• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

wiw my jetesmy na pepti2 a nr 3 nie ma ;-) takze ja nie wiem co tu zrobic.....

kaammaa100 my tez bezmleczni i alergolog kazała produkty mleczne wprowadzac dopiero po ukonczeniu roczku.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
My też jesteśmy bezmleczni i to nie na prośbę lekarza ani nie na skutek nietolerancji tylko na własną prośbę :)
Beti - ty faktycznie dużo jej dajesz, po co o 15.00 mleko na śpiocha? Nie kumam.

Ostatnia edycja:
beti wydluz jej przerwy miedzy posilkami i napchaj porzadnie na noc. Jak bedzie miala dluzsza przerwe to Ci zje porzadny posilek. A jak marudzi czy placze, to wcale nie znaczy, ze jest glodna.
U mnie pory jedzenia mniej wiecej jak u wiw. Napycham alego na noc ok. 23 mlekiem z biszkopcikiem w proszku i mam spokoj cala noc do 7 - 8 rano.

Hej dziewczyny :-) Moja córcia tez bez mleczna z powodu skazy bialkowej:-( pije isomil2. ja julcie karmie tak: o 6 rano mleko 200ml, o 11 kaszka z owocami miseczka i cherbatka owocowa 120ml, o 14 obiadek i picku , o 17 mleczko i o 21 mleczko z kaszką na noc. Śpi do 6 rano:-)

M jesteśmy na nutramigenie 2 i trójki też nie ma. U Nas posiłki wglądają tak:

6:30-7:00- 210 ml kaszki
11:30- słoik obiadku mięsnego
16:00- deserek owocowy z ciasteczkiem
19:30 -150- 180 ml kachy

i do rana mamy spokój.

Kaja to mleko na spiocha po to zeby dłużej pospała bo jak zje obiadek,potem przewaznie idziemy na spacer i jak wróci to się troszke pobawi i nadchodzi czas drzemki a potem juz mijają te 3-4h od posiłku i wyszłoby ze by pospała ze 30min. wiem,nie powinnam tak robic ale uwielbiam jak ona ma 2h drzemki;-)
ale faktycznie od jutra postaram sie wydłużyc przerwy miedzy posiłkami bo u nas wygląda to w sumie tak ze jemy co 3h. no i faktycznie macie racje ze jak ona zaczyna marudzic to pierwsza moja mysl to ze jest głodna. widzicie bo u nas był taki problem ze Fiolcia jak skończyła 3 mies przestałą pic mleko normalnie a co dac 3 mies dziecku innego? wiec jadła na śpiocha i potem zrobiło się błędne koło, dziecko usypiało zeby napełnic brzuszek, troszke czasu nam to zajeło zanim zakodowała ze jak jest głodna to je a nie idzie spac.i teraz czasem jeszcze ma takie odruchy ze sie pokłada jak jest głodna albo ciągnie uszy i włosy.

Dziewczyny a od kiedy pediatrzy zalecają wprowadzenie mleka:confused:, ja mam ochotę zamiast mieszanki zacząć podawać mleko kozie ale nie bardzo pamiętam od kiedy zaczęłam je podawać Szymonowi:dry:

Beti, ale macie ciężko z tym jedzeniem... Współczuję nocnych pobudek...
My jemy tak:
7/7:30 śniadanko: ok.240mleka+2 miarki kaszki
10:30/11 obiadek mięsny
13:30/14 obiadek warzywny (czasem z kaszką glutenową lub makaronem)
17 kaszka (210ml mleka+kaszka glutenowa)
19:30 kolacyjka (cała butla mleka+2/3miarki kaszki glutenowej)
Czasem Tymek pije herbatkę nad ranem.
Beti, gdzieś czytałam, żeby wieczorkiem dawać dziecku częściej jedzonko, wtedy będzie bardziej najedzone na noc. To może w ciągu dnia spróbuj trochę rzadziej, a po południu częściej?I może pozagęszczaj Małej mleko kaszką?Może wtedy stopniowo zrezygnuje z jedzonka w nocy?

Topoleczko mleko juz robie na półśpiąco.wodę w butelce mam w podgrzewaczu pod ręką a odmierzone mleko w pojemniczku, wsypuję, mieszam i gotowe;-) a kaszki to mója łobuzica nie wypije z butelki no chyba ze przez sen a nie wiem czy mogę jej do nocnewj porcji mleka dodac troche -jak myślicie? moze wtedy sie zapcha na dłużej;-) kurcze już sama nie wiem co tu zrobic.jutro poprtsu spróbuje ją prztrzymac troszke.zobaczymy jaki będzie efekt.ale taki ejedzenie to ona moze miec po mamie bo ja tez jem często a mało.:tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry