reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

kupiłam wczoraj używany wózek na allegro Roan Marita za 300zł :-) i tak chcieliśmy kupić używany, żeby można było na balkonie postawić. A Maritę upatrzyłam sobie w sklepie. Tak więc najpierw wypróbuję ten używany, jak się będzie sprawdzał, to kupię sobie taki sam nowy. Poza tym ja mieszkam na 4 piętrze bez windy, więc wózek będzie stał na klatce schodowej, jak mi go ktoś ukradnie, to przynajmniej nie będzie szkoda ;-) ciuszków na razie nie mam żadnych - zacznę robić zakupy po remoncie. Mam tylko nadzieję, że ze wszystkim zdążymy i Pawełek nie będzie się pchał na świat przed czasem ;-)

reklama
a ja wam chyba muszę obiecać że więcej nie zajdę do lumpka ;-) dziś zaszłam tak tylko zobaczyć i miałam nic nie kupować bo mam tyle ubrań że mała pewnie wszystkiego nie zdąży założyć. i oczywiście znalazłam coś i nie mogłam się powstrzymać:-)
kupiłam poszewkę i spodenki sztruksowe. wydałam całe 4,80

wybaczcie jakość zdjęć, ale robiłam je telefonem

Ja dziś dostałam paczuszkę:tak: ale sprzedawca pomylił kolor smoczków:baffled: a że zamawiałam razem z przyjaciółką akurat trafiło na jej smoki:baffled: chłopczyk z różowym smokiem to tak nie bardzo:szok: reszta wszystko się zgadza jestem zadowolona:tak:

a ja wszystko piorę w JELPIE, kupiłam taki 2w1, że nieby ze zmiękczaczem. Fakt tani nie jest, ale za to Lovella w ogóle mi nie podchodzi. dziwny ma zapach, a Jelp taki dzidziusiowy
kurcze a ja znów mam odwrotnie Lovela bardziej mi się podoba pod względem zapachowym:tak:

kupiłam wczoraj używany wózek na allegro Roan Marita za 300zł :-) i tak chcieliśmy kupić używany, żeby można było na balkonie postawić. A Maritę upatrzyłam sobie w sklepie. Tak więc najpierw wypróbuję ten używany, jak się będzie sprawdzał, to kupię sobie taki sam nowy. Poza tym ja mieszkam na 4 piętrze bez windy, więc wózek będzie stał na klatce schodowej, jak mi go ktoś ukradnie, to przynajmniej nie będzie szkoda ;-) ciuszków na razie nie mam żadnych - zacznę robić zakupy po remoncie. Mam tylko nadzieję, że ze wszystkim zdążymy i Pawełek nie będzie się pchał na świat przed czasem ;-)
daizee kup taką linkę na szyfr jak do roweru i przypnij go do jakiejś rury:tak: na marcówkach zwinęli koleżance wózek i to akurat w takim okresie jak synek miał już skończone 2 latka i tak nie bardzo opłaca się drugi kupować:baffled:

Catedra jeśli chodzi o zakupy zboczeniec jesteś;-):-D:-D

a ja dzisiaj byłam u mojej dentystki i ona fajna dziewczyna , mama dwójki dzieci doradza coby dziecko całkiem na płasko nie kłaść bo wada zgryzu grozi , no i smoczki wyciągać na noc, to wiadomo i od kilku lat uczula mnie na branie w ciąży i podczas karmienia wapna calcium glukonicum 2 x dziennie i podczas karmienia również, no chyba , że to się tylko tyczy dziewczyn ze słabymi ząbkami jak ja:tak:

a po drodze wstąpiłam do Cocodrillo i 5-10-15 i super wyprzedaże są w tym pierwszym, a w 5-10-15 żadnych rewelacji, no i oczywiście zakupiłam 13-stą czy 14-stą sukieneczkę , ale to już na przyszłe lato :-D:-D:-D wiem to się nadaje do leczenia, ale kiecusia za 14 zeta a bluzeczka taka piękna za 8 , NO JAK NIE KUPIĆ:confused:

a teraz ja się pochwalę ubrankami do 6 mies dla mojego maleństwa ;-)
wybaczcie jakość i rozmiar ale wszystko robione telefonem

brakuje tu tylko kombinezonów cieplejszych, ale nie chciało mi się już ich wyjmować ze skrzyni. nadrobię to innym razem.

a i z 99 % tych ubranek dostałam. sama pewnie ze 100zł wydałam

Załączniki

• Obraz 0035.jpg
    Obraz 0035.jpg
    28,7 KB · Wyświetleń: 68
  • Obraz 0031.jpg
    Obraz 0031.jpg
    25,7 KB · Wyświetleń: 69
  • Obraz 0029.jpg
    Obraz 0029.jpg
    26,1 KB · Wyświetleń: 69
  • Obraz 0040.jpg
    Obraz 0040.jpg
    23,2 KB · Wyświetleń: 75
  • Obraz 0042.jpg
    Obraz 0042.jpg
    25 KB · Wyświetleń: 64
  • Obraz 0038.jpg
    Obraz 0038.jpg
    20,8 KB · Wyświetleń: 66
  • Obraz 0037.jpg
    Obraz 0037.jpg
    25,1 KB · Wyświetleń: 66
a teraz ja się pochwalę ubrankami do 6 mies dla mojego maleństwa ;-)
wybaczcie jakość i rozmiar ale wszystko robione telefonem

brakuje tu tylko kombinezonów cieplejszych, ale nie chciało mi się już ich wyjmować ze skrzyni. nadrobię to innym razem.

a i z 99 % tych ubranek dostałam. sama pewnie ze 100zł wydałam

o czizas:-D:-D:-D:-D a roxi mówi, że to ja jestem nienormalna:-D:-D:-D pszczółko bez urazy:-D:-D:-D jesteś the best:-D:-D:-D

a ja dziś chyba policzę ile i jakich ciuszków mam.
Nie iwem czy dobrze robiłam decydując się w ogóle na zakup ciuszków w rozmiarze 56:baffled:

jak to jest z angielskimi rozmiarami - w mothercare, next czy early days podają rozmir w kg

czy dobrze rozumiem, że

na 4,5kg to 56? a moze 4,5 to 62cm a 3,5 kg to 56cm?

Ostatnia edycja:
a ja dziś chyba policzę ile i jakich ciuszków mam.
Nie iwem czy dobrze robiłam decydując się w ogóle na zakup ciuszków w rozmiarze 56:baffled:

jak to jest z angielskimi rozmiarami - w mothercare, next czy early days podają rozmir w kg

czy dobrze rozumiem, że

na 4,5kg to 56? a moze 4,5 to 62cm a 3,5 kg to 56cm?

ja nie patrzę na rozmiary tylko oceniam "wizualnie"... każda firma ma inną rozmiarówkę:baffled:

reklama
Do góry