reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyniki badań itd czyli co słychać po wizycie u gina...

Mnie lekarz też powiedział, że już dwa tyg temu powinien macierzyński wypisać.
Ale ciekawe jest to, że jedni piszą L4 i jest ok, a inni macierzyński wciskają. Niby jedna ustawa, jeden kraj, a co lekarz to swoje przepisy ma... :baffled:

Mojego lekarza żona pracuje w zusie, więc ma informacje z pierwszej ręki. Termin według OM mam na 21 sierpnia, a według USG (i moich obserwacji) na 30. Bez problemu wypisuje mi zwolnienie do 30. Nie wiem, jak będzie po tym terminie.

Wiem, że są lekarze, którzy boją się wystawiać 2 tygodnie przed terminem. Moja koleżanka takiego miała i poszła do lekarza rodzinnego i 2 ostatnie tygodnie "chorowała" na anginę.

Co jest nie fair to u mnie w szpitalu, jak leżysz na patologii to 2 tygodnie przed porodem z OM wysyłają Cię na macierzyński. Ale czuję, że to niezgodne z prawem i jak coś możnaby było coś wywalczyć - przecież jeżeli leży się w szpitalu, to na pewno nie jest się zdolnym do pracy i należy się zwolnienie.

reklama
Mitemil tylko ze moj mezulek mi powiedzial, ze on sie boi, ze uszkodzi Malego od czasu jak mu powiedzialam, ze mi brzucho lekko opadł i sie boje, ze bede musiala go na sile wykorzystac :-D.
Poki co dziala na niego informacja, ze po porodzie to przez jakis czas nic i ze ten raz moze juz byc ostatni. Narazie dziala hi hi :-D

To zupełnie jak mój mąż. Przez ostatnie dwa miesiące bał się mnie dotknąć. Lekarz na porodówce zapewnił jednak, że "dziecku guza nie nabije".

Co jest nie fair to u mnie w szpitalu, jak leżysz na patologii to 2 tygodnie przed porodem z OM wysyłają Cię na macierzyński. Ale czuję, że to niezgodne z prawem i jak coś możnaby było coś wywalczyć - przecież jeżeli leży się w szpitalu, to na pewno nie jest się zdolnym do pracy i należy się zwolnienie.

Podobno takie jest prawo. Ale jak aneczka pisała... Co lekarz, to inne zasady.
Słyszałam, ze u lekarza rodzinnego można spróbować starać się o L4, ale skoro jutro ide do szpitala, stwierdziłam, że szkoda zawracać mu głowę.

Podobno takie jest prawo. Ale jak aneczka pisała... Co lekarz, to inne zasady.
Słyszałam, ze u lekarza rodzinnego można spróbować starać się o L4, ale skoro jutro ide do szpitala, stwierdziłam, że szkoda zawracać mu głowę.

Mitemil, mam przeczucie, że nie masz się co martwić i jutro jeszcze będziesz tulić swoje maleństwo. Trzymam kciuki!

Ja wróciłam od lekarza. Maluszek waży 3333g. Rozwarcie na jeden palec i lekarka raczej nie przewiduje porodu wcześniej niż około 30stego - czyli w terminie z USG. :no::no::no:
Nie jest to optymistyczna wiadomość, ale bardzo się cieszę, że mam jakieś rozwarcie, bo bałam się, że usłyszę tak jak ostatnio, że dawno tak długiej i zwartej szyjki nie widziała. Także jestem optymistką, że może trochę wcześniej będzie.

reklama
Do góry