Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
A ja mam pytanie do mam które sztucznie karmią...
bo na naszym mleku bebilon jest napisane że w tym mies życia 6 karmień po 120 ml, a mały często już wciąga 150ml ( a to na 4 mies niby przypada i wtedy 5 karmień) i nie wiem czy za dużo mu nie daje? no ale skoro się domaga?
Moj robi 1 zawsze,czasem sie zdarza 2 na dzien a 3 to juz rozpustaA i jeszcze jedno pytanie do dziewczyn które sztucznie karmią - ile kup robi wasze dziecię?
bo u mnie różnie.... ale generalnie prawie co przewijanie- czy to normalne na sztucznym?
Ale bylo tak,ze po zwyklym aptamilu HA Pre,mial zatwardzenia.Teraz zmienilismy na aptamil comfort i ulga splynela na nas i naszego synka...My juz jestesmy tydzien na samym sztucznym, tylko ze ja mam aptamil ale podobno odpowiada polskiemu bebilonowi i ja daje 150ml co 4 godzinki a co do kupek to maly juz mniej robi ok 4 dziennie ale czasem przy kazdym posilkuchyba lepiej ze robi niz mialby nie obic
![]()
No lepiej że robi pewnie- ale gdzieś czytałam że na sztucznym to tyle kup nie ma i za dużo kup to na sztucznym, mimo że nie jest to biegunka, to tez niedobrze...dlatego tu zapytałam co by porównać teorię z praktyką
A jeszcze co do mleka, a co pisze na opakowaniu tego mleka?ile w jakim miesiącu?
Ty dajesz na podstawie tej tabelki, czy jakoś inaczej orientujesz się jakie mały ma potrzeby....?
Kama, Sel dzięki... pewnie macie rację- wszystko to sprawa indywidualna....kupki też, pewnie nawet na tym samym mleku od przemiany materii zależą... dzięki dziewczyny...
A jeszcze co do orientowania się ile ma mały zjeść - to ja robię mu 120 ml, no chyba że po kąpieli to od razu 150ml i w nocy jak długo prześpi - powyżej 4h i zjada- tylko tak czy owak czasem je 30 min, a czasem 1h.....nawet jak wcześniej dawał znaki że bardzo głodny - jak długo jedzą Wasze maluchy....?
Czasem mu się zdarzyło w 15 min zjeść 120ml....
Sel nasz mały też był drobny i na początku nie zjadał tyle ile w tabelce- dużo mniej- teraz jakoś przyspieszył...
a i my podajemy bebilon AR bo nam chlustał jedzonkiem...
Tak,ze nie ma zasady.
Straszny żarłok. Wogóle co dwie godz. to musi zjeść a dzisiaj był ryk nawet po godz
a ona w zasadzie płacze tylko jak jeść chce i coś narobi

a jak Wasze sutki, bo moje się chyba przyzwyczaiły po miesiącu oła;-)

w dzień za to lubi wisieć na cycku 

dzielne mamuśki - sylwkasz opinie sprzeczne to ci będą towarzyszyć do wielu tematów w sprawie zdrowia i wychowania... ot... tak to wszystko skonstruowane 
No lepiej że robi pewnie- ale gdzieś czytałam że na sztucznym to tyle kup nie ma i za dużo kup to na sztucznym, mimo że nie jest to biegunka, to tez niedobrze...dlatego tu zapytałam co by porównać teorię z praktyką
A jeszcze co do mleka, a co pisze na opakowaniu tego mleka?ile w jakim miesiącu?
Ty dajesz na podstawie tej tabelki, czy jakoś inaczej orientujesz się jakie mały ma potrzeby....?

a jak Wasze sutki, bo moje się chyba przyzwyczaiły po miesiącu oła;-)