reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Mamusia czyli nie jest za wesolo:-(
Kurde u nas sie troszke polepszylo tzn.maly od piatku zjada 610ml na dobe,raz zjadl 570ml ale te konowaly tutaj twierdza ze jest ok:baffled:
W piatek jedziemy na wazenie do pielegniarki i w tamtym tygodniu mowila ze jak nic sie nie poprawi to ona cos wymysli:angry:cieeeeeekawe co!!!!!!!!!!
A przeciez Twoj synek jest mlodszy od mojego a jedza tyle samo:nerd:
Ile wazy Oliwier??
Bo moj ostatnio w srode 5300g

Mój 5660 ma a tydzień temu miał 5620 nic zobaczymy jak bedzie na bebiku narzie już 3 godzine śpi

reklama
Moj zis jadl dopiero 3razy:baffled:
O 5:30 120ml, o 10:30-130ml i o 15:10-145ml.
Pewnie bedzie jeszcze tylko jedno karmienie i wyjdzie tylko lekko ponad 500ml:baffled:no w porywach moze dwa.
Ostatnie karmienie wczoraj o 21:30

Sara napisz prosze o ktorej mniej wiecej i ile je Julitka?
Wiem ze juz pisalas o tym kiedys ale nie pamietam a nie chce mi sie szukac-sory

świetna piosenka
YouTube - Bébé Lilly - Głupotki
hehehe:-D Bebe Lilly:-) Jest tego więcej?

moja Ania uwielbia piosenki Bebe Lilly, a szczególnie halo dziadku, jestes moim skarbem i tyci tycia.
jesli chodzi o przepajanie to wlasnie lekarka mi powiedziala ze przy duzych upalach powyzej 28-29 stopni to trzeba dac dziecku troche pic.
aha, frejke mamy nadal:-(. za tydzien kontrola i prawdopodobnie dostaniemy wiekszy rozmiar poduszki. jak na razie leczenie dysplazji u mojej Anulki przebiega super - tak okreslil to lekarz.

Edis-wazne ze sa postepy leczenia:tak:
Ewelcia-specjalnie dla Ciebie:
Julita je najczesciej 5 razy po 150 ml ale bywa tez ze i 6 razy w tym 5 razy po 150ml i 1 raz 120 ml.Ale w 80% jest to 5 razy.:-D

Rozpiska godzinowa dla 5 karmien (tak pi razy drzwi):

• 5 rano
  • 8-9
  • 12
  • 16
  • 19.30
Do tego wmuszam jej plantex lub wode z glukoza z niezbyt fajnym efektem-czase wypije tylko 30 ml w ciagu calwgo dnia a czasem 60-80ml.

Dodam jeszcze ze poki co Juli to ma chyba jakis czujnik zamontowany albo zegar wewnatrz.Ona jest taka dosc przewidywalna np o 5tej zaczyna dzien skrzeczeniem jak papuga tudziez gdakaniem jak kura i gadaniem-przypuszczam ze jak sie budzi to pierwsze co widzi to zabwki nad lozeczkiem,karuzelke i tygrysa i to do nich sie tak wdzieczy.:-DKupe w 90% robi miedzy 5 a 8 rano-ostatnio codziennie jedna.najbardziej marudna jest w okolicach godz 18.(poza tymi harcami o swicie).Przesypia od jakiegos miesiaca ciagiem 9 godzin w nocy i NIGDY sie sama z siebie nie budzi,chyba ze okolo polnocy jak my wchodzimy do sypialni ja obudzimy(wtedy jej serwuje 6 karmienie).Jednym slowem jak sie wejdzie do pokoju po cichu to spi jak kamien,nawet jej powieka nie drgnie.Takze teoretycznie moglabym wyjsc sobie o 20 na imprezke i wrocic o 5tej:-DOczywiscie codziennie o 20 spi-2 razy puszczamy karuzelke i wkladam ja w spiworek oraz przed oczami stawiam tygrysa(kladziemy ja na boku).Przy dziwekach karuzelki i wpatrzona w tygrysa zamyka oczy prawie natychmiast.Ciekawe jak to bedzie jak zabkowanie sie zacznie,czy nadal bedzie taka usystematyzowana:tak:

W sumie nie wpadłam na pomysł, że to może być z przejedzenia (no bo ciągle wydaje mi się, że się nie najada, choć wmawiam sobie że się najada), no ale po przejedzeniu to by jednak chyba częsciej te kupy robiła .... :confused::confused::confused:
Już nie wiem jak jej pomóc, Ona tak strasznie się męczy a my z nią :-:)-(
może któraś miała podobnie i umie pomóc ...... ??

Mój Oliwier tez puszcza baki smierdzące jak długo kupki nie robi, dosłownie jak szambo.
Co do kupy to mój się na 100% przejadał a i tak kupę robił raz na 4 dni:-D lekarka powiedziała że pokarm jest dobrze przyswajany i nie musi oddawac az tyle stolca.:-D teraz kupe robi albo co 4 dni, albo ostatnio co 2 dni zrobił az 3 razy.
Może Małgonia wchodzi w okres normowania sie kupkii i dlatego są rzadziej o wiele. A co do baków to czasem koper wloski robi więcej szkody niz pożytku i te wszystkie herbatki na trawienie bo wzmagają jeszcze wzdęcia, Na czas stosowania babcinego eliksiru nie stosuj nic innego-ciekawe co to:confused:
Rób jej często masaż brzuszka, nawet po kilka okrażeń ręką, rób rowerek i przyginaj nóżki, kładź na brzuszku (nawet jak nei lubi to na chwile jednak ale kładź, póki się nie rozedrze na maksa-to pomaga na bąki).
Odkąd ja ćwicze z Oliwierem jego stawy biodrowe i odwodzenie i robie taki rowerek tylko ze kolisty(takei kółeczka zataczam nóżkami podgiętymi) to Oliwier o wiele lepiej puszcza bąki.

dobra kończe bo czas spać, na buzie padam:-(

Sara dzieki ze napisalas.
U nas dzis lepiej niz myslalam maly zjadl 645ml:tak::tak::tak:.
2 razy dojadal,raz 60ml a potem 30ml i tak sie uzbieralo 645ml.
Przed spaniem wciagnal 150ml.
Napisalam pytanie do lekarza-moze znacie ta strone co lekarz odpisuje w ciagu godziny?
Wkleje co mi napisal(tylko ze z tego wszystkiego zapomnialam mu napisac ze teraz jest na Bebilonie Comfort i robi zielone kupy)moze jutro jeszcze raz zadam pytanie.
A teraz wklejam:
Porady - profesjonalna porada lekarska w 1 godzinę - dziecko24.pl

Magdalenka - moja Natalka też miewa kolki i puszcza bardzo głośne śmierdzące bąki z prężeniem i płaksaniem. Poprawę widzę po espumisanie (esputikon nie przyniósł efektu, choć podobno to niemal to samo), pomaga odginanie nóżek do brzuszka tak żeby pupa nie unosiła się - Nati wtedy od razu puszcza bąki, ale niebolesne. Kolki bywają już coraz rzadsze - jeśli są, to pomaga suszenie brzuszka suszarką - uspokaja się natychmiast - no i oczywiście kąpiel - wtedy wszelkie bóle ustępują bo Mała uwielbia kąpiele.

Ewelcia-ale rewelacyjny serwis!Juz mam skrot na pulpicie:tak:Ty to umiesz wyszukac:tak:No widzisz,lekarz tez Ci odpowiedzial ze maluch dobrze przybiera na wadze:-)
No worries kobieto.:tak:

reklama
Sara jak ktos zdesperowany to wszedzie szuka jakis informacji:-D.
A ten link mam z lutowe,ale kiedys juz cos znalazlam podobnego ale nie pamietam gdzie bo nie zapisalam:no:.
Przed wczoraj tez napisalam do innych lekarzy ale zero odzewu:baffled:.
A ten serwis jest sprawdzony i naprawde w ciau godziny odpisuja:tak:

Do góry