• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

wygląd piersi po karmieniu

ja tez tak miałam ale to ze wzgledu że w lewej piersi mleko mi zanikło w 4 miesiącu życia synka . Prawa dokarmiłam do roku i 2 miesiecy :)

Teraz po zakończeniu laktacjii trozke sie unormowały ..ale niestety niesa takie same :( i nisądze by jeszcze kiedyś były ...no może przy nastepnym maluchu ;P

reklama
przy pierwszym dzieciaczku karmiłam na przemian...wiadomo,ze nigdy nie były cyce idealnie równe,ale nie było jakichś większych dysproporcji...teraz przy drugim dziecku karmiłam więcej z prawego cyca i faktycznie róznica zrobiła sie spora, zaczęłam częsciej karmić z drugiego cyca i różnica się zmniejszyła takze ja polecam,bo u mnie pomogło zwiększenie laktacji w drugim cycu i szybko widze efekt...a zamierzam jeszcze pokarmić min do końca maja,więc myślę,że alles będzie oki...of course wolę nie myśleć jak te cyce będą wyglądały potem:)

Co do stanika w nocy,to absolutnie się nie zgadzam! Moja cioia jest dobrą położną i mówiła, że piersi też muszą "odpoczywać". A zakładanie stanika na noc może mieć nieciekawe skutki

ja nie karmie od prawie 4miesiecy i - niestety - z piersi zrobily mi sie dwa male zwiski :-( z jedrnego C przed ciaza przeszlam na A, bielizna do wymiany :baffled: Z jedrnoscia tez tak srednio, uzywam balsamu, ale, przyznaje, nieregularnie. Najwazniejszy w tym wszystkim fakt (pocieszajacy zwlaszcza, gdy patrze w lustro na to, cozostalo): Mezowi i tak niezmiernie sie podobam (-ją) :-)

Piersi mam w rozmiarze sprzed ciąży, nigdy nie nosiłam stanika w nocy i nadal karmię, więc co do zwisków nie mam nic do powiedzenia. Może po odstawieniu zmniejszą mi się ?? :szok:
Myślę że to sprawa indywidualna i raczej trzeba patrzeć na rodzinę - mamę, siostrę. Jest duże prawdopodobieństwo że będzie tak jak u nich.

Ja zawsze miałam małe piersi, a po zakończeniu karmienia to w ogóle się załamałam:no: dwa wysuszone wyssane flaczki:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: od zakończenia karmienia za miesiąc minie równy rok ,a piersi wracają do formy:tak::tak::tak::tak: flaczki sie "wypełniły" i nawet mój M. zauważył że są większe:-D:-)

titlan jezeli sie zmienia, to jak najbardziej po odstawieniu :tak: napisz za jakis czas ;-) (choc, oczywiscie, zycze, aby nie zamienily sie w zwiski!!!);-)
agnieszka81 no, to tchnelas we mnie nadzieje:-D

Ja nie karmię około trzech tygodni i piersi są niestety sflaczałe :-(Rozmiarowo są ciut większe nisz przed ciążą ale i ja, niestety, jestem większa niż przed ciążą :wściekła/y:Ale ogólnie patrząc na swoje piersi stwierdzam, że nie jest źle i gdybym wzięła się za jakąś gimnastykę, to możliwe, że były fajniejsze ;-)
Pozdrawiam

Wesolutka - jak będą zwiski to będę wrolowywać do stanika i może przeżyję :-):-) Raczej nie spodziewałam się po ciąży i karmieniu piersią mieć parametry sprzed ciąży i jędrną skórę nastolatki :-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry