reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

daizee,to tylko pozazdrościć teściowej,moja ani przy pierwszej wnuczce,ani przy drugiej się ani z kaską,ani tym bardziej żadną wyprawką nie wypulała:no::no::no:

eee Monisia ni przejmuj się ja mam podobnie (jeżeli chodzi o teściową). Wyprawki od niej nie chce ale zastanawia mnie jedna rzecz. W tamtym roku jej córka chrzciła małą i ona w tajemnicy przed moim P. (oczywiście wygadały się) dała im 1000zł. Ciekawa jestem czy my dostaniemy. Nie chodzi mi tu o pieniądze, ale o równe traktowanie.

Witam
kombinezonik śliczny mam podobny tylko kolor błękitny bo dostałam w spadku:-p
ale jest jak nowy więc nie myślę o kupnie żadnych kombinezonów bo posiadamy już chyba 4: albo 5
3 niebieskie jeden żółty a jeden różowy więc mała jest zabezpieczona i to za zwykłe dziękuje:-)

co do karuzeli to nie myślałam nawet o niej jakoś tak nie wydaje mi się pierwszej potrzeby a wiadomo kasy nie ma na tyle żeby szaleć zobaczymy może mała dostanie takie cudo na chrzciny?? bo pewnie będą się mnie bracia podpytywać co chcemy więc już mam jeden pomysł, a co??

jeśli chodzi o wanienkę to mamy taką którą opiera się na wannie daliśmy za nią 40 zeta więc nie dużo i jest z odpływem ale coraz częściej obawiam się czy ona się spisze przy moim bolącym kręgosłupie:sorry:
jak coś to M będzie kąpał i już a jak mała będzie już siadać to przeniesiemy jej kąpiele do dużej wanny i już:tak:

kurde muszę przepakować torbę do szpitala bo coś mi się wydaje że duże braki w niej są...

ja narazie nie planuje zakupu stelaża. Moje słonko będzie kąpać małą i niech się męczy, za to że marudził jak chciałam kupić chustę ;-)

reklama
Moja siostra też taka przebieralnię na pralce miał i bardzo zadowolona była. U nas jest za mała łazienka, poza tym tylko prysznic. W Irlandii w łazience nie ma żadnych gniazdek ze względów bezpieczeństwa, więc pralki stoją w kuchni:-). Tak więc u nas kąpanie tylko i wyłącznie w pokoju:-).

Dziewczyny, piękne kąciki :-)

byłam dziś u Teściowej, bo ciuszki przyszły :-) super bawełniana wyprawka http://www.quelle.pl/pl/q4r/neu_kin...EMBPERL_UID=:b347d2c8c933bc400b59df59fc5a5883
kombinezon http://www.quelle.pl/pl/q4r/neu_kin...49387/z-2/f-506573/index.html?nfh_action=zoom
śpiworek i jeszcze dwa komplety bodziaków :-)
mam jeszcze dostać jakieś używane ciuszki od Teściowej koleżanki, więc na razie niczego nie kupuję. poza tym pokoik jeszcze nie gotowy. a jedna ściana też w nim zielona :-D pozostałe żółte, ale nie takie wściekle żółte.

co do wanienki, to też kupimy taką na stelażu, bo w łazience prysznic, a pralka zabudowana, więc nie ma gdzie postawić wanienki.

a ja pochwalę się dzisiejszym zakupem. Co prawda śpiworek na 6 mis ale kosztował 1 zl więc nie mogłam nie kupić

Załączniki

• Obraz 0052.jpg
    Obraz 0052.jpg
    24,6 KB · Wyświetleń: 63
A ja dziewczynki chciałam się pochwalić, że dziś zamówiłam wózeczek i jutro już ma być;-) Wybraliśmy Espiro GTX ZIELONY:-D Był straszny problem z nim. Dzwoniliśmy dziś chyba z godzine czasu. Nigdzie nie było. Albo nie było w ogóle albo tylko kolor niebieski. Wszędzie dostawy mają być dopiero na koniec września, początek października. W końcu udało nam się znaleźć w sklepie internetowym z Łodzi, ale bez fotelika. Fotelików nie ma w ogóle...Będą tak jak wózki w październiku. Wybrałam opcje płatne przy kurierze aby dla pewności sprawdzić czy wszystko jest. Do tego cena niższa niż u producenta o 40 zł więc myślę, że dobrze kupiliśmy. I wysyłka gratis. Jak jutro przyjdzie to dam wam znać:-) Będę jeździła nim wszędzie po domu;-) A powiedzcie mi, czy w razie jakbym rozpakowała się wcześniej niż by był fotelik to mogłabym przewieźć małą w gondoli ze szpitala, czy muszę koniecznie mieć fotelik? Bo to nie daje mi spokoju...
Tutaj wklejam link do niego ;-)
http://bejbi.eu/sklep/wzekgtxgebokospacerowy04citro-p-3940.html

Zaznaczam, że ten wózio miał pozytywną opinię naszej Catedry :-D

Ostatnia edycja:
jeszcze zapomniałam Wam napisać. kupiłam dziś Persil Gel - Sensitive niemiecki (polskim nie ufam ;-)) i poczytałam właśnie na niemieckich stronach Persil Sensitive Gel że spokojnie nadaje się do prania ciuszków noworodków. więc z racji, że wolę żele, będę prać w nim :tak: lecę do gina!

A ja dziewczynki chciałam się pochwalić, że dziś zamówiłam wózeczek i jutro już ma być;-) Wybraliśmy Espiro GTX ZIELONY:-D Był straszny problem z nim. Dzwoniliśmy dziś chyba z godzine czasu. Nigdzie nie było. Albo nie było w ogóle albo tylko kolor niebieski. Wszędzie dostawy mają być dopiero na koniec września, początek października. W końcu udało nam się znaleźć w sklepie internetowym z Łodzi, ale bez fotelika. Fotelików nie ma w ogóle...Będą tak jak wózki w październiku. Wybrałam opcje płatne przy kurierze aby dla pewności sprawdzić czy wszystko jest. Do tego cena niższa niż u producenta o 40 zł więc myślę, że dobrze kupiliśmy. I wysyłka gratis. Jak jutro przyjdzie to dam wam znać:-) Będę jeździła nim wszędzie po domu;-) A powiedzcie mi, czy w razie jakbym rozpakowała się wcześniej niż by był fotelik to mogłabym przewieźć małą w gondoli, czy muszę koniecznie mieć fotelik? Bo to nie daje mi spokoju...
Tutaj wklejam link do niego ;-)
http://bejbi.eu/sklep/wzekgtxgebokospacerowy04citro-p-3940.html

Zaznaczam, że ten wózio miał pozytywną opinię naszej Catedry :-D

Fajnie, fajnie, pierwszy poważny zakup poczyniony:-):tak:;-). Raczej w foteliku jest bezpieczniej i wygodniej dzidziusiowi...

reklama
Do góry