzia dzisiaj budziła sie chyba z 7 razy, moze za gorąco jej było.

Zazwyczaj po kąpaniu spi tylko 3,4 godziny i jedzonko a pozniej co 2, 3 godziny pobódki:confused:

No bo wit. D chyba jest dla cyckowych, a w mieszance chyba już jest sama z się?

No my kaszka tylko łyżeczką i śpimy coraz dłuzej, od kilku dni do 7.00 :tak:
Tylko za to w ciągu dnia coś się małej pomieszało, bo potrafi mi nie spać po 5 godzin...:eek:

Malwina moja teznie przesypia całej nocki - kładzie się spac około 19.30 i spi do 3 godziny - mleczko - i potem spi tak do 6 rano - potem bryka u mamy w łózku do 7.30 i potem znowu zasypiamy tak do 9 :-)
nie jest xle ale mogł by już spac całą noc nie obraziłambym sie :-)
ale podawanie kaszki u mnie tez nic nie daje i tak sie budzi i tak :- ) a ja daje kasske Nestle z bananami :-) moja mała uwielia wszystko co bananowe - dzisiaj jej kupie normalna kaszke manne i banany i bede mieszała sama :-) bo te kupne kaszki sa nieekonomiczne :-)
ale zauważyłam ze moja Mała budzi się z przyzwyczajenia - a nie z głodu bo o tej 3 to wypija dosłownie kilka łyków mleka i spi dalej - zaczne ją chyba oszukiwac woda i moze przestanie się budzic bo juz nie bedzie po co jak i tak mleka nie bedzie :-) tak ponoć pisza mądrzy ludzie :D zobaczymy :-)

reklama
u nas też tylko łyżeczka :tak:

I tak dla poprawienia humoru pochwalę się moją 'inteligencją' :-d
otóż moja zuzu bardzo się krztusiła pijąc z niekapka ... Myślałam, że dziecię za małe i pić nie potrafi ...
A wczoraj odkryłam, że ta gumowa wkładka w środku ma tam być cały czas ... A nie tylko np. Do transportu ... I wtedy z kubeczka się nie leje, a jak się dziubek pociągnie, to pięknie leci :eek: I dziecię się krztusić przestało :-)
za inteligentne te dzieciowe gadżety :-p

:-d:-d:-d:-d

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry