reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

Phelania, podziel się tym sprzedawcą na allegro :tak:
Izunia, wózek super. Na pewno Twoja córka jest grzeczną dziewczynką i na spacerze dasz sobie radę. To duża pannica i już będzie dużo rozumiała. Nie to co z moim ancymonkiem :no:

Jeśli chodzi o Smyka to trzeba uważać, bo czasem źle szwy są zrobione a i szkoda że do rozmiarów nie podają wymiarów, bo jeśli chodzi o moje zakupy w tym sklepie (przez internet) to zawsze były nietrafione, czyt. za duże. No ale też mają ciuchy bardzo dobrej jakości i takie jakie mi odpowiadają i kolorystycznie i wzornikowo, tylko co z tego, jak teraz nic tam nie ma :no:

Była mowa o kombinezonach. Ja mam 3 takie cieńsze i myślę że na wyjście ze szpitala będzie jak znalazł, ewentualnie w ogóle nie skorzystam. Dla tych rodzących na przełomie marca/kwietnia jak pogoda będzie taka do 10stopni polecam kombinezon taki z H&M ( kombinezon misiu H&M rozm 50 (2961676944) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - my mamy taki, to zdjęcie nie oddaje uroku tego misia. A jest super, z tyłu ma nawet ogonek, z Filipem jak chodziłam po mieście to ludzie musieli przystawać oglądać, dotykać bo był taki słodki. Czasem jak młody był całkiem nieruchomo, twarzą do mnie, to ludzie myśleli że trzymam maskotkę :-D )

Ostatnia edycja:
reklama
Izunia - mój Antek będzie miał 2 lata i 4 miesiące gdy na świat przyjdzie drugie.. Jakoś musimy dać radę. Ja już sobie wymyśliłam, że na spacery będziemy chodzić z wózkiem i rowerkiem biegowym. Antek przy mojej nodze się trzymał całe poprzednie lato, więc i teraz powinien grzecznie biec obok... Inaczej sobie tego nie wyobrażam.

Phel - ja dla Antka kupuje część ciuchów w H&M, C&A, KappAhll itp, a część np. w tesco na przecenach. Jedne są na wyjścia, a inne do biegania koło domu. Zawsze ma więc jakieś ładniejsze/droższe i jakieś tez ładne, ale tanie, których nie szkoda zniszczyć ;)

Aneta dziekuje :-) zawsze chciałam miec małą różnicę między dziećmy, teraz wyjdzie nam 2lata i 8 miesięcy, także chciał czy nie chcial, musi byc dobrze :-)
Smile ja też tak myślałam o tym rowerku biegowym, ale moja mała jeszcze jakos nie bardzo chce na nim jeździc. Dostała w zeszłym roku na urodziny i tak stoi do tej pory.

Dziewczyny tak piszecie o tych kombinezonach, ze chyba tez jakis zakupie. Myślałam ze sie obejdzie bez niego, ale wasza siła przebicia jest silniejsza :-D:-D

Izunia - mój Antek jakby mógł to by jeździł tym rowerkiem po mieszkaniu. Może postaw małej gdzieś żeby się z nim oswoiła.. Ja na początku kilka razy Antka 'przewiozłam' na nim żeby zobaczył jakie to fajne. On trzymał kierownicę i miał nogi w powietrzu, a ja go pchałam.. Miał 1 rok i 7m jak załapał ostatecznie o co chodzi i zaczął śmigać :)

Izunia u nas tak samo było z rowerkiem biegowym, dostał na 2 urodziny ale za nic nie chciał jeździć, dopiero gdzieś po roku sie zainteresował, na niektóre rzeczy trzeba czasu i chęci dziecka :tak: teraz już nie kupuję sama prezentów jeśli nie wiem czy młody takie chce

Smile juz próbowaliśmy wszystkiego :-D nawet ja na nim jeździłam, żeby zobaczyła o co chodzi. No i rowerek powędrował do piwnicy. Wiesz może to tez dlatego ze w jednym czasie dostała taki samochodzik na 4 kółkach, gdzie siedzi, takze może wybrała opcję wygodniejszą :-):-)
Poczekam bliżej wiosny i przyniosę go do domu, moze akurat jak zrobi sie ciepło to ją zainteresuje ;-)

Iśku powiem Ci że u nas w zeszłe lato był jakis szał na te rowerki, no a że ja nie chciałam byc gorsza :zawstydzona/y:, oczywiscie musiałam kupic dziecku. Może rzeczywiście lepiej było poczekać do 3 urodzin. Mimio wszystko nie żałuje, bo bedzie teraz na wiosne, a Jula jest z sierpnia, takze nie pojeździłaby za długo :tak:

Izunia mi też się taki rowerek spodobał bardzo ;-) dobrze że wzięliśmy taki większy bo mu jeszcze na przyszłe lato posłuży, bo synek jak dotąd nie chce jeździć na rowerze z pedałami, dlatego już z takim zakupem w ogóle się nie spieszę, mam nauczkę ;-)

ypra; pochwal sie co kupilas w motherhoodzie fajnego ;-) ja mam rozek, kocyk, pieluchy i recznik i jestem mega zadowolona z jakosci! kusi mnie jeszcze kojec....
Poprzednio kupiłam kojec, pieluszki i otulaczek, a teraz podkłady na łóżeczko mniejsze i większe.

Izunia super wózek, zaakceptowany przez starszą siostrzyczkę :-)

Smile ja mam taki sam pomysł. Mały bardzo lubi chodzić, planujemy mu na 2 urodziny - ma je w kwietniu, kupić rowerek biegowy. Liczymy, że mu się spodoba. Mimo wszystko trochę się boję początków spacerowych z dwójką szkrabów.

reklama
ypra - u nas maly dostal rowerek biegowy od moich rodzicow miesiac po tym jak tesciowa kupila taki rowerek do pchania.. trojkolowy. Moja mama twierdzila, ze Antek powinien wiecej na wlasnych nogach chodzic/biegac. Maly przez 2tyg ogladal rowerek z daleko.. a pozniej jak zalapal o co chodzi to nawet obiad jadl na tarasie trzymajac rowerek za kierownice ;p.. Dla mnie to super wygoda. Dziecko nie meczy sie tak jak przy zwyklym spacerze i ma duza frajde..

Fel - ja widzialam kilka razy takie dostawki.. Moj by na tym nie wystal.. Poza tym wszystkie kobiety,ktore widzialam pchaly wozek idac praktycznie kolo niego, bo w innym wypadku stojace dziecko nie mialoby miejsca. Do mnie to nie przemawia..

Do góry