reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Amelka tez ssie palce i piastki i nie che smoczka, odrazu wyczuwa ze to nie butla i wypycha jezykiem:baffled:
Ja mam smoka TT splaszczony prosty, Jakis taki zwykly splaszczony zawiniety do gory(dostala od 10 letniej kuzynki:-D- ale tez go nie chce..) I taki jajowaty prosty (nie calkiem okragly) firmy MAM (nie wiem czy w PL takie sa bo ja tutaj go kupilam.) A calkiem prostych nie moge znalezc:-( Moze ktos poda jakiegos linka?:-p Ale tez mi sie wlasnie wydaje ze jezeli do tej pory nie nauczyla sie ssac (nie polubila) smoczkow to juz nie nauczej jej tego:tak:
No i zabawki takze wklada juz do buzi:-D
Ja nie zamierzam niczym smarowac malej paluszkow:no:

reklama
a my mamy takiego smoka teraz z TT,wczesniej mial niebieskiego a teraz zielonego od poczatku je ssal nie bylo problemow.
Mam tez Nuka ale on go nie lubi:no:
Nuby silikonowy uspokajający 0-6 m-cy, 5932MAOSN1 - Porównanie ofert i cen w sklepach internetowych

A kiedys kupilam takie mam nadzieje ze je tez polubi
Tommee Tippee 6-18 Smoczki ortodontyczne z serii C-AIR - Porównanie ofert i cen w sklepach internetowych

A sa jeszcze takie,ktos kiedys wklejal fotke takiego smoka,Dominika?
http://www.ceneo.pl/1810032

Ostatnia edycja:
a my mamy takiego smoka teraz z TT,wczesniej mial niebieskiego a teraz zielonego od poczatku je ssal nie bylo problemow.
Mam tez Nuka ale on go nie lubi:no:
Nuby silikonowy uspokajający 0-6 m-cy, 5932MAOSN1 - Porównanie ofert i cen w sklepach internetowych

A kiedys kupilam takie mam nadzieje ze je tez polubi
Tommee Tippee 6-18 Smoczki ortodontyczne z serii C-AIR - Porównanie ofert i cen w sklepach internetowych

A sa jeszcze takie,ktos kiedys wklejal fotke takiego smoka,Dominika?
Nuby Smoczek do uspokajania silikonowy Wisienka 0-6 m (różne kolory), - Porównanie ofert i cen w sklepach internetowych
Ten ostatni jest chyba prosty:eek: nie wiem nie widze dobrze na tych zdjeciach:-D Tutaj takich nie ma:no: Ale chyba dam sobie spokoj z tymi smokami ona od samego poczatku nie chciala wiec chyba juz jej nie naucze:-p przynajmiej nie bede musiala pozniej oduczac:laugh2::laugh2::laugh2:

Ano, ja mam takie podobne jak te proste z wisienką:-).... tylko są mniej rozszerzone na końcu.
nie mogłam znaleźć gdzie można takie kupić, bo te co mam to dostałam. dzięki ewelcia

No to bede nastepna jeszcze karmie:sorry:ostatnio wolala butelke wiec sciagalam lub podawalam sztuczne ale z izernym rezultatem bo mala problemy z kupka i brzuszkiem powoli wracamy zowu do jedzenia tylko cycka:tak:jakis kryzys chyba czy co:confused2:
Jedzenie na rzadanie co 3 czasem 4 h lub nawet co 1h zalezy od niej samej czas jedzenia 10-40 minut

W nocy je dwa razy lub wiecej wiec masakra:baffled: wtedy biore do lozka i karmie spiac wtedy je dlugo:sorry:
Smoka polubila wiec czasem go ssie i paluszki piastki i wszystko co wpadnie pod reke pcha do buzki wdze ze swedza jej dziasla:sorry:mam zamiar karmic do 6 m-c:sorry:

reklama
aaaaa zapomnialam czasem daje herbatke koperkowa a diete mam ale bialkowa lecz mala nie mastwierdzonej skazy:confused2:truskawki nie maliny nie bo wysypka od sokow cytrusowych ma odparzenia od moczu i mam zamiar pod koniec 4 m-c dac zupki marchewke jablko itp

ogolnie to gloduje:-D

Do góry