reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Wyprawka - co powinna kupić mamusia dla siebie i dzidziusia?

Pola a tyle czytalam zeby sie wcześniej przygotowac i olalam bo ja mam czas. Wy mialyscie skurcze i inne problemy, skracanie szyjki a ja bezproblemowo i nagle bach, przeciekam. krótkie mam skurcze wiec to jeszcze nie to, trochę boli już.

reklama
dziewczyny a co będziecie stosować na zagięcia w łokciach,pod kolanami, na szyi..ja smarowałam oliwką Roksanę ale teraz nie chcę ,linomag może??

Ja stosowałam wazelinę lub taki maściokrem alantandermoline z witF. Wiem, że trzeba smarować w przypadku problemów, a tak to nic, ale mam w razie czego. Jak dziecko się poci, ulewa w fałdy to jednak zaczerwienienie i otarcie szybko się pojawia.
Oliwka chyba za tłusta jak na tą porę roku.

Kropka ja tego alantanadermo... kupiłam właśnie o myśli pupowej w razie potrzeby. Ale fajnie, że ma myśl o smarowaniu innych fałdek jak będzie trzeba nie jest zła.
No i ja stwierdziłam, że płyn do kąpieli na razie, jak coś się będzie działo dojedzie balsam, a jak jeszcze więcej, to dopiero emolient bez balsamu i z. Mam nadzieję, że to logiczny tok myślenia.

Ej a to alantandermo to to samo co alantan? Alantan miałam na pupę

Producent ten sam, ale ten Jest mniej tłusty, bardziej kremowy, coś konsystencja podobna do bephantenu, ja byłam bardzo zadowolona poprzednio, teraz też kupiłam, w gemini około 6zł za tubkę, opis z apteki:

[h=2]Alantandermoline maść z witaminą F 50g[/h]Maść pielęgnacyjna z witaminą F polecany jest do codziennej pielęgnacji okołopieluszkowej a także dla dorosłych jako ochrona i wspomaganie regeneracji podrażnień skóry pachwin i okolic fałdów skórnych. Odpowiedni skład pozwala wspomagać odbudowę płaszcza lipidowego naskórka, normalizuje właściwości ochronne skóry jednocześnie ją nawilżając i uelastyczniając.

Siedzę właśnie przed pudlem z czapeczkami i się głowie jaki rozmiar główki mają takie malizny nie mam pojęcia które odłożyć

reklama
Do góry