reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyniki TSH

Mama2025

Początkująca w BB
Witam :)
Mam pytanie odnośnie wyników badań TSH. Czy któraś z was miała je na bardzo wysokim poziomie i z dzieciaczkiem jest wszystko dobrze? Na obu badaniach w laboratorium wyszło mi podwyższone (norma w II trymestrze to na wynikach 0.34-4.10). Wyszło 4.290. Boję się czy nie jest ono już zbyt wysokie.

reklama
W pierwszej ciąży miałam na poziomie 5, oczywiście byłam pod stałą kontrolą endo i brałam euty.rox, z dzieckiem w porządku ale po urodzeniu miałam w zaleceniach sprawdzać też poziom. Wychodziło zawsze ok.

Mam pytanie odnośnie wyników badań TSH. Czy któraś z was miała je na bardzo wysokim poziomie i z dzieciaczkiem jest wszystko dobrze? Na obu badaniach w laboratorium wyszło mi podwyższone (norma w II trymestrze to na wynikach 0.34-4.10). Wyszło 4.290. Boję się czy nie jest ono już zbyt wysokie.
Jak napisalas o bardzo wysokim poziomie to myslalam, ze więcej niz lekko przekroczona norma. Idź spokojnie do endokrynologa.

Nie jest, co prawda można zbić ale jakiejś tragedii nie ma jeśli jesteś bez leków - umów się do Endo i tyle :)

reklama
Do góry