reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o porodzie

O

onka

Gość
Witajcie dziewczyny, Wiem że może to za wcześniej, aby zakładać taki wątek ale prędzej czy później będzie on potrzebny dla Nas - zdecydowałam się go założyć, ponieważ z czasem będziemy kompletowały naszą wyprawkę do szpitala dla siebie i dla maluszka.:tak::tak::tak:

reklama
Ostatnio dowiadywałam się że w szpitalu, w którym zamierzam rodzić, dla dzidzi trzeba sobie zabrać z domu pampersy i chusteczki nawilżające do pupy maluszka. A reszte ponoć mają, zobaczymy do września ;-) A i że bez fotelika samochodowego (jeśli zamierzamy zabrać maluszka autem) nie wydadzą nam dzidzi, a jeśli wózkiem to takie nosiedełko co w niektórych wózkach są alb gonolki z wózków bo też dzidzi nie dadzą - szok!!! :szok::szok::szok:
A że my mamy zamiar kupić wózek z full wyposażeniem to nie martwie się przyniose im ten fotelik i już, bo z buta mamy za daleko do domciu
:tak:

A ja przyznaję, że nie mam pojęcia do miałabym zabrać ze sobą.:no: i jeszcze się nie dowiadywałam cóż tam takiego będą wymagać w miom szpitalu...
Na pewno wiem co( a raczej kogo) będę chciała zabrać ZE szpitala:-D.

Z pewnością dużo wiedzy zaczerpnę od Was ;-).

juuuuuż????????????????????
o matko
najlepiej jak najmniej
i najlepiej zapytać w szpitalu czy mają pieuszki dla dzieci i np podkłady poporodowe dla kobiet wtedy pakowania mniej.
jej
więcej wpisze w sierpniu:tak::tak::tak:

O widzę, że nowy temacik;-) mam nadzieje, że dowiem się dużo od Was, pomoże mi również siostra, która rodziła (w tym samym szzpitalu co ja zamierzam) 11 miesięcy temu.

Ojejej! Nawet jeszcze o tym nie myślałam. Jeszcze tyle czasu - całe wakacje będziemy miały na takie tematy :tak::-D
Pamiętam że jak urodziłam mojego syna (daawno temu) to pampersów się nie przynosiło bo niemowle powinno mieć tetrową pieluchę. I położne zawijały te maluchy w 3 tetry tak że powstawał rożek. Ja zupełnie nie byłam w stanie sama tego zrobić, pamiętam że większość mam miała z tym problemy.

Ojejej! Nawet jeszcze o tym nie myślałam. Jeszcze tyle czasu - całe wakacje będziemy miały na takie tematy :tak::-D
Pamiętam że jak urodziłam mojego syna (daawno temu) to pampersów się nie przynosiło bo niemowle powinno mieć tetrową pieluchę. I położne zawijały te maluchy w 3 tetry tak że powstawał rożek. Ja zupełnie nie byłam w stanie sama tego zrobić, pamiętam że większość mam miała z tym problemy.
no właśnie, ja pamiętam jak jakieś 5 lat temu kuzynka rodziła, to w naszym szpitalu tertre na pupe zakładali i do widzenia... A teraz szok!

Ja za jakieś 2 tygodnie zrobie wywiad z moją znajomą ze studiów, której młodziutka córka już w poniedziałek jest już umówiona na cesarke właśnie w tym szpitalu gdzie i ja zamierzam rodzić. Cesarke będzie miała ze względu na to że dzidzia na USG wyszła jej duuuuuuża, a bioderka ta jej córka ma tak wązkie, że nie może odbyć się poród naturalny.
Zrobie wywiad i Wam napisze, jak narazie wiem, że w naszym szpitalu PAMPERSY, CHUSTECZKI I NA WYJŚCIE NOSIDEŁKO.

Ninonka to daj też znać ile maluszek ważył. Teraz podobno w większości szpitali jeżeli waga dziecka przekracza 4 kg to robi się cesarkę. Nie wiem na ile w tym jest prawdy. Ja rodziłam naturalnie chociaż moje dziecko ważyło 4,200, o cesarce nawet słyszeć nie chciałam, a teraz rozważałabym taką możliwość :tak:

Ja chetnie wroce do tego watku troche "pozniej".
Nie wiem jeszcze nawet, na ktory sie zdecyduje szpital.
Watek trafiony, ale jak dla mnie jeszcze nie czas :tak:

reklama
Powiem szczerze, że też o tym nie myślałam, ale na szczęscie mam znajome i kuzynkę, które rodziły w tym szpitalu, w którym ja też chcę rodzić i mam nadzieję, że mi podpowiedzą:-) ale dziewczyny mamy jeszcze trochę czasu na to:-p ja narazie mam tyle spraw na głowie związanych ze ślubem i weselem, że o tym nie myślę, ale później trzeba będzie zacząć:-D

Do góry