• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

reklama
U nas Zuzia też je mleczko jeszcze 2 razy w nocy. Na kolacje pije mleczko z kaszką około 180 ml i po 3, 5 godzinach chce mleczko, jak jej dam się napić wody to za chwilę budzi się ponownie no i wtedy jak jej dam mleczko to śpi dłużej. Ja tam wierze ze kiedyś bedzie spała ładnie całą noc bez jedzenia, a teraz jak chce to jej daję:-)

Dzięki. pewnie łyżką wcina? bo mój K z butlą to chyba nigdy się nie rozstanie, ale też dodaje do mleka kaszki, ja właśnie z nestle.

A czy ugotowaną kaszę manną można dodać do mleka modyf.?

Ja też myślałam że butla będzie zawsze, J sama odstawiła butlę po prostu nie chciała z niej jeść, to zaczęłam jej dawać łychą i je aż się uszy trzęsą.
A z tą kaszą manną to nie mam pojęcia. ja daję gotową kaszkę manną z bobovity.

E:

Malwina ja dla J robię gęstszą na 180 ml mleka sypie 4 czubate łyżki, wystarcza jej to do rana.

Ostatnia edycja:
Bibiana, ja też bym obstawiała ząbki:nerd:

Kaamaa, Tymek na noc pije butle mleka=250ml wody+ 7 miarek mleka+ 2 miarki kaszki. I śpi do rana (z przerwami na płacz i czasem herbatkę, ale generalnie nic już do rana nie je):-)

Topoleczka to Tymek też bez mleczny. Próbujesz mu co jakiś czas dawać coś mlecznego? Ja J ostatni raz dałam miesiąc temu i d... .

Nam pediatra poradziła, żeby nie wprowadzać mlecznych produktów dopóki Mały nie będzie pił mleka 2x/dzień. Teraz pije właśnie dwa razy i raz je kaszkę i stwierdziłam, że jak skończy 10 miesięcy, to spróbuję mu podać coś mlecznego (pewnie jogurt naturalny ub jakiś deserek na bazie jogurtu). Na razie zjadł kilka razy słoiczek z dodatkiem mleka pełnego i kaszkę mleczną hipp i było ok, więc mam nadzieję, że nie będziemy mieć problemów:tak: Mojej kumpeli córa jest na nutramigenie i produkty mleczne jej nie szkodzą.
Może spróbuj znowu podać Małej, najpierw odrobinkę i tak każdego dnia coraz więcej? Dam znać na początku grudnia, jak nam powiodło się wprowadzanie produktów mlecznych:-)

Kaammaa100 ona ogolnie je często a mało. na kolację zjada 120ml kaszki łyżeczka bo z butelki to tylko wody się napije i nic więcj.mleko przez sen bo inaczej nie przejdzie;-) u nas posilki wyglądają z reguły tak:
8.00 - kaszka 90-120ml
10.00- owocek
12.00 - obiadek z miesem
15.00-obiadek bez mięska lub mleko na śpiocha
17.00-kanapeczka
19.00-20.00 kaszka 120ml
23.00- 120-150ml mleka
03.00- 150 ml mleka
06.00-150ml mleka

te godzinki są ruchome to zalezy jak wstanie,kiedy zgłodnieje itd. wczoraj np. zjadła kolacje o 21.00 -kaszke ze 150ml mleka (to jak na nią to dużoooo) i o północy już chciała mleko,wypiła 120ml.potem o 04.00-150ml i o 07.00-150ml. a o 9.00 jzadła śniadanie;-)

reklama
Beti dużo posiłków u Was, może powinnas postarać się wykluczyć nocne karmienia to Fiolcia będzie Ci więcej zjadać w dzień, z tego co piszesz nie wydaje mi się że zjada mało? a które mleko dajesz ? bo jak jestes jeszcze na 2 to może nie zwiększaj ilości tylko podaj mleko następne i będzie więcej kalorii?
u nas Kostek zjada:

6 .00- 210 mleka
10.00 jogurcik albo kanapeczka
13.00 - obiadek
17.00 - owocki
19.30- kaszka
22.00- 210 mleka

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry