Casablanca7
Fanka BB :)
Jeszcze nie, chodzi o to że jeżeli ferrytyna najmniej ma 13 a najwięcej załóżmy 80 no to ja mam 57 co znajduje się w normieale te normy są trochę przekłamane . Sprawdzał to jakiś lekarz ?
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Jeszcze nie, chodzi o to że jeżeli ferrytyna najmniej ma 13 a najwięcej załóżmy 80 no to ja mam 57 co znajduje się w normieale te normy są trochę przekłamane . Sprawdzał to jakiś lekarz ?
Jeszcze nie, chodzi o to że jeżeli ferrytyna najmniej ma 13 a najwięcej załóżmy 80 no to ja mam 57 co znajduje się w normie
Te pozostałe są też w normie, nie wiem czy ma to jakieś znaczenie ale biorę tabletki antykoncepcyjne i nie wiem czy one nie przekłamują trochę tych wyników. Wszystkim go poinformowałam więc chyba wiedział co robi zlecają w takie badaniaA nie jesteś w wieku menopauzalnym?
Ja bym spróbowałam postosować Biotebal - zarówno tabletki, jak i zestaw odżywka+szampon.
TSH jest ok.
Jeszcze pozostaje Ci zbadanie hormonów (o ile nie badałaś): estrogen, progesteron, testosteron, dihydrotestosteron – DHT, dihydroepiandrosteron – DHEA, LH, FSH) oraz kortyzolu.
Mam 40 lat więc nie sądzę że już jestem w wieku menopauzalnym to chyba trochę za wcześnie.Te pozostałe są też w normie, nie wiem czy ma to jakieś znaczenie ale biorę tabletki antykoncepcyjne i nie wiem czy one nie przekłamują trochę tych wyników
Tabletki biorę już półtora roku a włosy zaczęły wypadać dwa tygodnie temu, lekarz jednak twierdzi że to nie jest do końca przez tabletki antykoncepcyjne wszyscy biorą pod uwagę niedobory witaminowe a witaminy ferrytyna tarczyca jest w porządkuTo zależy jakie tabletki bierzesz. Ale w większości przypadków w skutkach ubocznych jest wypadanie włosów.
Zwłaszcza jeśli zawierają progesteron.
A masz jakieś objawy bo ja w ogóle... czuję się wyśmienicieNo to jesteśmy w podobnym wieku. I niestety można już doświadczać tzw. perimenopauzy.
Zapisałam się do dermatologa trycholog podaje szampony za miliony a i tak one nic nie dają już kiedyś miałam takiego magikaZbadać żelazo, udać się do trychologa.
Na ten moment kup sobie szampon z Joanny na wypadanie włosów plus wcierkę.