reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Tamtum rosa rewelacja:tak: ale zaczęłam używać po powrocie do domu bo w szpitalu nie było na to warunków:no:
Na jakims forum wyczytalam ze mamusie chcace uzywac Tantum rosa juz w szpitalu rozrabiaja ten proszek w taniej butelce dla niemowlat (z wieksza dziurka w smoczku) i poprostu polewaja krocze np. po siku,podobno mniej szczypie,ale nie wiem na ile to dobry sposob..;-)

reklama
Abeja - Identyczny mam jak ten ktory pokazalas :-) Z tej samej firmy tylko, ze ma złączone nózki razem..tyle ze na 3-6 mies. [dostalam od znajomej] :-(

Dzieki za odpowiedz, bede wiedziala co kupowac.

Czyli kiedy nasze maluchy sie urodza.. przewidujac w pazdzierniku, na spacerek wystarczy malenstwu taki kombinezonik i na to kocyk, i wiadoma rzecz - przykrycie od gondoli tak?

dziękuje za odpowiedzi. wiedziałam że na was mozna liczyć:-)

co do sudocremu to ja już go mam ale czytałam że najlepiej go stosować jak już są odparzenia.

chyba też przydał się by jakiś krem jak z dzieckiem będzie się na spacer wychodzić?

co do pampersów to ja kupie narazie jedną paczkę pamper new born

Na jakims forum wyczytalam ze mamusie chcace uzywac Tantum rosa juz w szpitalu rozrabiaja ten proszek w taniej butelce dla niemowlat (z wieksza dziurka w smoczku) i poprostu polewaja krocze np. po siku,podobno mniej szczypie,ale nie wiem na ile to dobry sposob..;-)
Można w butelce po wodzie 0,5 l takiej z dziubkiem (ala bidon) rozrobić tylko w przegotowanej wodzie.

Ja mam dwie małe paczki (po 27 sztuk) Pampers new baby, takie w żółtym opakowaniu.
A ja właśnie się zastanawiam. Bo położna mi mówiła, że często dzieci właśnie na pampersy są uczulone podobno mniej na huggies albo te z rossmana już sama nie wiem :confused::baffled:

te new born sprzedają w takich dużych paczkach? kurcze ja tylko widzę w tych małych.
też słyszałam że te biedronkowe dada są ok, ale podobno trochę mniej wchłaniają

reklama
Z tych tańszych pampersów, mi wiadomo, że ok są DADA z biedronki i te ROSSMANOWSKIE [wiadomo z kąd:-p ]. Używały ich 2 koleżanki, i kuzynka. Wszystkie zadowolone.

Do góry