reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

Dziewczyny że ciuszki trzeba wszystkie poprać to wiem ale co z rożkiem??
Jego też uprać?? A jeśli tak to jak?? :confused2: I chyba trza wyjąć wtedy tą matę usztywniającą nie?? :tak:

reklama
Deli super rzeczy, a że Twój na zakupy się wybrał to zazdroszcze. Mój nigdy sam od siebie nic podobnego nie zrobi :eek: Rożek planuje wyprać z całą inną pościelą w pralce na funcji ręcznego prania z podwójnym płukaniem.

Okazuje się że też jednak muszę pokupić troszkę ciuszków. Zrobiłam przegląd i jest troche za mało jak na 3 dni w szpitalu a potem do domu, a co jak będę musiała przebierać 3 razy dziennie? I jeszcze jedna rzecz, teraz widzę że większość ciuszków które miałam było do 5 kilo, bo tu albo na kg. albo przedział wiekowy sprzedają i większość jakbym miała urzywać dla Sławcia byłoby po prostu za mała. Teraz zrobię kilka większych zakupów, ale mam nadzieje że Jagoda nie dojdzie w brzuszku do 5 kilo jak braciszek.

Wiem że jestem juz denerwująca że ciągle o to pranie pytam ale, wybaczcie :-)
Tym razem mam pytanie, czy jak piorę w Jelpie to czy moge jeszcze wypłukać w płynie zmiękczającym np. Silan Sensitive?? :tak::happy:

Wiem że jestem juz denerwująca że ciągle o to pranie pytam ale, wybaczcie :-)
Tym razem mam pytanie, czy jak piorę w Jelpie to czy moge jeszcze wypłukać w płynie zmiękczającym np. Silan Sensitive?? :tak::happy:
Ja kupilam proszek Jelp w komplecie z plynem do plukania rowniez Jelp:-)
Zwroc uwage jak bedziesz kupowala plyn do plukania do ciuszkow dzieciecych ze niektore nie nadaja sie od poczatku zycia malenstwa. Ja na przyklad na jednym z plynow przeczytalam z tylu ze nadaje sie do prania od 3 miesiaca zycia. A na tym Jelpie przeczytalam ze jest od pierwszych dni zycia:tak:

ja prałam bez użycia płynu, wyszłam z założenia, że to jednak "ulepszacz", więc dzieciaczkowi raczej niezbędny nie jest; ale nawet nie wiedziałam, że w ogóle są płyny dla takich osesków;

reklama
no właśnie, też mi się wydaje, że po upraniu w proszku dla niemowląt wystarczy przeprasować i ciuszki są dość miękkie (w końcu ich nie krochmalimy, nie?):-D

Do góry