reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wyjście z domu bez noworodka

zxvvq

Fanka BB :)
Hej. Mój synek skończył dzisiaj tydzień, a ja w sobotę mam ważny egzamin i nie będzie mnie z nim 8-14…. Dziewczyny, czuję się jak najgorsza matka na świecie, czy w ogóle jest możliwe takie wyjście? Serce mi się łamie i ciągle przez to płacze a co dopiero będzie w sobotę. Jednak te egzaminy są ważne i muszę je zdać w tym terminie. Synuś zostałby z mężem i babcią, ale karmimy się piersią i muszę zacząć odciągać od środy? Czy któraś z was była w takiej sytuacji? Proszę o porady, bo moja psychika już nie wyrabia.

reklama
Nie jesteś najgorszą mamą. Odciągasz mleko, zostawiasz bliskim, i wychodzisz załatwić sprawę. Dziecku nic nie będzie, zostanie przecież z rodziną. To tylko kilka godzin. Wiem, że łatwo się mówi bo ci szaleją hormony, ale nic złego się nie dzieje. Mleka zostaw kilka porcji, możesz coś zamrozić. Dziecko wypije z butelki?

Hej. Mój synek skończył dzisiaj tydzień, a ja w sobotę mam ważny egzamin i nie będzie mnie z nim 8-14…. Dziewczyny, czuję się jak najgorsza matka na świecie, czy w ogóle jest możliwe takie wyjście? Serce mi się łamie i ciągle przez to płacze a co dopiero będzie w sobotę. Jednak te egzaminy są ważne i muszę je zdać w tym terminie. Synuś zostałby z mężem i babcią, ale karmimy się piersią i muszę zacząć odciągać od środy? Czy któraś z was była w takiej sytuacji? Proszę o porady, bo moja psychika już nie wyrabia.
Nie jesteś złą mama! To ,że zostałaś mamą,nie znaczy,że Twój świat ma się kręcić tylko i wyłącznie na maluszku - wiadomo,że będziesz myślami z Nim i rodziną ale skoro to na kilka godzin to dasz radę:) pomyśl o tym jaki Synek będzie z Ciebie dumny,że skończyłaś szkołę będąc świeżo upieczoną mamą!
Moja siostra miała obronę mg miesiąc po porodzie i też ma piersi mała była ale się udało odciągnąć i zamrozić:) nie daj się zwariować! Jak Mały łapie butelkę to się też nic nie stanie jakby wypił modyfikowanego porcje jakbyś za mało własnego odciągnęła

A nie ma szans, zeby tata i babcia byli gdzies blisko, zebys mogla w ciagu dnia nakarmić?

Pamiętaj żeby wziąć ze sobą laktator i sprawdź dwa razy czy masz wszystkie części na pewno :)
Dziecku nic nie będzie, ty musisz iść i trudno, będzie ci ciężko i smutno, bo jesteś jeszcze w połogu i to zupełnie normalne ❤️
I nie jesteś złą mamą, jesteś właśnie bardzo dobrą, bo myślisz o przyszłości swojej i dziecka.

Ze swoich egzaminów pamiętam mamy wchodzące do sali i rząd ojców z wózkami pod ścianą. Nikt ze zdających nie słyszał płaczu w sali, a mamy byly spokojniejsze przez te kilka godzin;)
Bycie mamą nie oznacza rezygnacji z siebie. Idź na egzamin bez wyrzutów sumienia:)

reklama
Wiem, że Ci trudno, szczególnie że to nie godzina lub dwie, ale dłużej, ale zostawiając dziecko sam na sam z tatą dajesz im szansę na budowanie fajnej relacji.od samego początku 🙂

Do góry