reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

reklama
Catedra ja planuję 4 kwietnia w Wielkanoc:tak: kupiłam już sukienusię bo mi się bardzo spodobała:tak: starsza ochrzciliśmy jak miała 4 miesiące i też miała sukienkę w rozmiarze 80 ciupek za duża była:tak: Majcia będzie miała 5 miesięcy i 2 tygodnie:tak:

Abeja kupiłam Rossmanna pieluchy i jestem miło zaskoczona i zadowolona:tak: zmieniamy:tak: tym bardziej że pampersy ostatnio w tesco 57zł:szok:
57:szok::szok::szok: u nas w promocji dwie paczki mega packów za 85:sorry2::sorry2:
i nie wiem czy dobre zrobiłam ze kupilam , bo kupilam 3 a nie wiem czy maks mi z nich nei wyrosnie zanim je otworze:baffled::baffled: mialam kupic 4-debilka:baffled:

Co do pampków..uzywamy tylko bialych pampersów..obecnie 3..maluchowi nic sie z pupcią nie dzieje..nie mam także potrzeby smarowania jej czymkolwiek..M kupił kiedyś awaryjnie Belle, bo nie było pampków..otwarłam paczkę i natychmiast zamknęłam..a ostatnio kumpel przyniósł małemu w prezencie dada..taaa da da da..masakra jakaś..i jedne i drugie wylądują w koszu..:tak:
za to ubóstawiam chusteczki fria (Catedra :)), na drugim miejscu sa Huggiesy (bardzo zblizone do fria)..a potem cała reszta

a ja mam jak zwykle ogromny mętlik w głowie apropos wózków...

jest kilka fajnych... chyba jednak zdecyduje kryterium dochodowe:-) czekam tylko aż troszkę śnieg stopnieje i sprzedaję swój wózek (mam już kupca- rodzi w kwietniu:-p) no i wtedy kupię spacerówkę... czyli pewnie koniec lutego początek marca... na razie waltz wygrywa Abeja:-)

A ja chciałam zapytać o foteliki smaochodowe...
Jak będziecie przechodziły na nastepny gdy dziecko wyrośnie to z jakiej grupy wagowej?
Bo zastanawiam się, czy nie kupic już jej od 9 kg do 36. Widziałam, że te właśnie mają wkładkę dla mniejszych dzieci, regulowane oparcia do półpłaskiego więc można w zalezności od wagi zmieniać na bierząco. bo chyba się nie opłata kolejny do 18 kg kupować. sa jeszcze do 25...
Co wy o tym sądzicie?

Jak będziecie przechodziły na nastepny gdy dziecko wyrośnie to z jakiej grupy wagowej?
Bo zastanawiam się, czy nie kupic już jej od 9 kg do 36. Widziałam, że te właśnie mają wkładkę dla mniejszych dzieci, regulowane oparcia do półpłaskiego więc można w zalezności od wagi zmieniać na bierząco. bo chyba się nie opłata kolejny do 18 kg kupować. sa jeszcze do 25...
Co wy o tym sądzicie?
ja kupię następny 0-18, który można montować tyłem do jazdy (rada Catedry ;-):tak:). Ja musze kupić już teraz a moja jest za mała jeszcze do fotelika 9-36 - wydaje mi się że taki fotelik wymaga już samodzielnego siedzenia. Ale wstrzymam się jeszcze to kwietnia, bo żadko jeździmy.

Dentico - nie było kurteczek w Zarze na 12-18 - tylko same małe zostały. Kupiłam swojej córci super kieckę za 35 zł na przyszły rok taką elegancką - ala taka angielska panienka;-) kupiłam też jej do chrztu ubranko, jutro obfocę i wrzucę na zamknięty;-):tak:

elka67 ja mam właśnie zielony kupiłam w komisie za 200 zł, mąż myślał że to nowy bo jest w idealnym stanie, jak powiedziałam że jest używany to się zdziwił.

Dziś przetestowaliśmy na zaspach śniegowych i muszę powiedzieć że kocham ten wózek, przez każdą zaspę przejedzie jest lekki sama daję rade po schodach itp. Ma małe koła ale są płaskie więc dają rade, ta spacerówka z Graco którą mam się chowa przy tym Espiro. Bo jak wczoraj wybraliśmy się tym z Graco na zaspy to się szło zachlastać po prostu wydaje mi się że dltego że jest ciężki zakopywał się w śniegu.

Co wy o tym sądzicie?

ja kupuję 0-18kg bo tylko te można montować tyłem do kierunku jazdy....
w Szwecji dzieci jeżdzą tyłem do kierunku jazdy bo jest to bezpieczniejsze
idealnie pokazuje to ten filmik co się dzieje jak fotelik jest montowany przodem i tyłem
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=qS87l4nmtEE"]YouTube- Fotelik Iwh Babymax Isofix - testy zderzeniowe[/ame]

ja wybieram montowane tyłem

OSTRZEGAM przed fotelikiem 0-18 chicco proxima... ma wady fabryczne i wyrywają się pasy
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=XSu1KUIFoz4"]YouTube- fotelik Chicco Proxima - testy zderzeniowe[/ame]

bardzo bezpieczny i w miare ludzkiej cenie jest britax...
ja chcę kupić graco:
Fotelik GRACO JUNIOR MINI 0-18kg ! WYPRZ - 37 % (899069381) - Aukcje internetowe Allegro

jeszcze myślę nad espiro:
Fotelik ESPIRO OPTIMA 0-25 kg +KLIN+KURIER !!! (891338545) - Aukcje internetowe Allegro

albo jak się wścieknę to kupię britaxa... to w końcu bezpieczeństwo... najwyżej kupię tańszy wózek....

reklama
Do góry