reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WYPRAWKA - czyli rzeczy potrzebne dla dzidzi i mamy ;)

Dziewczyny ostsnio gadałam z babką w aptece i ona mi sprawdziła, że wszystkie kremy z filtrem które tam mieli są od 3 miesiąca życia...
Już sama nie wiem czy kupować mimo to czy nie?

Mnie dzisiaj koleżanka poleciła kosmetyki Hipp. Mają też krem z filtrem i na stronce piszą, że można go stosować od 1 dnia życia. Zresztą zobaczcie same:
HiPP: Kosmetyki

Zaczynam się zastanawiać nad całą gamą tych kosmetyków. Jedynie na ewentualne odparzenia (a nie przeciwko nim) zakupię profilaktycznie opakowanie Sudocremu.

reklama
jak widać u każdego co innego najlepiej pomagało:tak:
Kubie sudocrem bardzo pomagał, natomiast pudru prawie w ogole nie uzyłam. Zależy od dzieciątka;-) trzeba wszystko chyba kupić:-D

My też nie używaliśmy pudru...tylko sudokrem (moja mama mówi cudokrem :-D) i bephanten.

Na mocniejsze odparzenia (kilka razy się zdarzyły sama nie wiem dlaczego) używałam takiego brązowego, silniejszego ale nie pamiętam nazwy. Pomagał od razu :tak: Poszukam, może znajdę jeszcze tubkę to napiszę jak się nazywa.

Ja kupuje oliwkę Hipp bo tak jak pisałam nie zawiera parafiny a im mniej pierdół w składzie tym lepiej :) i pewnie na słońce też Hipp, no i oczywiście sudocream i bepanthen :)
Zapomniałam zupełnie o koszulach:/ podkłady i majtki siatkowe juz mam a koszule wyleciały mi z głowy:/ no i jakieś klapeczki musze zakpić bo moje japonki które miałam zawsze pod prysznic się rozwaliły :(

reklama
ninuszka kosmetyki hipp mają bardzo ubogi skład, a wiadomo, że dla dziecka im mniej składników tym lepiej, pomyśl tylko czy naprawdę chcesz w upały oliwkować dziecko, jemu też jest gorąco a oliwka zatyka pory.
Parafina nie jest taka zła, w końcu mają ją w składzie jako główny aktywny składnik wszystkie emolienty. Wiadomo, lepszy jest olej sojowy np w balneum.

Do góry