reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Uwielbiasz produkty ułatwiające macierzyństwo i lubisz dzilić się opinią? Przetestuj Canpol babies kubek niekapek z rurką i odważnikiem. Jest odpowiedni dla dzieci od 6. miesiąca życia i wspiera prawidłowy rozwój jamy ustnej, mowy i zgryzu u 99% maluchów. Szukamy maluszków od 6 - 18 m. ż. Zgłoś się

reklama

Wyniki badań - brak okresu - proszę o pomoc

Dołączył(a)
20 Lipiec 2017
Postów
2
Badania w 3 dc:
FSH - 6,74 mIU/ml (norma 3,5 - 12,5)
LH - 4,88 mIU/ml (norma 2,4 - 12,6)
Estradiol 92,16 pgm/ml (norma 12,4 - 233)

Badania 21 dc
Morfologia - wyniki ok.
glukoza - 87,10 mg/dl (norma 70 - 99)
TSH - 4,44 uIU/ml norma 0,270-4,200) - po badaniach dostałam Euthyrox
CRP 1,73 mg/l (norma 0 - 5)
Progesteron 27,51 ng/ml (norma 1.83 - 23,9)
Prolaktyna 16,67ng/ml (norma 4,79 - 23,30)

Badania w celu diagnozy plamień zamiast okresu. Mam regularne dwufazowe cykle (mierzę temperaturę bo ten praktycznie zanik miesiączki bardzo mnie martwi), które trwają 26 do 28 dni. Na wykresie temperatury w 13 lub 14 dniu najczęściej następuje wyraźny skok temperatury i utrzymują się one na poziomie ok 37 stopni. A potem skąpe i bolesne brązowe plamienia przez 4 dni (bardziej śluz z krwią)
Miałam badanie USG w 9 dniu cyklu - lekarz stwierdził że pęcherzyk dominujący 'chyba' jest i ma 14 mm. Ale że owulacji raczej nie będzie bo endometrium bardzo cienkie - 4 mm. Stwierdził też że badania są ok i nie widzi nieprawidłowości.
Do tego ostatnio strasznie zaczęła mi się skóra przetłuszczać i wystąpił trądzik... Włosy też masakra... Tego już wcale nie rozumiem bo z niedoczynnością tarczycy zawsze miałam skórę suchą jak wiór... Od czasu tego przetłuszczania się skóry z okresem jest jeszcze gorzej. Dodam że kiedyś maiłam normalne i raczej obfite krwawienia. Nie mam nadwagi ani niedowagi (BMI 19,7)

Proszę o pomoc w interpretacji - skąd te cienkie endometrium i tłusta skóra? Jakie badania jeszcze mogę wykonać? Przychodzą mi do głowy jedynie androgeny ale czytałam, że nie mają one wpływu na endometrium.
Może ten estradiol za mały? Do tego jak to możliwe że progesteron jest tak wysoko i nie ma owulacji?

Będę wdzięczna za każde informacje.
 
reklama

olcia1718

Fanka BB :)
Dołączył(a)
15 Wrzesień 2012
Postów
4 307
Wydaje mi sie ze na forum nikt Cie nie wyleczy .
Idz do ginekologa.
Ale innego najlepiej z bardzo dobra opinia.
Skad jestes?
 
Do góry