• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

Moja Poluchna to chyba w życiu nie odejdzie mi od cycucha ona się na niego dosłownie rzuca a najlepiej jak mama leży z wywalonymi cycolami a ona podchodzi i ciamciola kiedy chce czyli co chwilunie ;)

reklama
Ala wlasnei wcina chlebek kukurydziany :) jak dla mnie niezbyt ale ona zachwycona :) zrobilam z polowy porcji i w formie do muffinek i wyszly mi 3 sztuki... dodatkowo sama ladnie juz pije z niekapka Nuby bidon jeszcze sluzy do zabawy. Mielimy juz na calego nawet pogardzila dzis obiadkiem gladkim musialam dolozyc rozgniecone widelcem ziemniaczki zeby mogla sobie pomielic oby tak dalej! :)

Ja zupki doprawiam ale głównie ziołami, ostatnio na topie dynia. Di generalnie lubi wszystko:happy2: Tak czasem zastanawiam się z czego on taki gruby, do 7m-ca był na cycu, piję tylko wodę, na deser tylko owoce, chyba po prostu budowa po mamusi:happy:

Zryłam sobie głowę wczoraj informacjami na temat jedzenia dzieci.I jedna rzecz bardzo mnie pocieszyła.Podobno dziecko może być na samym cycu nawet do 12 mcy życia bez szkody na zdrowiu fizycznym i psychicznym.Oczywiście trzeba próbować dawac inne pokarmy ,ale nic na siłę.Ja już np.nie walczę o każdą łyżkę.Nie to nie.Zobaczymy czy dobrze.
Odnośnie gryzienia u nas nie ma problemu.Radzi sobie ze wszystkim ...a z tym z czym sobie nie poradzi to wypluje.Odpukać nie muszę nawet go bardzo pilnować jak je.

A!!! No i fajnie dziewczyny,że nie jestesmy sami z takim problemem:)

Kurcze Rox współczuje. Pewnie ciezko jst patrzec jak dziecko płacze bo chce jeszcze jesc aTy wiesz ze jak jeszcze troszke zje to juz to zwróci.Ja nie bardzo pomoge bo u nas w drugą strone;-)

a mam pytanko-czy mozna dawac juz chlebek razowy?bo Fiolcia az sie trzesie jak widzi ze jej ciemne pieczywo i troszke jej daje ale gdzies słyszałam/czyatałam (nie pamietam) ze małym dzieciomnie daje sie ciemnego pieczywa bo jest ciężko straewne-czy to prawda?

reklama
Rox... my jeszcze jestesmy na etapie mieszania 2 i 3:tak: Bo musimy 2 skonczyc:-p Mysle, ze jak Bo nic nie ma to ok - tak mi sie wydaje przynajmniej:tak:w koncu Nan 3 jest po 9 miesiacu, a Bo zaraz skonczy 9 miechów;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry