reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

WYPRAWKA - czyli rzeczy potrzebne dla dzidzi i mamy ;)

Lena ja sama w szoku byłam,a jeszcze mi położna powiedziała,że w szpitalu dostanę dwie kolejne paki,potem z ubezpieczalni(bo u nas się samemu wybiera ubezpieczalnię) jak pytałam o warunki to też mi powiedzieli,że dają paczkę dla dzidzi no i od pediatry,jak przychodzi na domową wizytę to też się dostaje - akurat u tego co my wybraliśmy to są zestawy z hipp + jakieś tam patyczki,gaziki,coś do pępka-tak mi przynajmniej mówiła pielęgniarka,jak rejestrowałam dziecko..Jak tak teraz patrzę to w sumie na początek nie musiałaby kupować kosmetyków wcale

reklama
szok ;P u nas tylko jak się wychodzi ze szpitala to się dostaje jakąś mini wyprawke ale co zawiera i w jakich ilościach to nie mam pojęcia.

kasia.natka ja biorę jedną paczkę pieluszek 27 szt i jedna chusteczek a w domu mam kolejne więc w razie czego wystarczy wyjąć z szuflady i mi przywieźć a kosmetyków dla dzidzi nie zabieram bo szpital zapewnia, a raczej producenci się reklamują ;-)

Aylin ja mam i koszulę nocną i zwykła wielgachna koszulkę z Kubusiem Puchatkiem ale do porodu chyba tą koszulkę założę, chyba że dają mi szpitalną to pewnie z niej skorzystam

Ja do szpitala tez biore tylko jedna paczkę pampersow i jedna paczkę chusteczek:tak: Wystarczy a z tego co pamietam jak rodzilam Kube dostalam w szpitalu maly sudocrem, paczkę chusteczek i chyba jakies pampersy ale tego dokladnie nie pamiętam, troche rzeczy dostaliśmy:tak:
Najwyzej mąż dowiezie ale mysle ze nie bedzie takiej potrzeby

Ja na liście szpitalnej w necie mam napisane, że muszę wziąć jedną paczkę małych pampersów i jedną paczkę chusteczek nawilżanych i tak pakuję, ale ponieważ po cesarce jednak trochę dłużej zabawię w szpitalu to paczkę 43 sztuk pieluch zabieram.

U nas trzeba zabrać chusteczki nawilżone, zabieram 1 opakowanie w razie gdyby zabrakło to zawsze ktoś dowiezie.

witam, jestem mamą z listopada 2011 :)
Piszę na waszym forum, ponieważ zostało mi kilka gażetów, których zdecydowanie nie użyję już więcej, a którejś z mam mogą się przydać :)
Nie chcę za to pieniążków, co najwyżej zwrot za wysyłkę.
Posiadam nienapoczętą herbatkę laktacyjną HIPP granulowaną, koszulę nocną rozmiar S z kieszonkami ułatwiającymi karmienie ( raz założona w szpitalu, 2x prana, stan idealny), laktator Avent ręczny razem z butelką 125ml i pojemnikiem na pokarm, beżowy rożek z kapturkiem, frotte.
Jeśli któraś mama byłaby zainteresowana, proszę o kontakt na pw :)

reklama
he Kasiulka oni chyba wszedzie gdzie tylko moga wciskaja tone ulotek, to sie szarpneli z tymi pampersami i wgl:-D

Do góry