• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wydzielina 6tc

Cześć,
Jestem w 6tc. Był widoczny pęcherzyk z zarodkiem, wysoko w macicy. Mam brązowa wydzielinę tylko z rana. Biorę luteinę dopochowowo, aplikacja od wczoraj palcem, wcześniej aplikatorem. Bólu brzucha nie mam, czuje się dobrze. Objawy ciąży się utrzymują. Wizyta dopiero 22 grudnia. Czy powinnam ją przyspieszyć? Dodam tylko, że w tym czasie miałabym okres jeśli ma to znaczenie.
Potrzebuje chyba po prostu uspokojenia. Pierwsza ciążę poronilam. Ale plamilam na czerwono plus miałam okropny ból podbrzusza.

reklama
W ciazy zaleca sie aplikacje luteiny palcem. Aplikator moze podrazniac blone sluzowa pochwy. Ale ja bym to skonsultowala z lekarzem. Moze trzeba jakies dodatkowe badania albo wdrozyc jakies leki. Lepiej 3 razy niepotrzebnie sie przebadac, niz raz odpuscic i zeby cos sie stalo.

Dzięki dziewczyny za odzew. Pojechałam dzisiaj do swojego ginekologa. Zwiększyliśmy mi dawkę luteiny ze 100 mg dwa razy dziennie do 200mg dwa razy dziennie. Witaminy, magnez dalej brać. Dzieciątko rośnie jak na drożdżach. Było słychać serduszko, dał mi posłuchać doktor. Wszystko jest dobrze. Mówił, że takie plamienia się zdarzają ale nie zaszkodzi dać więcej luteiny.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry