• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wyniki badań

reklama
Nie miałam pojęcia że przez tsh można poronic. Nie było innej przyczyny?
nie, wdała się niedoczynnosc oraz stwierdzono hashimoto a ze była nieleczona to była jedyna ze znanych przyczyn 🤷‍♀️ może nie zbadali tego tak dokładnie ale z innych badań nic nie wyszło. Mógł być to zbieg okoliczności - nie mówię, ze nie ale to czy poronienie czy uszkodzenie mózgu dziecka np (przez za wysokie tsh) to dla mnie tak samo straszny temat 😕 wiec z tarczycą ja się pilnuje, badam co 4 tygodnie i ustalam dawki z lekarzem aby wszystko oscylowało jak powinno

Ja też przy staraniu się o dziecko jak robiłam badania miałam tsh w normie wg norm z laboratorium, endokrynolog włączyła mi Letrox, tak bym miała tsh koło 1 i tak się utrzymywało 🙂 w ciąże jak zaszłam w którymś miesiącu skoczyła coś ponad 2 więc zwiększono mi dawkę. Ginekolog oczywiście popierała te decyzje.

Tarczyca jest bardzo ważna, żeby zajść w ciążę mój endo mówi że musi być max 1,5 to że komuś udało się z większym wynikiem to ma szczęście. Ale osoba chorująca na niedoczynność, od razu jak tylko się dowie że jest w ciąży, musi skonsultować się z endo i powtarzać badania, mi kazał co 4tyg . Z tarczyca nie ma żartów i może mieć poważne konsekwencje

Tarczyca jest bardzo ważna, żeby zajść w ciążę mój endo mówi że musi być max 1,5 to że komuś udało się z większym wynikiem to ma szczęście. Ale osoba chorująca na niedoczynność, od razu jak tylko się dowie że jest w ciąży, musi skonsultować się z endo i powtarzać badania, mi kazał co 4tyg . Z tarczyca nie ma żartów i może mieć poważne konsekwencje
Ja też co 4 tygodnie ją badam, mam ją coś koło 1- ale napewno niżej niż 1.5. Przed ciążą miałam ponad 4 więc jest różnica

Ja też co 4 tygodnie ją badam, mam ją coś koło 1- ale napewno niżej niż 1.5. Przed ciążą miałam ponad 4 więc jest różnica
ja przed ciaza nawet nie wiem jaka miałam, bi akurat miałam skierowanie na badania, o ciąży nie wiedziałam, jak się dowiedziałam o ciąży to pierwsze co to poleciałam zbadać tsh. Znaczy po pozytywnym teście, zanim bete sprawdziłam 😅

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry