reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Sara masz racje ze Oliwie jest kumaty i szybko zalapal jak mozna mame zrobic w balona i przewrocic sie z brzucha na plecki czy na bok:-D.
Moj jak na razie sie nie przewraca z brzucha na plecki tylko z pleckow na boczek,jak go poloze na brzuchu to sie strasznie drze:baffled:a ja wtedy mu pokazuje ze moze sie przewrocic na plecki i troszke jak by lapal o co chodzi,bo teraz jak go poloze na brzuchu to sie tak smiesznie kiwa a potem placze.
Moj od przed wczoraj wola buuuuuu,hooo,wuuuuuuu,grrrr to rzadziej ijeszcze cos mruczy pod nosem ale nie wiem co bo cieszko zrozumiec.
A smoka ciagnie ale czasami po cichu wyciaga i pcha paluszki.
Potrafi wyjac troszeczke smoczek i wlozyc sporotem.Jak jest zdenerwowany i czeka na jedzenie za nim ostygnie i dam mu smoka to on sobie go trzyma raczkom a czasem obiema:-DPrzyczepiony ma taki lancuszek do smoczka i czesto sciska go w reku,albo wklada reke w ten duzy otwor co sie przyczepia smoczek a potem sie drze ze nie moze wyciagnac:-D.
A do siadania tez sie garnie.
Robi dokladnie tak jak Julitka Sary.
Smieje sie tez czasami w glos ale nie dlugo tylko tak z przerwami.
Fajne te nasze dzidzie:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Miroslawa,biedny ten Twoj Adi,na szczescie wszystko skonczylo sie ok.
Szymek po szczepiace nie mial goraczki a nawet nie byl marudny,widocznie dobrze ja przyjal.
nie dawalam mu tez rzadnych syropow przeciw goraczkowych.
Nastepna szczepionke ma jak skonczy 4miesiace ale my 12czerwca(jak maly bedzie mial paszport)jedziemy do PL i zaszczepimy go kolo 10czerwca a jak nie beda chcieli no to w Polsce,ale mysle ze pare dni wczesniej to nie zrobi roznicy.

Moj wczoraj padl jak mocha przed 22 maz sie smieje ze sie nauczyl i przyzwyczail ze pora spania a nie buszowanie do 24 jak kiedys 3dni pod rzad!!!!
M zawsze mowi ze "walczyl jak lew a padl jak mucha":-D

Teraz zrobil sobie drzemke,spi jakies 10min,ooooooo wlasnie kichnelam i sie obudzil:baffled:oooo jednak jeszcze drzemie

Mirka to dobrze ze juz z Adim coraz lepiej a pewnie juz calkiem dobrze i biegunka nie wroci.Az sie boje co to u Julity po szczepieniu bedzie.

Sara - my jak bylismy u derm. ze skóra Nadii to ja powiedziałam o tych kupach i ze dostałam recepte na Nutrigen i ona powiedziała ze te kupy to nie od alergii na pokarm. I ze jedna kupa dziennie to troche mało i ze dlatego zielone moga byc. Poiłam ja herb koperkowa HIPP 50 ml wiec kazała zmniejszyc do 30ml bo podobno za duzo tego to tez nie za dobrze i dawac wiecej wody. Powiedziała ze powinna na dobe wypijac ok 150ml:szok: No i jak sie zastosowałam do tego to juz nie ma zielonych kup tylko zółte normalne, papkowate i nie steka tak przy robieniu;-)

Kitki,ja cie chyba ozloce.Rano wmusilam (doslownie wmusilam bo Juli sie darla) w nia 70 ml herbatki hipp koperkowej i doslownie przed chwila walnela zolta kupe!!!Szkoda ze moja pediatra na to nie wpadla.Nie bede chwalic dnia przed zachodem slonca bo chce zobaczyc jak bedzie dalej ale jakis trop ze ma wiecej pic na pewno jest.Trudno,bedzie wmuszanie,najwyzej sasiedzi zawolaja policje.

Mirka - biedny Adi... :-( Ty też musiałaś się nieźle nadenerwować....
Mam nadzieję, że już będzie lepiej i biegunka nie wróci... Dużo zdrówka dla maleństwa życzę...
Jaś miał szczepienie w środę i w czwartek był strasznie marudny, widać było, że go ta nóżka po szczepieniu bolała, bo jak przyłożyłam mu roztwór soli to od razu lepiej się poczuł... Ale cały dzień się męczył, był senny, a spać nie mógł.:baffled: Szkoda mi go było...

Kitki, Sara - super, że sie kupy są lepsze :-) Może to jest rozwiązanie problemow :-)

Sara ja gdzie czytalam ze jak kupa zalega dlugo w jelitach to moze byc zielona.
Tak do konca to nie wiem jak to jest z tym piciem??
Wczesniej jak maly byl na zwyklym mleku nie Comfort to robil zolte kupy a pic tez za bardzo nie chcial.
Potem mu sie poprzewracalo w glowce i nie chcial jesc a pic kupy byly zolte.
Teraz je Bebilon Comfort,sporo pije i kupy ciemnozielone:wściekła/y::szok:.
myslicie ze po tym mleku moze tak byc??
ktos podaje Bebilon Comfort??
Zostala mi nie cala puszka tego Comfort ale wracam do normalnego mleka,chodzby ze wzgledu na kolor kup!!!
Dziewczyny mam pytanie moze ktoras sie orjentuje ile w Polsce kosztuje Bebilon1??

reklama
ok 25 zł kupowałam swojej jeszcze przed stwierdzoną alergią i przed nutramigenem. Ale moja miała zółte kupy wtedy teraz robi zielone i nie wiem czemu czy to po tym mleku czy po czym. A dajesz swojemu zioła do picia??? jesli tak to robi takie po ziołach herbatkach ziołowych po takich rzeczach dzieci mają zielone kupy. nie wiem nawet czy nie jest tak, ze nawet jak mama pije i karmi to tez tak jest. Każde swoje wątpliwości pytania kieruj do lekarza :) zawsze "fachowiec to fachowiec" ;)
ja z swoją byłam wczoraj na szczepieniu. W nocy nie miała temp chyba,a jęsli nawet juz jest ok i przespala cała noc. Kupiliśmy jej taKĄ 5 w 1 z martwym ksztuścem czy jakoś tak.. za 120zł:szok:
i jeszcze za 6 tyg czeka nas kolejna i po kolejnych 6 tyg. znowu czyli 3 razy po 120 zł :szok::szok::szok: ale warto i kazdy nam mowi, ze warto mniej kłuc ma dziecko i wogle...

Ostatnia edycja:
Do góry