reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

ja mialam rozek z Drewex'a i pralam normalnie ze wszystkim - nic sie z nim nie dzialo
a usztywnienie wywalilam po kilku dniach bo mi sie zdawalo ze w srodku rozka Jasiek mi sie "przelewa" - no niewygodnie mi bylo z usztywnieniem i tyle - teraz nawet nie moge go znalezc...

Ja też kupiłam z Drewex'u i usztywnienia nie będę używać bo to niewygodne.

A tak z innej beczki-dziś w nocy mi się śniło że pakowałam torbę do szpitala i mam wewnętrzną potrzebę już to zrobić.Tylko mam akurat remont i boję się że jak zacznę wszystko prać to się zakurzy. Ale jak nie dziś to jutro zrobię inwentaryzację w rzeczach dla Małego i zobaczę ile czego mam

Ostatnia edycja:
reklama
Ja używałam z Kubą krem robiony w aptece na receptę. Wypisuje ją każdy pediatra. W składzie ma parafinę, wit A i E, chyba lanolinę i jeszcze jakieś cuda.
Jest bardzo wydajny, wydawany w pudełeczku. Kuba nigdy(!!) nie miał odparzonej pupy!
A i dla dorosłych jest dobry na obtarcia lub oparzenia słoneczne i nie tylko.

Koszt - 5 zł.

Poszukamw domu dokładnego jego składu i wam jutro podam. Na 100 % będę używała go i teraz z małym.
Agusia ale on nie jest z kwasem bornym i sterydem??Bo ja tez mam taki dla Matiego ale jest ze sterydem wiec na dluzsza mete odpada

Ja tez miałam dla Anieli taki... muszę poszukać... ale on napewno bez sterydów - głównie lanolina...

A ja gdzieś przesiałam pościel po Anieli - nnigdzie nie moge znaleźć a to była Feretti dwa komplety :-( tylko musiałabym dokupić ochraniacz bo tamten mi się zniszczył w praniu - teraz widze, że je unowocześnili i sie do prania wyjmuje wkład.... Co ja z tym zrobiłam:baffled::eek::baffled:

bepanthen podobno dobry jest na brodawki pękające...

Bardzo dobry, bo osobiście cierpię na tę dolegliwość już teraz :baffled:

z moich ochraniaczy nie mozna wyjac wkladu wiec chyba bede musiala je prac recznie :eek: ale poczytam jeszcze jak bede w domu czy mozna je wkladac do pralki

Ja też się zastanawiam jak wyprać ochraniacze. Rożek mam pikowany, więc się nie martwię, ale z tymi ochraniaczami muszę poprostu zaryzykować...

No mój się niestety po któryms praniu zrolował... teraz sama nie wiem co zrobić z "pościelą", korci mnie żeby po prostu kupić zestaw w Ikea, przy Anieli - pierwsze dziecko - to miałam parcie na firmówki a teraz to juz wiem, że to wszystko nie ma znaczenia. Na allegro jest duzo ładnych pościeli ale większość zestawów jest z baldachimem a ja nie chcę tego ustrojstwa :baffled:

reklama
Do góry