megson1996
Fanka BB :)
Dziewczyny zrobiłam dzisiaj badanie na HSV: wyniki IgM ujemny, natomiast IgG dodatni. Jak rozumiem obecnie zakażenia nie ma, natomiast IgG dodatnie świadczy o przebytym zakażeniu i przeciwciałach?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Wirus hsv to opryszczka wargowa. Igg dodatnie świadczy, że kiedyś już to przechodziłas. Ale nie ma tutaj mowy o przeciwciałach bo tego wirusa nie pozbędziesz się z organizmu. Będzie już z Tobą na zawsze. Może się uaktywnić ale nie musi.Dziewczyny zrobiłam dzisiaj badanie na HSV: wyniki IgM ujemny, natomiast IgG dodatni. Jak rozumiem obecnie zakażenia nie ma, natomiast IgG dodatnie świadczy o przebytym zakażeniu i przeciwciałach?
Dziękuję za odpowiedź, być może źle się wyraziłam z tymi przeciwciałami, właśnie chodziło mi o to bardziej, czy kiedyś już przechodziłam.Wirus hsv to opryszczka wargowa. Igg dodatnie świadczy, że kiedyś już to przechodziłas. Ale nie ma tutaj mowy o przeciwciałach bo tego wirusa nie pozbędziesz się z organizmu. Będzie już z Tobą na zawsze. Może się uaktywnić ale nie musi.