reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

hmm w sumie na ich stronie z butelek antykolkowych zestaw startowy to wlasnie dwie butelki plus jakies sliniaki Zestaw startowy antykolkowy do karmienia butelką | Tommee Tippee

ja mam laktatora nie kupowac, bo kolezanka chce dac mi swoj, wiec w sumie musze zaopatrzyc sie w butelki i smoczki.
racja z tymi herbatkami itp. tylko wlasnie boje sie kupowac wiecej, bo jak mi dzieć zbojkotuje ta butelke (znajomym tak zbojkotowal butelki Aventu i musieli zmienic na Lovi) to co ja zrobie z calym zapasem :zawstydzona/y:

coz za dylematy :-D

reklama
tego nigdy nie przewidzisz czy będzie chciało butelke czy nie :p ja tez miałam kilka niewypałów ;p teraz tez nastawiam sie na TT
jak dziecku nie podejdzie to sprzedasz albo zostawisz na następne dziecko :D

No właśnie z tymi butelkami jest jak ze smoczkami uspokajającymi- ja też chciałam TT a mała "powiedziała" bujaj sie matka ze swymi planami a ja TT ani smoczków ani butli używać nie będę. I tak się skończyzła u nas magia TT. Butelek zaczelam używać dr. Browna z tą rurką bo mala miała straszne kolki. Potem przeszłam na lovi. Aventu też miałam kilka bo dostałam, ale smoczek był koszmarnie twardy i zaworek się zatykał. Co do wielkości to ja kupiłam większe i to było bez sensu bo mała niejadkiem była od samego początku więc w zupełności 150ml wystarczało. Teraz na pewno dużych na początek nie kupie, a w ogóle to na pewno tylko ze 2 sztuki bo oczywiście chciałabym karmić naturalnie i wtedy butelki niepotrzebne, a w razie co zdążę dokupić. Oczywiście z mojego karmienia zapewne nic nie wyjdzie ale chęci mam;-)

U nas butelki TT mała odrzuciła, smoczki przez chwilę zaakceptowała ale zdecydowanie bardziej podpasował jej Avent:tak:

Ella, i to najważniejsze, że masz chęci :-)

u nas Ami jadła chętnie z Aventu, ale ja osobiście je winię, że przez nie nie chciała już cyca :zawstydzona/y: lepiej jednak nam szło z Lovi, a teraz chcę spróbować TT :tak:

white a moja gosia w ogóle nie chciała korzystać z butelek, smoczki tez miała gdzieś, po prostu jej to nie pasowało i tyle. Niekapków tez nie toleruje.

Jak się zaczęo rozszerzanie diety i dopajanie podpasowały jej kubki tt +4m, takie ze składanym dziubkiem, typu kapek (kapiące) i pije z nich do teraz. Kupiłam ich już chyba z 50szt, wymieniam coi jakiś czas i zawsze biorę 3 (bo sa 3 kolory).
Takie mamy: Tommee Tippee Pierwszy kubek 4m+0%BPA kolory (2716477282) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

tez miałam taki kubek u nas sie nie sprawdził

problemy z zaakceptowaniem butelek jakichkolwiek mają zazywczaj dzieci karmione naturalnie, ja sie tym nie martwie b ędziemy na butelce od początku i na pewno dzidzia jakies zaakceptuje, ale lovi i avent zostają na końcu listy i w ostateczności je kupie :p

U nas kubek TT też stoi bo nie chciała z niego pić, pije z niekapka z Aventu a w domu ze zwykłego kubka:tak:
Moja była do 9 m-ca na cycku, mleko z butelki najczęściej dostawała moje wcześniej ściągnięte jak szłam do pracy albo wychodziłam z koleżankami na babski wieczór i TT nie chciała miał całkiem inny kształt smoczka niż Avent chociaż niby ukształtowany tak jak sutek więc TT powinien jej bardziej pasować skoro była na piersi :confused:, każde dziecko widać ma inne upodobania jedno będzie ciągnąć z każdej butli inne będzie bardziej wybredne :tak:pamiętam jak koleżanka kupowała dla córki smoczki z każdej firmy a mała zaakceptowała dopiero najzwyklejszy, najtańszy z Canpola:-)

reklama
a ja jednak przemyślałam propozycje siostry i powiedziałam, że nie chcę kołyski, bo to w sumie zbędny wydatek i to na chwilę (jak dla mnie)...przywiozę sobie od niej łóżeczko turystyczne w wkładką dla noworodka i postawię na dole, żeby nie ganiać w ciągu dnia góra dół...i będę miała Kropeczkę blisko, a kasę od siostry którą miała zainwestować w kołyskę wykorzystam na coś co będzie bardziej niezbędne :tak:

Do góry