reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Abeja mój poprzedni czajnik też śmierdział plastikiem:crazy: ten też ale to kwestia kilku zagotowań wody:tak: ja robię mleko na kranówie:sorry: przy pierwszym też tak robiłam:sorry: jeśli zapomnę zostawić wodę przegotowaną na noc w czajniku, to wlewam mineralną i podgrzewam do wybranej temperatury:tak: o philipsie czytałam, że przecieka po kilku miesiącach ,ale wiadomo zależy jak się trafi:baffled: mój stary czajnik philipsa miał 10 lat:szok: raz się popsuł, tzn przełączki nie chciał się wyłączyć, ale m naprawił:tak: dalej działa u m w pracy:szok: jedyny jego minus, to źle wyprofilowany dzióbek i źle się nalewało wodę:baffled: już miałam go dość i tylko czkałam ,aż się popsuje:zawstydzona/y: no ale w końcu znalazłam wytłumaczenie by z czystym sumieniem się go pozbyć:-p Moja przyjaciółka ma w pracy czajnik Piotruś za 30zł jeszcze z czasów studenckich i też nie do zajechania:-D
Prawda ze czajnik super zmienia te kolory:rofl2:

reklama
Mi przyszła raz jakas gazetka, nie pamiętam już tytułu i koperta z hippa, ale nic specjalnego tam nie było. Jedna saszetka mleka od 6.miesiąca. I jakaś książeczka kilkustronicowa.

Czy takie kubki niekapki z miękkimi ustnikami są lepsze od tych z twardymi ustnikami? Cz jak ma miękki ustnik, to znaczy, że dziecko zamiast butli z takiego kubka może ciągnąć mleko już teraz? Kubek Niekapek z Miękkim Ustnikiem,Nuby,240 ml !! (903621862) - Aukcje internetowe Allegro

Z miekkiego ustnika łatwiej pić młodszemu dzieciątku przyzwyczajonemu do smoka albo do butli.
Twarde są trwalsze ale trudniej nauczyć z nich pić.
Co do drugiego pytania to Krystian nie chciał butli i my go właśnie z miękkiego ustnika Aventu nauczylismy pić jak wtedy wróciłam do pracy :tak:.
Tylko najpierw wyjęłam zaworek i uczyłam go, że coś leci a dopiero potem nauczyliśmy go z zaworkiem. Twardy jest niby od pół roku ale mój starszak dopiero koło roczku nauczyl się z niego pić.
Ja teraz tak sobie myślę, że od razu z kubeczkiem spróbujemy i łyżeczką jak Ignasiowi zacznę nie piersiowe jedzenie zapodawać, bo jako, że nie wracam do pracy nie musi koniecznie butli pić.
A ostatni raz dawałam mu butlę 30.11 i przyznam, że nie jestem pewna czy by teraz umiał z niej ssać.
Ale ja przez tę pogodę i brak innych chętnych do zajmowania się małym i tak ciągle z nim jestem, więc nie bardzo mam powód, żeby młodego z butli karmić.

Ostatnia edycja:
Przyznam, że od jakiegoś czasu planuję obejść się bez butli, zwłaszcza, że ostatnio, jak Tycią zostawiłam i na zakupy pojechałam, to mimo głodu nie chciała butli... Darła się do mojego powrotu, a potem jak się dopadła do cyca, to aż się zakrztusiła... Ciekawe, czy z takiego kubeczka by sobie poradziła już?

reklama
Do góry