reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Dobrze jest wyjąć z folii ale podejrzewam, że wystarczy tydzień-dwa przed porodem, czyli ewentualnie od 35tc można myśleć, choć mój m. składał łóżeczko jak ja byłam w szpitalu i też ze wszystkim zdążyliśmy.
Ubranka prać przed wrześniem trochę szkoda, bo się będą kurzyć, ja też zamierzam pod koniec sierpnia je zwieźć i przygotowywać we wrześniu. Spokojnie jeszcze sporo czasu jest.
U nas bardziej sprawdziło się turystyczne (tylko włożyłam normalny materac) bo w tym szczebelkowym Krystian spał do 8 miesięcy, potem przestał chcieć w nim spać, mimo, że założyłam 2 ochroniacze dookoła to i tak mu szczebelki przeszkadzały, przerzuciliśmy się na turystyczne i w tym drugim spał prawie do 3 lat.

reklama
Ja łóżeczko też mam po Córce,także Dzidzia bedzie miała w czym spać,do kupienia mam tylko materac i pościel,oraz pieluchy tetrowe,bo tak okazało się,że wszystko mam,właśnie koleżanka przywozi mi w przyszłum tygodniu ubranka unisex cały duży karton i nosidełko,a bratowa wanienkę i przewijak,także bardzo się cieszę,niby zakupy dla Maluszka to też radość,ale ja się cieszę,że to wszystko już będę miała z bani:tak::tak::tak:

dziewczyny już pierzecie ubranka??
Ja chyba dopiero we wrześniu zacznę prać.

termin mam a27pazdziernik czy otwierac materac z foli-mąz mówi ze tak by sie wywietrzyła ja sie boje że do wnetrza materaca kuż najdzie.co wy radzicie!

a i jeszcze jedno czy pierze się rożek przed używaniem -ze ciuszki i poszewki to wiem ale czy kołderke-to co jest w poszewce albo rozek ??
Tak jak napisały dziewczyny lepiej wyjąć pod koniec września.
Rożek tak- tylko trzeba wyjąć ten usztywniony wkład jeśli jest.

w mówiłam ze kupiłam pościel a nie pokazałam jaką
Bardzo ładne rzeczy:tak:

Ja już jakiś czas temu na x-landera xa się zdecydowałam,
Ja od początku jestem nastawiona na niego;-)

Ja zamierzam poprać wszystkie tekstylia jak dam radę, także fotelik samochodowy, gondolę, wyściółkę materaca.
Tak naprawdę nie znamy historii nawet nowej rzeczy i nie wiem z czym się stykały a dla skóry noworodka to lepiej, żeby jak najmniej niewiadomych było, lepiej, żeby jak najwięcej rzeczy przez lovellę lub jelp przeszło.
Ale ja już jestem po jednym AZS-owcu i alergiku pokarmowym to tak trochę dmucham na zimne.

To już zaczynacie pranie??? :zawstydzona/y: Matko, ale do tyłu jestem....:zawstydzona/y::-p Ja dopiero zaczynam zakupy...
A powiedzcie mi, czy pierze się tylko to, co ma bezpośredni kontakt ze skórą malucha, czy wszystko pierzecie, jak leci?

cyniczna to, że napisałam, że zamierzam prać wszystko, nie znaczy, że w tej chwili, na razie to nie mam ciuszków, za to mam kompletny bałagan w domu bo odnawiamy ściany w pokoju chłopaków. Myślę, że jak zabiorę się do rzeczy we wrześniu to zdążę, w końcu ciuszki nie schną miesiącami ;-).

U nas właśnie kończy się remont i jeszcze w tym tyg zabiore się za ciuszki, a wy dopiero we wrześniu........ja we wrześniu to już pewnie będę rodzić.Bo za miesiąc mam zdjęcie szwu.......

reklama
ja chcę już we wrześniu mieć wszystko gotowe - owszem, zawsze może się jeszcze okazać że dziecko się urodzi i po terminie, ale raczej wg tego kiedy zaczęły mi się pierwsze objawy ciąży to u mnie już pod koniec września mała będzie "donoszona"..

a w drugiej połowie sierpnia może się jeszcze i na jakiś urlop skusimy, więc tak sobie kombinuje, że jak to wszystko trzeba jeszcze uprasować to chyba rzeczywiście niedługo się zabiorę i za pranie i prasowanie. Po prostu będę spokojniejsza gdy już wszystko będzie gotowe.

No i trochę się obawiam pod koniec ciąży ataku śpiączki.. Pierwszy trymestr to chyba cały przespałam..

Do góry