reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko o pielęgnacji naszych maluszków!

domikcw rogala nie miałam i nie zamierzam kupować, zwykłe Jaski dały radę;-) a co do butelek to miałam z aventu i były ok! przy czym taka niezorientowana byłam za pierwszym razem, że miałam do butelki smoczek trójprzepływowy o czym nie wiedziałam:zawstydzona/y:, z tego co pamiętam to był w komplecie z butelką przy laktatorze, i się dziwiłam że jak dawałam Hance odciągnięte mleczko to raz piła normalnie a raz się krztusiła, a mnie przerażenie ogarniało:sorry:

reklama
trójprzepływowy - zależy jak go obrócisz tak mocno z niego leci - są 3 warianty :tak:
kupić taki dla noworodka na start - nie pamiętam czy mają oznaczenie 0 czy po prostu informacja, że to pierwszy smoczek

ja na start kupiłam 2 butelki toemme tippe (nie wiem czy dobrze to napisałam) 150 ml ale były w promocji dlatego dwie:) Z tym, że jedna ma zwykły smoczek ten pierwszy dla noworodka a druga też taki tylko z zaworem anty kolkowym. Zobaczę jak to się sprawdzi i co będzie małemu lepiej pasowało. Myślę, że większe nie są potrzebne na sam początek, a później można spokojnie dokupić.
Rogala nie kupuję żadnego.

smoniczka spróbuj wyczaić używany na allegro ;) ja kupiłam duży rogal z którym śpię :-) a jak urodzę na pewno będę próbowała na nim karmić ;) używany na allegro za połowę ceny, mój jest jak nowy ;)

ja z dużym rogalem śpię, próbowalam na nim karmić ale nie wiedziałam jak się do tego zabrać, myślę że karmienie na tym jest przereklamowane:rofl2: najwygodniej było mi karmić na leżąco (szczególnie na początku gdy siedzieć nie mogłam) i tak młodą przyzwyczaiłam i potem nie chciała jeść na siedząco:zawstydzona/y:

domik ja kupilam jedna butelke tommee tippe 150 ml, mam nadzieje ze nie bedzie potrzebna :-) chce karmic cyckiem z wygody ;-)
a jakby nie wyszlo jedna poki co styknie ;-) zawsez mozna dokupic ;-)

w MAKRO sa pampersy nr 1 43 sztuki za niecale 20 zl wiec chyba warto co ? w marketach auchan i tesco wogole pamkow nr 1 nie widuje :no:

reklama
Jakie wkladki laktacyjne polecacie kobiety ??? bo po dzisiejszej nocy stwierdzam ze sa mi juz potrzebne :szok:
na noc to jakis bawelnany miekki stanik sie chyba zaklada co ? bo ja juz nie pamietam jak robilam przy pierwszej ciazy :zawstydzona/y::baffled::dry:

Do góry