reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

reklama
Dziewczynki pomożcie mi
zabrałam się dziś za pakowanie torby do szpitala... i nie wiem ile i jakie ubranka mam zabrać dla dzidzi ? Podpowiedzcie co wy spakowałyście dla dziecka.

No to zeby was troche rozbawic widzialyscie takie cudo do kapieli niemowlat??

TUMMY TUB - WIADERKO DO KĄPIELI NIEMOWLĄT sklep internetowy zabawki Wrocław

I co wy na to??:-D:-D:-D:-D

Musze to pokazać mojej mamie :-D Rodziła 10 lat temu i twierdzi, ze niewiele mogła sie zmienić w tym czasie. A już nieraz ją zaskoczyłam. Teraz to chyba padnie :-):tak:

dzisiejszy zakup mojego mężyka:-)

Super masz męża. U mojego coś takiego by nie przeszło. On poczuwa się do obowiązku poskładania wszystkiego co mama (czyli ja) kupiła np. łóżeczko/.

ja sie w ogole boje kupowac sukienki bo.... jeszcze zapesze...choc lekarz byl pewnien ze to dziewczyna, a znany jest wlasnie z tego ze jest specem od identyfikacji plci....
zastanawiam sie czy nie isc do innego gina ale nie bardzo wiem do kogo skoro moj podobno najlepszy i to wlasnie u niego wszyscy sprawdzaja...
a jak sie okaze ze to jednak chlopiec to nie wiem jak ja to Jaskowi wytlumacze...

Ja też chodze na usg do Pani doktor, która bardzo żadko sie myli. Ale nigdy nic nie wiadomo... Ale kupiłam dwie sukieneczki rozmiar 62, a jak będzie chłodniej też nie chce zrezygnować z sukieneczek, bo zawsze moge małej włożyć grube rajstopki.

sluchajcie a jak sie ma mozliwosc stosowania takiego tommy tub u niemowlakow.. czegos nie rozumiem, przeciez pepuszka nie mozna moczyc,tak??

to takie pytanie tak sobie, bo balabym sie cholernie uzywac takiego wiadra do kapieli mojego dziecka. Niezaleznie od tego, jak ja jego temat wypowiadaja sie polozne z INNYCH krajow, Ciekawe, czemu nie ma opinii polskiej poloznej? albo jakegos lekarza??

Tez o tym pomyślałam.

Gosiu to ja moze troche z innej beczki, te wiadra mi sie nie podobaja, kojarza mi sie z topieniem zamiast myciem, ale wracajac ja nie kapie maluszka do czasu az odpanie pepuszek. Myje tylko delikatnie na reczniczku, faktem jest ze moim dzieciom szybko odpadaja okolo tygodnia

Tobie z topieniem, a ja jak zobaczyłam jak te mamuśki trzymają te główki to z porodem mi się to skojarzyło :eek: Ale planuje myć małą od pierwszych dni życia w wanience :tak:

podoba mi się jak te dzieciaczki sie uśmiechają w tych wiadrkach, ale to jak mamy trzymały główki to już mniej. W anglii te wiaderka są bardzo popularne, juz w zeszłm roku zastanawialiśmy się czy to się sprawdza.

Ostatnie zakupy tatusia dla Oliwii:
jeden sweterek na 62, a drugi na 68 :-)

Ostatnia edycja:
deli80 śliczne zakupy :tak:

Ja to już nie wiem jakie rozmiary kupować bo Mama mówi, żebym nie kupowała za dużo małych ubranek bo dzieci szybko rosną, z drugiej strony koleżanka mówi że jej córka urodziła się mając 56cm a i tak ona zakładała jej ciuszki 50 bo 56 były za duże :tak:
Druga koleżanka ma prawie roczną córeczkę i mówi że ubrania na 68 nosi :baffled:

No niestety z ciuszkami tak jest. Ja na razie kupuje 62 i 68, ale niektóre 68 są wielkości 62. Zależy jaka firma to inna miara.
Jak mi będą za duże to A mi dokupi dla małej, ale 56 nie chciałam kupować, bo przeważnie są za małe na dziecko :-( lub starczają tylko do szpitala.

reklama
Do góry