reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

reklama
Pchełka jeśli chciałabyś karuzelę z "muzyczką" to sprawdź czy dźwięk jest w danym modelu czysty. Mój siostrzeniec dostał taką jakąś dziwną jak był mały, że cokolwiek by człowiek nie puścił to brzmiało jak lekcja muzyki baaardzo początkującego muzykanta:-)

Pchełka jeśli chciałabyś karuzelę z "muzyczką" to sprawdź czy dźwięk jest w danym modelu czysty. Mój siostrzeniec dostał taką jakąś dziwną jak był mały, że cokolwiek by człowiek nie puścił to brzmiało jak lekcja muzyki baaardzo początkującego muzykanta:-)
Fisher ten z projektorem ma super dźwięk, jeszce plusem jest to, że możesz ściszać melodie, a jak bateria siada to zwyczajnie spowalnia i wycisza, nie jest drażniący dźwięk

w sumie na muzyce najmniej mi zalezy, bo moge puszczac osobno-wolalabym pozytywke w tej karuzeli..Chcociaz nie wiem jak pozytywka dziala na dzieci?Ja lubilamz tego co mowila mama

w sumie na muzyce najmniej mi zalezy, bo moge puszczac osobno-wolalabym pozytywke w tej karuzeli..Chcociaz nie wiem jak pozytywka dziala na dzieci?Ja lubilamz tego co mowila mama
Ami lubiła ten dźwięk z tej karuzeli, było chyba 5 melodii do wyboru z czego chyba dwie to był dźwięki lasu, ptaków, coś takiego :tak:

Ja kupiłam poprzednio taki otulaczek
Otulaczek - kup Otulaczek | Motherhood.pl
i bardzo się przydawał gdy Mały miał kolki.
Karuzelkę mamy z pilotem, firmy nie pamiętam, ma wymienialne zawieszki. Pilot super sprawa, polecam. Chciałabym taką z projektorem, może osobno projektor kupimy, bo na 2 karuzekę to już szkoda kasy.
dotkass, zonqa zestawy fajne.
Matę miałam kupić fp a ostatecznie kupiłam taką z możliwością kopania nóżkami lub rączkami. Jak się uderzyło, to lampki się zapalały i grała muzyczka, niestety też już nie pamiętam firmy. Jak przyniesiemy później z piwnicy, to spiszę z opakowań ;-)

zonqa super zestaw, ale ja wkładki laktacyjne mam jeszcze z poprzedniej ciąży, te do prania Aventu, więc mi są nie potrzebne, a laktator jak sama pisałam, nie wiem czy mi się przyda, ale ostatnio zaczęłam się zastanawiać, bo co jak będę chciała wyjść i zostawić dziecko z moją Mamą np na kilka godzin, będę musiała ściągnąć, a wtedy ręką do butli trochę ciężko, tak czy inaczej dzięki :-)

ypra, super, u nas nie zdały egzaminu tego typu otulaczki, zawijaczki, Amelcia się denerwowała jak była tak zawinięta, wolała kocyk, który można było rozkopać :tak:;-)

reklama
u nas była karuzelka bright starts
Bright Starts Karuzelka Marzeń (83552) - Ceneo.pl
byłam z niej bardzo zadowolona, miała proste, układające się poziomo elementy, ustawione daleko od siebie, więc ładnie było widać, jak mała wodzi wzrokiem za ulubioną zabawką.Moja opinia o tej karuzeli jest dokładnie taka jak ta pierwsza w ceneo, nawet sie zastanawiam, czy to moze nie ja pisałam?:-D

dotkass ja butelek nie kupuję, poprzednio miałam chyba z 10 szt aventu (bo ciągle je dostawałam za free jak nie u gina, to na szkole rodzenia, to od znajomych) wciąż mam kilka zafoliowanych, nieuzywanych. A żeby było smieszniej, moja mała w ogóle nie tolerowała butelek, po cycu od razu był kubeczek z dzióbkiem

ypra przypomniałaś mi firmę motherhood i ich rewelacyjny kojec
Kojec Motherhood - kup poduszkę dla kobiet w ciąży | Motherhood.pl
przy pierwszej ciąży miałam duzy brzuch i gdyby nie ten kojec - spanie byłoby męką, pamietam, że targałam go wszędzie ze sobą, jak jeździlismy na weekendy do tesciów lub moich rodziców

teraz chyba zakupię u nich fasolkę, takie poduszki bardzo ułatwiaja cycanie:)
Fasolka Motherhood - kup poduszkę do karmienia | Motherhood.pl
poprzednio miałam z granulaten styropianowym, który się wyrobił i poszewka bardzo się zniszczyła, więc muszę na coś wyminić. A te fasolki chyba mają w środku włókninę?

Ostatnia edycja:
Do góry