Mi się zdażyła długa długa podróż samochodem z Uk do Pl gdzieś około 5 miesiąca ciąży. Wrażenia? Prawie całą trasę przespałam ( w obie strony). Jak tylko wsiadałem do auta to mi się mega usypiaczy włączał Ogólnie bardzo mecząca podróż. Nogi miałam okropnie spuchnięte, chociaż starałam się trzymać je nieco wyżej. Ogólnie, jeśli twój lekarz nie widzi przeciwwskazań to można próbować. Pamiętaj tylko o robieniu bardzo częstych przerw w trasie nawet co 2 godziny, na opuszczenie auta i pospacerowanie chwilę. Ja nie robiłam tych przerw często (mój mąż mnie w ogóle nie budził ) i może stąd moje spuchnięte nogi. Dodatkowo warto się zastanowić nad taką kilkugodzinną przerwą w połowie trasy na porządny odpoczynek. Jednak będąc w ciąży odczuwa się ten trud podróży. A ja byłam tylko pasażerem
jak się dobrze czujesz i nie ma przeciwwskazań to jak najbardziej tak ja w 21 tygodniu jechałam do Chorwacji i podróż zniosłam bardzo dobrze, nie spałam bo starszy na to nie pozwolił, nic mi nie spuchło mimo że nie robiliśmy zbyt częstych przerw, ale taką decyzję musisz podjąć sama w zależności jak się czujesz i czy dasz radę