• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

U znajomych to poskutkowało - Julka nie chciała jeść domowych rzeczy więc najpierw dawali słoiczek i kilka łyżeczek domowego obiadku - później np. dodawali ziemniaki normalne albo kaszę i mieszali ze słoiczkiem - i powoli powoli zwiększali proporcje.

Moja lubi siedzieć w krzesełku tu nie ma problemu - na szczęście.

A i okazało się że Laura nie toleruje następnej rzeczy - masła - suchy chleb z wędliną zje a jak tylko posmaruje masłem to mogę zapomnieć o tym że zje chociaż kawałeczek...

reklama
Gosia, Bartosz po Sinlaku wymiotował. Dałam dwa razy i dwa razy miałam wszystko zarzygane.

Czym smarujecie dzieciom chleb?
ja masłem lub suche

i dzięki za odpowiedz jakiś mi podejrzany się zrobił bo ja nie daję go do mleka ale ostatnio mój R robi mleko zastrzegłam że ma nie dawać bo wcześniej dosypał z 3 razy i za każdym razem były mocne wymioty myślałam że może za słodkie się mleko robi a on był lekko przeziębiony tłumaczyłam sobie że flegma itd i co dziwne zawsze po kąpieli (ja ubieram mój robi mleko ) i wczoraj małego karmię i nagle wymiotuje dopiero posmakowałam mleko a tam sinlac :/ przedwczoraj też wymiotował pytałam się mojego czy też coś dosypywał i nie pamiętał
ale kurcze jak zjadł z wodą z rana wszystko było ok i nie wymiotował
przedwczoraj mój dał mu spróbować naleśnika - smażony taki dla niego bez tłuszczowo i myślałam że to po nim ale wczoraj się zaczęłam zastanawiać czy właśnie tego sinlaca nie dosypał ale on nie pamiętał

ja już sama nie wiem zrobiłam zwykłe mleko i zwymiotował jedynie co to nie tak dużo ale może i dlatego że wypił tylko 60ml a nie całą butlę

ale jak mu się odbije to od razu odruch wymiotny i wszystko mu się cofa :baffled:

Gosiu_k z tego, co czytałam Sinlakiem nie można zagęszczać mleka, bo zawiera podobne do niego składniki. Należy go przyrządzać tylko z wodą, bo inaczej obciąża wątrobę. Ja Małemu podawałam Sinlac na wodzie i było ok. Wprowadzałam stopiowo-tak, jak podali na opakowaniu.

A tak w ogóle, to na 99% poznałyśmy się na Polnej na sali przedporodowej obserwacyjnej). Ty przyszłaś, bo byłaś po terminie, a ja byłam tylko na jedną noc, bo podejrzewali hipotrofię płodu. Leżałaś pod oknem, a ja przy drzwiach:)

A ja zastanawiam się nad wprowadzeniem kuchni "pięciu przemian", słyszał ktoś??Na prawdę ciekawa książka...
ja słyszałam kolezanka tu na forum gotuje według tego dla synka :)
Gosiu_k z tego, co czytałam Sinlakiem nie można zagęszczać mleka, bo zawiera podobne do niego składniki. Należy go przyrządzać tylko z wodą, bo inaczej obciąża wątrobę. Ja Małemu podawałam Sinlac na wodzie i było ok. Wprowadzałam stopiowo-tak, jak podali na opakowaniu.
A tak w ogóle, to na 99% poznałyśmy się na Polnej na sali przedporodowej obserwacyjnej). Ty przyszłaś, bo byłaś po terminie, a ja byłam tylko na jedną noc, bo podejrzewali hipotrofię płodu. Leżałaś pod oknem, a ja przy drzwiach:)
no ale mój daje do mleka 2 miarki dla smaku on to lubi przedobrzyć chciałby go upaść jak to mówi ;)

no i fajnie że mnie skojarzyłaś :D !
tylko jak ja leżałam było tyle dziewczyn że teraz ja nie kojarzę Ciebie :) nie wiem czy byłaś na Poznańskim wątku jak nie to wpadnij tam i sobie popiszemy co i jak się potoczyło :) no i jak dasz fotkę to na pewno Cię poznam :)

lecę doczytać resztę wątków i coś skrobnę jeszcze bo mi dziś po przejściach u chirurga

reklama
Gosiu_k z tego, co czytałam Sinlakiem nie można zagęszczać mleka, bo zawiera podobne do niego składniki. Należy go przyrządzać tylko z wodą, bo inaczej obciąża wątrobę.

A ja zagęszczam normalnie mleko, tak mi kazali jak młody był jeszcze malutki. Robię mleko wg proporcji i dodaje Sinlack. Samego nie chciał jeść... a kto Ci tak powiedział?

Gosia_k 23 a ma dziecko z alergią czy tak po prostu??

Sylwia100 cięzko coś cząstkowo napisać. Dostałam książkę od koeżanki, która kupiła ja od autorki. Ale materiałów nt jest multum....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry