reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

Podejrzewam ze tez wszystkiego nie bede uzywac i sie zmarnuje ale takie "przedobrzenie" w zakupach jest chyba przy pierwszej dzidzi normalnym zjawiskiem:-D

Jak wracalam dzis do domu myslalam ze Wam napisze ze ubralam pierwszy raz sukienke bez rajstop i ocieraly mi sie uda! A u Was to samo... To uczucie bylo mi do dzis zupelnie obce... Czulam sie paskudnie:baffled::baffled:

reklama
Wlasnie ide powiesic ostatnia pralke dzidziowych rzeczy:tak: Wszystkiego wyszlo 9 pran, prawie dwa tygodnie mi to zajelo:szok:

Ja dzisiaj poprasowałam rzeczy dla Małego, zostały mi tylko pieluchy i prześcieradełka.No i pościel, ale musi najpierw wyschnąć. Martwię się, bo mam mało body z długim rękawkiem.Dziś dokupiłam kilka sztuk z krótkim, ale się zastanawiam czy z długim też kupować jeszcze. Trudno stwierdzić jaka pogoda będzie w sierpniu...Dziewczyny, dużo tego macie?

to teraz prasowanko :tak::tak::tak::-D
Wszystkie wyprane rzeczy woze do mamy (bo bede u niej mieszkac przez pierwszy miesiac) a mama ma Pania do pomocy w domu i ona mi prasuje. Takze ta watpliwa przyjemnosc bedzie mnie omijala poki tam bede.:tak:

Poscielilam dzisiaj lozeczko malej i okazalo sie ze mam jakas wielka koldre!! Wy tez tak macie ze musicie ja zawijac zeby sie zmiescila??

Ostatnia edycja:
Jak wracalam dzis do domu myslalam ze Wam napisze ze ubralam pierwszy raz sukienke bez rajstop i ocieraly mi sie uda! A u Was to samo... To uczucie bylo mi do dzis zupelnie obce... Czulam sie paskudnie:baffled::baffled:

nooo dokładnie dzisiaj miałam to samo - pierwszy raz to poczułam- jakbym dłuzej szła to pewnie bym jakies optarcia miała...kurka staszne to az tak zgrubiałam:angry:

Poscielilam dzisiaj lozeczko malej i okazalo sie ze mam jakas wielka koldre!! Wy tez tak macie ze musicie ja zawijac zeby sie zmiescila??

Moja jest OK ale ta poduszeczka Klin, która kupiłam za duża...nie mieści się w ogole w poszewkach...chyba bede ucinać - mogłam pomyslec i mniejszy wymiar kupić - bo chyba są dwa...

Ostatnia edycja:
Wszystko zalezy od pogody, czasem wrzesien potrafi być jeszcze ładniutki:tak:

I szczerze głównie na to licze :tak:

Wlasnie ide powiesic ostatnia pralke dzidziowych rzeczy:tak: Wszystkiego wyszlo 9 pran, prawie dwa tygodnie mi to zajelo:szok:

To coś mi się zdaje, ze powinnam wziąć się za pranie, bo mogę nie zdążyć :szok:

Ja dzisiaj poprasowałam rzeczy dla Małego, zostały mi tylko pieluchy i prześcieradełka.No i pościel, ale musi najpierw wyschnąć. Martwię się, bo mam mało body z długim rękawkiem.Dziś dokupiłam kilka sztuk z krótkim, ale się zastanawiam czy z długim też kupować jeszcze. Trudno stwierdzić jaka pogoda będzie w sierpniu...Dziewczyny, dużo tego macie?

Mam rzeczy na cieplejsze i chłodniejsze dni. Głównie nastawiłam się, że jak będzie chłodniej, ubiorę małą na cebulkę...

reklama
Ja mam do szpitala body z krótkim rękawkiem i cienkie pajacyki. W razie czego można dzieciaczka ubrać na cebulkę lub po prostu owinąć w rożek czy kocyk. Na wyjście też mam taki zestawik plus cieplejszy dresik, gdyby było chłodno. Nie ma co przesadzać z kupowaniem ogromu ciuszków na początku. Nie wiadomo jak duże bedzie dzieciątko i szkoda wywalać kaskę. Do szpitala kupowałam nowe ubranka, ale takie w domu, czy na spacer to mam po chrześniaku, więc zawsze coś tam wynajdę :-D

Do góry