reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko o karmieniu ;)

reklama
u nas jeszcze mm bo kilka dni temu odstawiłam ją od piersi. Czy któraś z Was wie jak długo powinnam stosować mm przed podaniem normalnego mleka?
PS>
Dopiero wchodzę w normalne żywienie po tym odstawieniu i myślę, że Lena sporo je..Oby tak zostało bo przy piersi to wciskałam w nią obiad...Teraz
8-9 kromka chleba np z serkiem i 200ml mleka z odrobiną kaszki bo samo mleko jest "bee"
12- obiad, zupka, po obiedzie często pokazuje że chce owoca no to dostaje i dopiero jest ok
16- drugie danie
18- warzywko lub kisiel lub jogurt
20- kaszka manna z owocami lub owsianka z owocami
ok 22 do snu mleko tak tylko sobie musi popić bo inaczej nie uśnie...
Ciągle walczę niestety z moją mama, która non stop by dawała Lenie chlebek pomiędzy posiłkami a potem się dziwi, że ona nie chce obiadu...ech

Agaj jak dla mnie możesz od razu krowie ;-) Ale to tak moje zdanie.
Fifi cycowy i juz dawno krowowy ;-) Kaszki na krowim i czasem samo mleko pije..

Agaj, a mm Lena pije chętnie? Ja musiałam Pucka do mm przyzwyczajać, a potem przyzwyczajać go do krowiego. Gdybym karmiła do roku, to pewnie od razu na krowie bym przeszła. Mm jest słodkie i ma zupełnie inny smak.

My mm na pewno do roczku, póki co zmienimy na nr.3

Jakie wy te serki dajecie?
a żółty dawałyście?
twarożek czyli serek wiejski?

Żółty dawałam, ale jest trochę za twardy, nie da się go rozgnieść i Pucko połyka w całości. Więc na razie się wstrzymuję.
A twarożek daje taki w kostce. Wiejski jest chyba rozrabiany z czymś, w takich pudełeczkach jak śmietana, tak?

Najczęściej rozrabiam z jogurtem i jakąś rybą albo pokrojoną w kosteczkę szynką i daję do kanapki na kolację. Ale czasem też w obiedzie jest twarożek :)

sarka, moja Hanka przez pewien czas zajadała się żółtym, ale znudziło się i teraz najchętniej to nim rzuca ;)
serków wiejskich i innych nie jada, nie smakują. Za to jogurt naturalny zotta może być nawet codziennie, przepada za nim.
Generalnie moje dziecko ma wielki apetyt, nie ma problemów z karmieniem, jedynie kolację zjada wyłącznie przy włączonej bajce - pocoyo po hiszpańsku, w innych wersjach nie podoba się. Te 10min dziennie tv chyba jej nie zaszkodzi...

reklama
dzieki za odpowiedzi:)
Ewa no właśnie ciężko żeby wypiła samo mm, dodaję jej troszeczkę kaszki albo kleiku kukurydz.Już przetestowałam chyba wszystkie mm i każde samo było blee.
Nastawiłyście mnie żeby spróbować ze zwykłym:)
Czy Wasze dzieciaki też tyle jedzą?Dziś Lena przeszła samą siebie, zjadła o 19.30 michę owsianki z owocami i mlekiem i za niecałe 30 min poprawiła parówką, którą ukradła siostrze....:)
Przed spaniem jeszcze mm....Dziś specjalnie przypatrywałam się dziewczynkom, to jej starsza siostra zjadła mniej niż Lena....nawet obiadu:)....Mam się martwić czy cieszyć?:)
Aaa Lena kilka dni temu zaczęła sama chodzić, więc może stąd ten duży apetyt?;)

Do góry